Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mpacz78 pisze:A u nas na Witawie też dziś od ran była akcja z kotem. Na balkonie jednej pani z 1 piętra pojawił się kot, kot przerażony, zestresowany przez to agresywny, nie pozwalał do siebie podejść, ja nie potrafiłam go złapać, balkony są n 1 p. połączone w jedną długą galerię, kot przestraszony przemieszczał się na kolejne balkony. Była interwencja z Ciapkowa, też nie dali rady go złapać. Właściciela nie udawało się ustalić, dopiero po południu okazało się że kot jest z 2 piętra, musiał wypaść z balkonu na niższy balkon. Właściciel zabrał kota do domu, podobno specjalnie nie przejął się sytuacją
olciak84 pisze:a u nas łapanka przeniesiona na weekend, wielkie dziękuje: mpacz78
biamila pisze:maria_z pisze:Wredne_Słonko pisze:maria_z pisze:Dziewczyny - nie wiem co zrobić
Zadzwoniła do mnie wczoraj kobieta, która jesienią 2010 roku adoptowała ode mnie małą koteczkę (młodzi ludzie z kilkuletnią dziewczynką). Wszystko było ok, chociaż kontakt z nimi taki sobie, ale przysłali zdjęcia - nie można było mieć zastrzeżeń.
Kobieta powiedziała, że miesiąc temu urodziła dziecko; dziecko jest na coś uczulone, lekarz twierdzi, że najprawdopodobniej na kota. I co ona ma zrobić.
Na razie nie wyczułam, czy chcą rozwiązać problem, czy już zdecydowali, że chcą się pozbyć kota. W dodatku kotki nie wysterylizowali (!) Kotka nie wychodzi, a ruje nie są uciążliwe (tak mówiła).
Będę jeszcze rozmawiała, dowiem się dokładnie co i jak. Niestety ja nie mogę wziąć kotki do siebie, przynajmniej do czasu wyadoptowania szylkretki, która jest teraz u mnie na DT. Po prostu nie ma takiej opcji.
To jest ładna, cała czarna koteczka.
Czy alergia jest stwierdzona przez alergologa czy tylko pediatrę, czym się objawia? Napisz może do Kingi_kini. Jej Madzia też jest uczulona. Co prawda nie na koty ale pewnie wie sporo na ten temat
Pewnie przez pediatrę, bo dziecko za małe na testy. Podobno ma wysypkę. To w ogóle według mnie tylko przypuszczenia. Tak zresztą powiedziałam tej kobiecie - jest kot więc to główny winowajca! Ale i tak przetrwała ciążę i nikt jej nie powiedział, że kot jest wtedy niebezpieczny - jestem pełna uznania. Kontakt do Kingi też jej chciałam dać, czekam na razie na odpowiedź na mojego maila.
Co do dopilnowania sterylki... nie wiem, jak to zrobić. Po oddaniu kotki wielokrotnie o tym przypominałam... Ludzie mieszkają w Redzie. No i niestety nie mam miejsca dla kotkiNa razie czekam i liczę na to, że jednak nie będą chcieli tak zdecydowanie jej się pozbyć. W końcu starsza córeczka zżyła się z kotką, ludzie generalnie robili dobre wrażenie.
Mario, mi się wydaje że nie tyle uczulenie jest problemem co jednak rujka u koteczki. Na twoim miejscu skierowałabym ich do np. Kasprzyków tam pkdt ma dobrą cenę na sterylkę. Lepiej jest nawet kasę za to wyłożyć niż ma ci koteczka wrócić... a tak to może się skończyć.
mpacz78 pisze:olciak84 pisze:a u nas łapanka przeniesiona na weekend, wielkie dziękuje: mpacz78
No byłam dziś, Mateusz mi wszystko pokazał, ale kotów nie było, coś tam nam mignęło w tym opuszczonym domu, ale nie wyszły.
Chyba najlepiej jak pożyczę Wam tą klatkę pod koniec tyg. - mam nadzieję, że uda się wysterylizować kotkę i znaleźć domy maluchom.
mpacz78 pisze:Nie wiem czy wiecie, Łukuciowie ufundowali dla PKDT 15 sterylek gratis !
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bardzo, bardzo dziękujemy!!!!
Ja myślę, że nia ma co kombinować tylko jedziemy z tematem, kto pierwszy podowozi kotki ten korzysta i aż do wyczerpania zapasów.
seja pisze:mpacz78 pisze:Nie wiem czy wiecie, Łukuciowie ufundowali dla PKDT 15 sterylek gratis !
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja myślę, że nia ma co kombinować tylko jedziemy z tematem, kto pierwszy podowozi kotki ten korzysta i aż do wyczerpania zapasów.
WOW
Marlon pisze:seja pisze:mpacz78 pisze:Nie wiem czy wiecie, Łukuciowie ufundowali dla PKDT 15 sterylek gratis !
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
WOW
wlasnie zobaczylam na facebooku! rewelacja!
olciak84 pisze:Pierwsze zdjęcie kotków które czeka łapanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 70 gości