PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 18, 2014 7:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

PumaIM pisze:A jakby tak ktoś zaktualizował "podatek wojenny", co? Bo stoi na 29 stycznia...

Aktualizuję z końcem każdego miesiąca i wklejam podziękowanie. :)

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto lut 18, 2014 10:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Ok :)
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto lut 18, 2014 21:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

A tu trzy kotki złapane dziś w Leszczynach przez Sabinęlas:

Obrazek

Obrazek

Szara już po sterylce. Cudna nawet z podrapanym noskiem. :lol:

Cieszę się bardzo, że udało się Jej je złapać, bo te koty są bardzo płochliwe. Wczoraj nie udało się złapać żadnego, do zdjęć pozować też nie zechciały wcześniej.

Chiara

Post » Wto lut 18, 2014 21:15 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Gratuluję "łowów" :ok:
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Śro lut 19, 2014 10:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Wczoraj udało mi się wysterylizować te dwie kotki - koty z wioski od kolegi mamy . Została tam jeszcze młoda koteczka i kocurek. Sterylizacja wyniosła jednak 240zł, a nie 160, bo wetki ze Sławna nie ma do końca tygodnia, a jest już ciepło, ja miałam auto do dyspozycji i wolny czas, więc stwierdziłam, że nie ma na co czekać. Ta wioska jest 10km ode mnie w jedną stronę, więc busem byłoby mi się ciężko tam dostać, bo rzadko kursują w tamtym kierunku. Najważniejsze, że już nie będą rodzić :ok:

Obrazek

Tutaj jeszcze zdjęcie przed sterylizacją. Zdjęcie brzuszków wrzucę na dniach.
To na koszt wpłaty z Paktu Czarownic.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro lut 19, 2014 10:42 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Poproszę jeszcze nazwę wsi, w której koty mieszkają.

Chiara

Post » Śro lut 19, 2014 19:16 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Chiara pisze:Poproszę jeszcze nazwę wsi, w której koty mieszkają.

Kowalewice, gmina Darłowo.
Czy doszły papiery za ostatnio sterylizowaną sunię ?
Obrazek

kinia098

Post » Śro lut 19, 2014 19:36 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

kinia098 pisze:
Chiara pisze:Poproszę jeszcze nazwę wsi, w której koty mieszkają.

Kowalewice, gmina Darłowo.
Czy doszły papiery za ostatnio sterylizowaną sunię ?

Tak.

Chiara

Post » Śro lut 19, 2014 22:16 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

A to sunie tez mozna sterylizowac dzieki Wam? łał? a ja mam siedem do ciachniecia i nie wiem co zrobic.
Moge prosic chociaz o jedną?
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Śro lut 19, 2014 22:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

pinokio_ pisze:A to sunie tez mozna sterylizowac dzieki Wam? łał? a ja mam siedem do ciachniecia i nie wiem co zrobic.

Niestety nie. Sterylizujemy wyłącznie koty. Te psy zostały wysterylizowane na prośbę osoby, która wpłaciła na to pieniądze w drodze wyjątku. Zdjęcia suczek nie powinny znaleźć się w tym wątku, bo to nie jest część Operacji Zabieg. Dostałam w sumie już trzy zapytania o psy. Może na dogo ktoś pomaga...

Chiara

Post » Czw lut 20, 2014 8:25 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Jakie śliczne czarnuszki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Czw lut 20, 2014 8:44 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Chiara pisze:
pinokio_ pisze:A to sunie tez mozna sterylizowac dzieki Wam? łał? a ja mam siedem do ciachniecia i nie wiem co zrobic.

Niestety nie. Sterylizujemy wyłącznie koty. Te psy zostały wysterylizowane na prośbę osoby, która wpłaciła na to pieniądze w drodze wyjątku. Zdjęcia suczek nie powinny znaleźć się w tym wątku, bo to nie jest część Operacji Zabieg. Dostałam w sumie już trzy zapytania o psy. Może na dogo ktoś pomaga...

Na Dogo jest Akcja Sterylizacji, ale łapią się chyba tylko bezdomne psiaki. Ale zapytaj, wyjaśnij sytuację, może pomogą, pinokio_.
:arrow: http://www.dogomania.pl/forum/threads/1 ... erylizacja
Obrazek

kinia098

Post » Czw lut 20, 2014 19:30 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Chiara jak wiesz ze sterylkami w Bielsku lecimy na dwie lecznice :ok:, bo potrzebujących kotów wciąż przybywa
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw lut 20, 2014 19:40 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

sylwia1982 pisze:Chiara jak wiesz ze sterylkami w Bielsku lecimy na dwie lecznice :ok:, bo potrzebujących kotów wciąż przybywa

Wiem, pamiętam. 8)

Czytam Was na bieżąco, bardzo się cieszę z Waszych sterylek i czekam na zdjęcia. :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Pt lut 21, 2014 11:30 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Już przedwiośnie...

Kochani, ja wiem, że na forum są bardzo aktywne osoby, dla których czas i przestrzeń nie stanowią przeszkód i dzwonienie, pisanie etc. w różnych kocich sprawach uważają za aktywną pomoc. Czuję się jednak zmuszona udzielić niezbędnych wyjaśnień, bo poproszono mnie dziś o pomoc dla kotki z Holandii. Nie wiem, kto podał mojego maila. Mieszkam w Norwegii. Na południu w okolicach Kristiansand. Jeśli macie kota, któemu trzeba pomóc w Brennåsen, Søgne, Vennesli, Mandal, Kristiansand podjadę, być może pomogę. Niestety nie poruszam się po całej Europie, aby pomagać kotom. Nie mam też grupy współpracowników w różnych miejscach kraju, którzy rozwiążą tam lokalne problemy. Ludzi, którzy sterylizują z Operacją Zabieg nie proszę o pomaganie kotom, bo to ja jestem tu, aby pomóc im. Wielu z nich pracuje ponad siły w ogromym stresie, borykając się z problemami bezdomnych podopiecznych i potężnym psychicznym bólem. Kiedy będzie się zbliżać kryzys pierwsza powiem: "Zrób sobie przerwę i odpocznij." Bo kiedy oni padną zwierzęta nie będą mogły liczyć na żadną pomoc. Wynajdowania kotów w internecie i interweniowania w ich sprawie za pomocą telefonów i maili nie traktuję jako pomoc. Koty, które potrzebują pomocy są wszędzie, naprawdę wszędzie. Mój mail krąży i bardzo się z tego cieszę, ale przypominam, że współpracuję tylko z osobami wewnętrznie zmotywowanymi do sterylizowania kotów, którzy będą chcieli zająć się nimi odpowiedzialnie, bo to oni wykonują najcięższą pracę. Nie pouczam, nie przekonuję, jestem pogodzona z tym, że nie wysterylizujemy wszystkich kotów i wsparcie akcji kieruję do tych, którzy sami chcą z niej skorzystać. I cieszę się, że jest ich tak wielu. :ok: I naprawdę myślę intensywnie, co jeszcze mogę zrobić, by ta pomoc mogła popłynąć szerszym strumieniem.

Chiara

[poprzednia][następna]