Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 29, 2012 11:07 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

iza71koty pisze:
wiora pisze:Iza na uspokojenie żołądka rumianek i węgiel :wink:

Nie znoszę rumianku Wiora.Zamiast węgla wziełam Nifuroksazyd.Bez efektu.

Najlepszy porządny, podwójny drink. Zdezyfekuje i energii doda. Powaga :ok:
Zdrowia życzę.

A propos Krakvetu, trzy lata temu do mnie przyjechała karma dośc szybko. Ale trzeba sprawdzić kompletnośc zamówienia, bo nie wszystko na raz przyjechało. A o akcesoria typu kuweta, transporter musiałam się przypominać, nie bylo w magazynach dłuższy czas.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw mar 29, 2012 11:19 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Prakseda pisze:
iza71koty pisze:

Zdrowia życzę.

A propos Krakvetu, trzy lata temu do mnie przyjechała karma dośc szybko. Ale trzeba sprawdzić kompletnośc zamówienia, bo nie wszystko na raz przyjechało. A o akcesoria typu kuweta, transporter musiałam się przypominać, nie bylo w magazynach dłuższy czas.

Aga ja mam wstręt do alkoholu.Zupełnie nie pijąca jestem.Na samą myśl teraz mi się wszystko podnosi.Nie dam rady. :| Serio.

Zamawiałam tylko karmę.Od razu mnie uprzedzono że akcesoria tego typu nie mogą wchodzić w skład zamówienia.Zresztą klatki, transportery i kuwety posiadam.Wszystko mam w dobrym gatunku tylko problem z karmą......
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw mar 29, 2012 15:07 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

iza71koty pisze:
Prakseda pisze:
iza71koty pisze:

Zdrowia życzę.

Aga ja mam wstręt do alkoholu.Zupełnie nie pijąca jestem.Na samą myśl teraz mi się wszystko podnosi.Nie dam rady. :| Serio.

Zamawiałam tylko karmę.[b]Od razu mnie uprzedzono że akcesoria tego typu nie mogą wchodzić w skład zamówienia.
Zresztą klatki, transportery i kuwety posiadam.Wszystko mam w dobrym gatunku tylko problem z karmą......[/b]

8O A wtedy można było wszystko z ich oferty.
uzupełniłam sobie wtedy niezbędny sprzet. M. in. pokrowce na transportery - kot się mniej stresuje, ludzie nie zaglądają, a zimą ocieplają. Pewnie masz?
Jakie stosujesz kuwety? Ja mam wszystkie kryte Marchioro - są trwałe i porządne, z mocnego plastiku.
W poprzednich krytych innej firmy robiły się dziury jak koty skakały na nie z wyskości.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt mar 30, 2012 7:46 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Izo, puściłam dziś pieniążki z dwóch bazarków :ok: . Jak tylko przelewy do Ciebie dotrą to daj znać.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt mar 30, 2012 9:53 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Prakseda pisze:
iza71koty pisze:
Prakseda pisze:
iza71koty pisze:

Zdrowia życzę.

Zamawiałam tylko karmę.[b]Od razu mnie uprzedzono że akcesoria tego typu nie mogą wchodzić w skład zamówienia.
Zresztą klatki, transportery i kuwety posiadam.Wszystko mam w dobrym gatunku tylko problem z karmą......[/b]

8O A wtedy można było wszystko z ich oferty.
uzupełniłam sobie wtedy niezbędny sprzet. M. in. pokrowce na transportery - kot się mniej stresuje, ludzie nie zaglądają, a zimą ocieplają. Pewnie masz?
Jakie stosujesz kuwety? Ja mam wszystkie kryte Marchioro - są trwałe i porządne, z mocnego plastiku.
W poprzednich krytych innej firmy robiły się dziury jak koty skakały na nie z wyskości.

Teraz nie można.4 lata temu kiedy wygrałam tez zostały zakupione transportery i jakieś kuwety.I karma oczywiście.Ale to byla inna sytuacja ,bo wtedy mnie nie było na forum.Nie ja realizowałam to zamówienie.

W sumie mam 12 kuwet.W tym tylko 3 odkryte.Reszta kryte.Część do dar od Duszka z Forum.Nie wiem jakiej sa firmy ale sa głębokie , bardzo wytrzymałe i dobrze sie sprawdzaja.Nie używam jednak dżwiczek.Sama jeszcze dokupiłam 3 narożnikowe europet bernina.Mocne ale 2 nieco płytsze.Nie posiadam pokrowców na transportery.Pułapkę zwykle nakrywam kocem na czas podrózy a jak jest zimno to niosę kota w kontenerku albo torbie transportowej i cieplutko je wyścielam

Moje koty nie skaczą na kuwety z wysokości bo nie maja jak.Wskakuja jeśli juz to z podłogi ,ale to zupełnie inny ciężar wtedy.

iza71koty

Post » Pt mar 30, 2012 9:54 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

nelka83 pisze:Izo, puściłam dziś pieniążki z dwóch bazarków :ok: . Jak tylko przelewy do Ciebie dotrą to daj znać.

Dziękuję Kochana. :D Oczywiście dam znać.Jestem Ci bardzo bardzo wdzięczna. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Pt mar 30, 2012 10:05 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Napisłam pw do Kini098.Potwierdziła ze dostała prawie całe zamównienie z Krakvetu.Brakowało chyba tylko worka karmy i kilku puszek.Na swoim watku pisała o tym w dniu 26 marca ze zamównienie dotarło.W dniu 26 marca ja dostałam maila z Krakvetu.W zwiazku z tym ze mojej przesyłki nie było nadal w systemie aż do wczoraj , napisałam wczoraj 2 maile do Krakvetu z pytaniem kiedy mozemy sie spodziewać dostawy karmy oraz jak odszukać przesylke, bo nie ma jej w systemie.Po południu dostałam taką dopowiedz.

Witam

Szanowna Pani

Wystąpił błąd systemowy, zamówienie zostanie wysłane w dniu jutrzejszym na palecie firmą kurierską Schenker.
Za wszelkie niedogodności najmocniej przepraszamy.

iza71koty

Post » Pt mar 30, 2012 10:12 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

iza71koty pisze:Napisłam pw do Kini098.Potwierdziła ze dostała prawie całe zamównienie z Krakvetu.Brakowało chyba tylko worka karmy i kilku puszek.Na swoim watku pisała o tym w dniu 26 marca ze zamównienie dotarło.W dniu 26 marca ja dostałam maila z Krakvetu.W zwiazku z tym ze mojej przesyłki nie było nadal w systemie aż do wczoraj , napisałam wczoraj 2 maile do Krakvetu z pytaniem kiedy mozemy sie spodziewać dostawy karmy oraz jak odszukać przesylke, bo nie ma jej w systemie.Po południu dostałam taką dopowiedz.

Witam

Szanowna Pani

Wystąpił błąd systemowy, zamówienie zostanie wysłane w dniu jutrzejszym na palecie firmą kurierską Schenker.
Za wszelkie niedogodności najmocniej przepraszamy.

oby tak było, ale jeśli dziś wysyłka to dojdzie dopiero na poniedziałek bo w soboty raczej nie dostarczają.
miesiąc czekania na realizację zamówienia okupiony stresem i walką o przetrwanie z dnia na dzień, nie wspominając już o stresie który towarzyszył głosowaniu..
trzymam kciuki by ta karma w końcu dotarła by koty były syte, a Iza mogła złapać oddech..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pt mar 30, 2012 10:18 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Tak to prawda.Masz rację Kochana.Miesiąc to bardzo długo.A musze dodać ze byl to bardzo trudny miesiac.W tym miesiącu dostaliśmy mniejsze wsparcie, bo Opiekunowie być może spodziewali sie ze Pomoc dotrze do nas szybko i sobie poradzimy.Niestety tak sie nie stało a nasze problemy podwójnie się skumulowały.Ale nie chce juz tego rozważać.Ta karma na pewno Ogromnie ucieszy i mnie i koty. Szkoda tylko ze tak długo to wszystko trwało i niestety skomplikowało sie przez ten czas wiele spraw.Będzie ciężko je teraz wyprostować.

W sobote z całą pewnościa karma nie dotrze, wiec przed nami jeszcze trudny do przetrwania weekend.

iza71koty

Post » Pt mar 30, 2012 10:26 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Trzymam kciuki :ok: , aby w końcu dotarła, bo jak na razie to ciągnie się to w nieskończoność. A kotki i Ty wciąż czekają :(
Pozdrawiam :1luvu:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pt mar 30, 2012 10:28 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

iza71koty pisze:Tak to prawda.Masz rację Kochana.Miesiąc to bardzo długo.A musze dodać ze byl to bardzo trudny miesiac.W tym miesiącu dostaliśmy mniejsze wsparcie, bo Opiekunowie być może spodziewali sie ze Pomoc dotrze do nas szybko i sobie poradzimy.Niestety tak sie nie stało a nasze problemy podwójnie się skumulowały.Ale nie chce juz tego rozważać.Ta karma na pewno Ogromnie ucieszy i mnie i koty. Szkoda tylko ze tak długo to wszystko trwało i niestety skomplikowało sie przez ten czas wiele spraw.Będzie ciężko je teraz wyprostować.

W sobote z całą pewnościa karma nie dotrze, wiec przed nami jeszcze trudny do przetrwania weekend.

niestety jak narazie krążymy w błędnym kole..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt mar 30, 2012 10:30 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Moje też som :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt mar 30, 2012 10:32 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

nelka83 pisze:Moje też som :ok: :ok: :ok:

:ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt mar 30, 2012 10:49 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

bodzia_56 pisze:Trzymam kciuki :ok: , aby w końcu dotarła, bo jak na razie to ciągnie się to w nieskończoność. A kotki i Ty wciąż czekają :(
Pozdrawiam :1luvu:

Ta wygrana a właściwie jej brak przez tak długi okres skomplikowała wiele spraw.Miałam w tym miesiacu duzo rachunków do zapłacenia.W tym dwa rachunki za gaz na łączna kwote ponad 500 zł.Pomyślałam sobie ze skoro ta pomoc nadejdzie to załatwie co trzeba ,bo czekać z tym i tak juz nie mogłam.Dochód w tym miesiacu mielismy niewielki, bo ciagle na zaliczkach.Doszły tez koszty zwiazane z samochodem.Reasumując.Wydałam środki, wsparcie otrzymalismy duzo mniejsze niz zwykle co miesiąc a karma i tak nie nadzeszła.Wynik.Oczywisty.Opłaciłam to dodatkowo choroba.I patrzeniem na koty, którym codziennie obiecywałam.Okropnie sie z tym czuję.

iza71koty

Post » Pt mar 30, 2012 10:57 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Tak dodam jeszcze dla przykładu bo bedzie to bardzo czytelne.Pomoc z Fundacji Viva! w tym miesiacu to 48 kg karmy Josera.W tym 8 kg to gratisy przy zamównieniu.Dodatkowo dostaliśmy 14 kg Whiskasa od Megany plus 30 kg karmy Purina od Jasminy.Razem 92 KG KARMY PRZY ZAPOTRZEBOWANIU MIESIĘCZNYM PRAWIE 200 KG.Wniosek nasuwa sie sam.

iza71koty

[poprzednia][następna]