WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 18, 2012 6:39 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

_ogonek_ pisze:Dokonałam analizy pierwszego postu i stwierdzam, że przyzwoicie byłoby umieścić bannerek wątku skoro już tutaj dupę truję. :lol:

Ponadto:

Czy koty takie jak: Spryciarz, Gunia i Myszka są ogłaszane?
Czy Groszek i Miluś są aktualnie gdzieś ogłaszani?
Jak sytuacja psów - Nutki i Cytry?

Wybaczcie, ale nie wiem co się dzieje, bo informacje w pierwszym poście są że niektóre zwierze były ogłaszane w połowie lutego, więc nie wiem what's on, a długo mnie tu nie było w zasadzie... :oops:

Jak finansowo? Czy w ogóle takowe wsparcie potrzebne jest?

Ufff, no to chyba tyle :mrgreen:

banerek jest na samym początku -no, na poczatku pierwszego postu (coś z nim nie tak?)
rozumiem że Miluś jest juz w DS? dzisiaj poprawię
GRoszka ogłasza Duża von Focha (pisze o tym w trzecim poście -przy indywidualnych opisach kotów)
Nutka i Cytra sa w takiej samej sytuacji cały czas -mieszkają u pinokio_
finansowo nie wiem jak jest - to znaczy trzy koty sa na DT u pinokio_ i na ile pinokio potrzebuje kasy konkretnie na te koty tego nie wiem
ale na pewno pinokio_ potrzebuje kasy ogólnie na koty na DT (ma ich w tej chwili na DT 21 -założyłam jej kotom na Dt oddzielny wątek viewtopic.php?f=13&t=135752, tam tez ujęłąm te trzy z Wólki)
i czy potrzebna kasa na dwa rude? nie wiem -to zależy chyba od Carmen i od tego gdzie one w końcu pojadą

jeśli chodzi o ogłoszenia - to te trzy koty z Wólki, które sa u pinoko ogłasza issey (chyba, że coś pokręciłam :oops: poprawcie proszę)-ale nie wiem kiedy były ostatnie ogłoszenia -bardzo prosze o informację to uzupełnię w pierwszym poscie

edit
issey32 pisze:
Co do ogłoszeń; jak skończę z Biedronkami, to będę ogłaszać wólkowe koty u Pinokio_, czyli Gunię, Spryciarza i Myszkę. I raczej wrzucę ogłoszenia na mazowieckie. Wykorzystam nowe zdjęcia.
Ostatnio edytowano Śro kwi 18, 2012 10:57 przez Patmol, łącznie edytowano 1 raz

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro kwi 18, 2012 7:50 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

janna019 pisze:
Randa pisze:się nie znam, ale co - ma białaczkę, czy tylko jest nosicielem?

Ma białaczkę. Nie ma sensu jej szukać nowego domu, tylko się niepotrzebnie zestresuje. Obiecuję, że o nią zadbam najlepiej jak będę umiała. Będzie u mnie bezpieczna.

przepraszam Cię Kochana ale musze dopytać. jakie testy zrobiono kotce i czy rozpoznanie dotyczy białaczki wirusowej?
to istotnie jest.czy kotka ma obawy choroby? jakie?

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Śro kwi 18, 2012 7:55 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

Mamrot pisze:mam nr tel. do Czarnulki, będę do niej dzwoniła po 18tej

rozmawiałam z czarnulką. agituje znajomych żeby wzieli Fredzia.to Białystok jest. kontakt bardzo dobry i mądry. jesli znajomi nie wezmą Fredzia to czarnulllaa oferuje mu dom DT. TERAZ o rudych i ich testach.zanim pojechały w lutym do DT feralnego w Wawie to mialy robiony test ( Ewona) na przeciwciała (białaczkowe oczywiście) test był NEGATYWNY. dmuchając na zimne poprosiłam carmen żeby im test powtórzyła. prośba do Was dziewczyny o zrzutkę... na te testy. WIĘC BĘC JAK DOBRZE PÓJDZIE TO SZUKAMY TRANSPORTU DLA FREDZIA DO BIAŁEGOSTOKU!!!! A DLA DRAPCIA DO SOPOTU...

Mamrot

Post » Śro kwi 18, 2012 8:05 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

czyli DT dla rudych niepotrzebne?
wpisać w tytuł że potrzebna kasa na testy?

Patmol

Post » Śro kwi 18, 2012 8:20 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

Patmol pisze:czyli DT dla rudych niepotrzebne?
wpisać w tytuł że potrzebna kasa na testy?

DT potrzebne, boniewiadomo co sie stanie, nadal akcja z szukaniem dt dla rudych. kasa na test potrzebna ale chyba nie wpisuj tego w tytuł

Mamrot

Post » Śro kwi 18, 2012 8:21 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

to zostawię tytuł tak jak jest

Patmol

Post » Śro kwi 18, 2012 8:25 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

chodzi mi o to żeby najpierw się wszystko potwierdziło... no.

Mamrot

Post » Śro kwi 18, 2012 10:40 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

janna019 pisze:Pani ma dwa koty, wcześniej miała kotkę bardzo podobną do Melby i ta kotka zeszła na białaczkę. Pani miała szczere chęci, ale psychicznie jednak nie jest w stanie znieść tego po raz drugi. Ona jak tylko zaczyna mówić o tym co przeszła jej kotka to płacze.
Melba nie szuka już ds. Zostaje u mnie.

Janna019, ukłon za decyzję o podarowaniu DS Melbie...

Co do ogłoszeń; jak skończę z Biedronkami, to będę ogłaszać wólkowe koty u Pinokio_, czyli Gunię, Spryciarza i Myszkę. I raczej wrzucę ogłoszenia na mazowieckie. Wykorzystam nowe zdjęcia.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro kwi 18, 2012 10:58 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro kwi 18, 2012 11:04 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

Patmol pisze: rozumiem że Miluś jest juz w DS? dzisiaj poprawię

Niestety nie, Miluś nadal w fundacyjnym DT, tyle że u mojej koleżanki. Ale to taki DT, że Miluś może w nim być ile trzeba, by znaleźć dla niego super, super, super domek, na jaki zasługuje :D

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Śro kwi 18, 2012 11:06 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

1. Patmol, to Nutka i Cytra ogloszenia maja, czy nie?
2. Czy na miau praktykuje sie bazarki cegielkowe? Mozna cos dla rudych na testy wymyslic... Ale nie wiem jak to tutaj akurat wyglada. Wiecej sie na dogo udzielam :oops:

A Milusia oglasza kto inny, tak? To ok, chyba wiem juz w miare co i jak :P

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro kwi 18, 2012 11:07 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

to zostawię w opisach, ze Miluś u Ciebie w DT (żeby nie mieszać zmianami) :1luvu:

Patmol

Post » Śro kwi 18, 2012 11:10 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

_ogonek_ pisze:1. Patmol, to Nutka i Cytra ogloszenia maja, czy nie?
2. Czy na miau praktykuje sie bazarki cegielkowe? Mozna cos dla rudych na testy wymyslic... Ale nie wiem jak to tutaj akurat wyglada. Wiecej sie na dogo udzielam :oops:

Dla Nuty i Cytry był opłacony pakiet u CatAngel, jeśli dobrze pamiętam to luty/marzec. Kontakt podany był do Randy, więc może ona będzie mogła uściślic datę i podać więcej informacji. Czy był jakiś odzew, tego nie wiem, ale chyba nic sensownego, skoro sunie sa nadal u Pinokio_.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro kwi 18, 2012 11:14 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

_ogonek_ pisze:1. Patmol, to Nutka i Cytra ogłoszenia mają, czy nie?
2. Czy na miau praktykuje sie bazarki cegiełkowe? Mozna cos dla rudych na testy wymyslic... Ale nie wiem jak to tutaj akurat wyglada. Wiecej sie na dogo udzielam :oops:

Nutka i Cytra z tego co się orientuję to nie maja aktualnych ogłoszeń -trzeba zapytać na ich wątku na dogomanii czyli tutaj http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... ki-POMOCY!!
zapytałam 8)

nie kojarzę na miau bazarków cegiełkowych -ale można zamówić ogłoszenia u CatAngel viewtopic.php?f=27&t=117559
może warto by było robić bazarki cegiełkowe (trzeba najpierw poczytać regulamin -czy można)

myślałam, że Miluś poszedł do DT, ale nie
Milus i Groszek są pod opieka DUżej von Fochy i ona robi im zdjecia (piekne) i ogłoszenia i podaje swoje namiary w tych ogłoszeniach

Patmol

Post » Śro kwi 18, 2012 11:18 Re: WZ-foty Freda/Drapka str 85-pilnie dla 2 rudych miziaków

Patmol pisze:to zostawię w opisach, ze Miluś u Ciebie w DT (żeby nie mieszać zmianami) :1luvu:

OKI :D

To może jeszcze raz wyjaśnię: Miluś i Groszek są oficjalnie i prawnie podopiecznymi Fundacji Agapeanimali, a przebywają w dwóch fundacyjnych domach tymczasowych: u Moniki oraz u mnie. Ogłaszani są pod szyldem Fundacji, są na jej www (http://www.agapeanimali.org/koty.php?page=2&kociak=140 i http://www.agapeanimali.org/koty.php?page=2&kociak=139), oraz na portalach w Wielkopolsce. Numer podany przy ogłoszeniach to numer Fundacji.

Nie chciałabym, żeby wyjechali za daleko, bo będę domki nadzorować, weryfikować, itd. :twisted:

Fundacja też pokrywa koszty ich wizyt u weterynarza, leczenia, itd. Wikt i opierunek zapewniają DT :kotek:

Żeby ktoś ich adoptował musi przebrnąć rozmowę telefoniczną, pierwsze spotkanie adopcyjne, drugie spotkanie adopcyjne oraz w ramach trzeciego spotkania adopcyjnego, wizytę przedadopcyjną,
i wtedy, jeżeli zasłuży, dostanie kotka, o czym osobiście będę decydować ja :twisted:

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

[poprzednia][następna]