Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 02, 2012 11:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

bardzo prosze o przywiezienie do mnie do srody wieczora dokumentów za czerwiec w dwóch egzemplarzach bo nie mam gdzie kserowac...
dziekuje
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon lip 02, 2012 16:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:A u nas na Witawie też dziś od ran była akcja z kotem. Na balkonie jednej pani z 1 piętra pojawił się kot, kot przerażony, zestresowany przez to agresywny, nie pozwalał do siebie podejść, ja nie potrafiłam go złapać, balkony są n 1 p. połączone w jedną długą galerię, kot przestraszony przemieszczał się na kolejne balkony. Była interwencja z Ciapkowa, też nie dali rady go złapać. Właściciela nie udawało się ustalić, dopiero po południu okazało się że kot jest z 2 piętra, musiał wypaść z balkonu na niższy balkon. Właściciel zabrał kota do domu, podobno specjalnie nie przejął się sytuacją :roll:

Komentarze na temat "Pana"właściciela zbyteczne...
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

Post » Wto lip 03, 2012 8:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://maranciaki.pl/macierzynstwo.htm tu sa zapisy sprzed kilku lat, ale mam nadzieje, ze ta GŁUPOTE ktos powstrzymal!!!
Chcialabym wiedziec, ktory to wet odradzal sterylke...

Edit..
Tak, wysterylizowane, ale najpierw narodzily kociakow... :evil:
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Wto lip 03, 2012 9:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

a u nas łapanka przeniesiona na weekend, wielkie dziękuje: mpacz78 :-)

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Wto lip 03, 2012 10:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

olciak84 pisze:a u nas łapanka przeniesiona na weekend, wielkie dziękuje: mpacz78 :-)

No byłam dziś, Mateusz mi wszystko pokazał, ale kotów nie było, coś tam nam mignęło w tym opuszczonym domu, ale nie wyszły.
Chyba najlepiej jak pożyczę Wam tą klatkę pod koniec tyg. - mam nadzieję, że uda się wysterylizować kotkę i znaleźć domy maluchom.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lip 03, 2012 13:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

biamila pisze:
maria_z pisze:
Wredne_Słonko pisze:
maria_z pisze:Dziewczyny - nie wiem co zrobić :(
Zadzwoniła do mnie wczoraj kobieta, która jesienią 2010 roku adoptowała ode mnie małą koteczkę (młodzi ludzie z kilkuletnią dziewczynką). Wszystko było ok, chociaż kontakt z nimi taki sobie, ale przysłali zdjęcia - nie można było mieć zastrzeżeń.

Kobieta powiedziała, że miesiąc temu urodziła dziecko; dziecko jest na coś uczulone, lekarz twierdzi, że najprawdopodobniej na kota. I co ona ma zrobić.

Na razie nie wyczułam, czy chcą rozwiązać problem, czy już zdecydowali, że chcą się pozbyć kota. W dodatku kotki nie wysterylizowali (!) Kotka nie wychodzi, a ruje nie są uciążliwe (tak mówiła).

Będę jeszcze rozmawiała, dowiem się dokładnie co i jak. Niestety ja nie mogę wziąć kotki do siebie, przynajmniej do czasu wyadoptowania szylkretki, która jest teraz u mnie na DT. Po prostu nie ma takiej opcji.

To jest ładna, cała czarna koteczka.

Czy alergia jest stwierdzona przez alergologa czy tylko pediatrę, czym się objawia? Napisz może do Kingi_kini. Jej Madzia też jest uczulona. Co prawda nie na koty ale pewnie wie sporo na ten temat :)

Pewnie przez pediatrę, bo dziecko za małe na testy. Podobno ma wysypkę. To w ogóle według mnie tylko przypuszczenia. Tak zresztą powiedziałam tej kobiecie - jest kot więc to główny winowajca! Ale i tak przetrwała ciążę i nikt jej nie powiedział, że kot jest wtedy niebezpieczny - jestem pełna uznania. Kontakt do Kingi też jej chciałam dać, czekam na razie na odpowiedź na mojego maila.

Co do dopilnowania sterylki... nie wiem, jak to zrobić. Po oddaniu kotki wielokrotnie o tym przypominałam... Ludzie mieszkają w Redzie. No i niestety nie mam miejsca dla kotki :( Na razie czekam i liczę na to, że jednak nie będą chcieli tak zdecydowanie jej się pozbyć. W końcu starsza córeczka zżyła się z kotką, ludzie generalnie robili dobre wrażenie.

Mario, mi się wydaje że nie tyle uczulenie jest problemem co jednak rujka u koteczki. Na twoim miejscu skierowałabym ich do np. Kasprzyków tam pkdt ma dobrą cenę na sterylkę. Lepiej jest nawet kasę za to wyłożyć niż ma ci koteczka wrócić... a tak to może się skończyć.

Maria dziś do mnie dzwoniła i to wszystko mi opowiedziała.Powiem wam że my z alergią naszej Madzi przeżywaliśmy koszmar mała miała mega wysypkę skórę jak papier ścierny drapała się do krwi.Była już w tak tragicznym stanie że miałyśmy na wielkanoc wylądować w szpitalu ale dostałyśmy steryd by przetrwać świeta.Sami mimo że wszyscy móili że dziecko jest za małe zrobiliśmy testy z krwi był to panel pediatryczny (ok 20 różnych alergnów) cena 140zł w http://www.lmbruss.pl/serwispacjentow.p ... on=kontakt .Ten test to było nasze zbawienie.Wszyscy na około z rodziny wmawiali nam że to pewnie przez te nasze koty ma alergię dawali do zrozumienia by się ich pozbyć ja byłam załamana.Testy wykryły sporo alergenów na które Madzia jest uczulona.Najsilniejsze to mleko ssaków,jajka,ziemniaki,pies,roztocza kurzu.Wystarczyło że trzymam się ściśle diety czyli nie jem mleka,jaj,ziemniaków ani żadnych produktów gdzie są śladowe ilości i moja Madzia jest całkiej innym dzieckiem już nie drapie sie do krwi.Oczywiście ważne jest też nawilżanie skóry.Co do uczulenia na psa,obserwujemy małą teraz akurat męczy ją katar czasem dziwnie kaszlnie.Nie oddaliśmy psa cały czas mamy nadzieję że jakos sobie poradzimy z alergią choć jest to trudne.
Nasz alergolog to pani dr Chrościcka przyjaźnie nastawiona do zwierząt.Polecam testy alergiczne mimo że nie są w 100% pewne bo dziecko jest małe warto zrobić .My kolejne za pół roku też będziemy robić.Ogólnie muszę kiedyś w wolnej chwili jak taką znajdę napisać artykuł na temat alergii i wstawić na stronkę bo coraz więcej dzieci rodzi sie z alergią a rodzice pod presją innych chcą się pozbywać zwierząt.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto lip 03, 2012 16:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
olciak84 pisze:a u nas łapanka przeniesiona na weekend, wielkie dziękuje: mpacz78 :-)

No byłam dziś, Mateusz mi wszystko pokazał, ale kotów nie było, coś tam nam mignęło w tym opuszczonym domu, ale nie wyszły.
Chyba najlepiej jak pożyczę Wam tą klatkę pod koniec tyg. - mam nadzieję, że uda się wysterylizować kotkę i znaleźć domy maluchom.

Juz rozpuszczam wici na lewo i prawo - na razie z lekko marnym skutkiem, ale moze jak porobie zdjecia to pojdzie ciut łatwiej - chociaz Mateusz sie obawia że dojdzie do tego że bede wyc i nie zechce nikomu ich oddawac....

olciak84

Post » Wto lip 03, 2012 21:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Nie wiem czy wiecie, Łukuciowie ufundowali dla PKDT 15 sterylek gratis !

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :dance: :dance2:

Bardzo, bardzo dziękujemy!!!!

Ja myślę, że nia ma co kombinować tylko jedziemy z tematem, kto pierwszy podowozi kotki ten korzysta i aż do wyczerpania zapasów.

:ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto lip 03, 2012 22:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Nie wiem czy wiecie, Łukuciowie ufundowali dla PKDT 15 sterylek gratis !

Ja myślę, że nia ma co kombinować tylko jedziemy z tematem, kto pierwszy podowozi kotki ten korzysta i aż do wyczerpania zapasów.

WOW :1luvu:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto lip 03, 2012 23:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

seja pisze:
mpacz78 pisze:Nie wiem czy wiecie, Łukuciowie ufundowali dla PKDT 15 sterylek gratis !

wlasnie zobaczylam na facebooku! rewelacja!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lip 04, 2012 5:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Oczywiście w miarę możliwości umawiamy zabiegi u wetów lub chociaż orientujemy się wcześniej w jakie dni możliwe jest przywożenie kotów, żebyśmy nie zwiozły wszystkiego na raz, dr Łukuciowie przyjmują dzikuski w dość elastycznych terminach, ale lepiej jak nie będą musieli ich ciachać po nocy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lip 04, 2012 10:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

juz dzwoniłam i "załatwiłam" sterylke na poniedziałek :D. Oby tylko Mamcia (tak jakos ja przechrzciłam) dała sie złapać :P

olciak84

Post » Śro lip 04, 2012 15:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:
seja pisze:

wlasnie zobaczylam na facebooku! rewelacja!

Wspaniale!Lekarze z klasą i pwołaniem!
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

Post » Śro lip 04, 2012 21:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Pierwsze zdjęcie kotków które czeka łapanie ;-)

Obrazek

olciak84

Post » Czw lip 05, 2012 5:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

olciak84 pisze:Pierwsze zdjęcie kotków które czeka łapanie ;-)

Obrazek

Pięknoty, mam nadzieję, że złapią się bez problemu i za to trzymam kciuki na maksa!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]