Re: Groszek FeLV+ przegrywa z chorobą:(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 14, 2013 10:12 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chyba jestem spokojniejsza dziś niż wczoraj bo wieczorem Grochu zrobił się bledszy a dziś buziak jest znów leciutko różowy.
Kochani jesteście, że tak szukacie tego leku. Tak jak pisalam , gdy będziemy wiedzieli czy pracuje szpik Groszka , pojawią się nowe możliwości leczenia.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie lip 14, 2013 10:19 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

BOZENAZWISNIEWA pisze:Moha,nie mozna Groszkowi podać innego leku,pisałyśmy juz wczesniej... :(

Tak, wiem, czytałam, ale nie mieści mi się w mojej ciasnej głowie że można przestać produkować skuteczny lek a nie ma jego zamiennika, po prostu czarna dziura :evil: Na wschodzie czy zachodzie, za ciężką kasę, ale żeby był!
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie lip 14, 2013 11:25 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

a tutaj próbowałaś szukać? http://goldpharma.com/search/Bupropion/lang/POLISH/

przepraszam jeżeli już tam szukałaś, ale jestem na wyjeździe i nie mam stałego dostępu do miau, dlatego nie czytałam całej historii poszukiwań leku, ale może link się przyda
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon lip 15, 2013 23:24 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

I jak z Grosiem? tak tu cicho, aż się boję...
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto lip 16, 2013 0:51 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leucogen jest dostępny w U.K. Trzeba , żeby się jakaś osoba zamieszkała w U.K. dogadała z vetem na sprzedaż. Ja jutro zapytam mojej vetki ale Irlandia jest bardzo w tyle więc nie przypuszczam, żeby było to dostępne.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Wto lip 16, 2013 0:54 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Irlandzka Myszka pisze:Leucogen jest dostępny w U.K. Trzeba , żeby się jakaś osoba zamieszkała w U.K. dogadała z vetem na sprzedaż. Ja jutro zapytam mojej vetki ale Irlandia jest bardzo w tyle więc nie przypuszczam, żeby było to dostępne.

Bardzo poprosimy o tę informację. A wiesz moze, czy ktoś na forum jest z U.K i można się zwrócić o pomoc?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lip 16, 2013 7:03 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Irlandzka Myszka pisze:Leucogen jest dostępny w U.K. Trzeba , żeby się jakaś osoba zamieszkała w U.K. dogadała z vetem na sprzedaż. Ja jutro zapytam mojej vetki ale Irlandia jest bardzo w tyle więc nie przypuszczam, żeby było to dostępne.

Byloby swietnie, ale czy to ten Leukogen ktorego szukamy (tabletki) a nie np. szczepionka na FeLV ktora produkuje firma Vibrac? Bo ta szczepionka jest dostepna wszedzie, w Polsce tez i nie o nia chodzi. Duzo zamieszania wywolal fakt, ze jest kilka roznych lekarstw i wszystkie nazywaja sie Leucogen. Mozesz sie dowiedziec o sklad lub chociaz nazwe producenta tego Leucogenu dostepnego w UK? Wtedy moglbym dowiedziec sie gdzie go sprzedaja, moze mozna byloby zamowic wysylkowo z UK czy gdzies blizej.

Serdecznie pozdrawiam,
Adam
aburacze

Post » Wto lip 16, 2013 7:29 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adam,właśnie szukamy tabletek,nie szczepionki,o tym pisałyśmy od razu...Zaraz popatrze kto tam ma chody w UK
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lip 16, 2013 12:36 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wyniki badania cytopatologicznego szpiku kostnego Groszka:

"grudki szpikowe nieliczne, od normalnrj do podwyższonej komórkowatości, obszary cienkie nieobecne, znaczna domieszka krwi obwodowej, w tle preparatów średnioliczne megakariocyty ze znacznie wyrażonymi zmianami dysplastycznymi.

powyższy obraz sugeruje mielodysplazje szpiku w przebiegu zakażenia FeLV"

Wet prowadząca powiedziała mi abyśmy nie szukali leukogenu w takiej sytuacji.

asia2

Post » Wto lip 16, 2013 12:56 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rozumiem ,że nie fajnie. Poczytałam sobie :cry:
Chyba ,ze źle poczytałam z czego bardzo się ścieszę.

Trzymajcie sie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lip 16, 2013 13:14 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asiu a co w takiej sutuacji z Groszkiem, co powiedziała wet?.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Wto lip 16, 2013 13:16 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

kasia1568 pisze:Asiu a co w takiej sutuacji z Groszkiem, co powiedziała wet?.

:?:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto lip 16, 2013 13:31 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

asia2 pisze:Wyniki badania cytopatologicznego szpiku kostnego Groszka:

"grudki szpikowe nieliczne, od normalnrj do podwyższonej komórkowatości, obszary cienkie nieobecne, znaczna domieszka krwi obwodowej, w tle preparatów średnioliczne megakariocyty ze znacznie wyrażonymi zmianami dysplastycznymi.

powyższy obraz sugeruje mielodysplazje szpiku w przebiegu zakażenia FeLV"

Wet prowadząca powiedziała mi abyśmy nie szukali leukogenu w takiej sytuacji.

:( :( :(
ASIU BARDZO MI PRZYKRO,Grosiu ...to niesprawiedliwe wszystko jest :( zmieniłam post,bo juz wiem,ze szans Groszek nie ma :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lip 16, 2013 14:14 Re: Groszek FeLV+ LEUKOGEN POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeżeli szpik nie będzie pracowal , to Grochu nie ma szans. Można zapodać mu chemie i go męczyć bez pewności wyjścia z tego. Póki co dostaje ogromne dawki sterydów i antybiotyki, jest witaminizowany i na wszelki wypadek (sama nie wiem po co ale na wszelki) zapisany do dr.Jagielskiego, ktory zresztą telefonicznie skonsultował prawidlowość leczenia Grocha.

Groszek dziś bardziej cichy jest. Może dlatego że dziś jest dzień bez sterydu? Ale nie jest bledszy i temperatura w normie. Nie wiem ile mamy czasu. Wet mói , że erytrocytki, ktore dostał w transfuzji powinny utrzymac się ok. miesiąca. Minął tydzień.

Mam dołka, musze się wygrzebać . dzieki ze jesteście

asia2

Post » Wto lip 16, 2013 14:15 Re: Groszek FeLV+ znowu bije się z chorobą:(((

asia2 pisze:Witam na nowym wątku Groszka.

Pierwszy jest pod adresem http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=123654

Zdecydowałam się założyć część drugą wątku Groszka , kota który jest chory na białaczkę kocią FeLV i w tej chwili , po 3,5 miesięcznej walce z wirusem pozostaje w remisji choroby.
Oznacza to tyle, że nie wykazuje jej objawów.

Kontynuacja wątku jest ważna ze względu na przesłanie jakie ze sobą niesie historia choroby Groszka.
Być może Ktoś odnajdzie tu pomoc w leczeniu swojego pupila albo chociaż ziarno otuchy, że nie zawsze wynik FeLV plus oznacza wyrok.

Każdego dnia boję się , że choroba da o sobie znać. Każde kichnięcie , kaszlnięcie , szybszy oddech, nawet małe lenistwo i ospałość , to już lekki niepokój. Nie oznacza to jednak, że stoję nad Groszkiem z termometrem w ręku jak nadopiekuńcza kwoka i tylko wyczekuję symptomów jakiejś choroby.
Każdy kto ma kota przewlekle chorego wie dobrze jak ciężko nie myśleć o chorobie przyjaciela.

Dziękuję wszystkim cioteczkom i wujkowi za wspieranie nas od początku w walce z chorobą, i że byli z nami też wtedy gdy było fajnie i Grochu zdrowiał.

Zapraszam ja i Grochu oczywiście

asia2

[poprzednia][następna]