Kot w każdej szafie. Szkielecik poronił.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 09, 2014 10:01 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

ASK@ pisze:A w termos teraz butelkę wsadzać można teraz. Tak robiłam.

Termos zbiłam nie tak dawno.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon cze 09, 2014 11:57 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociaków.

Prakseda pisze:Dałam oddzielny wątek w sprawie podgrzewacza, ale i tu przekopiuję:

Mam serdeczną prośbę do mam, których dzieciaczki już przestały pić ze smoka.
Jeżeli ktoś ma niepotrzebny już podgrzewacz do butelki dla niemowląt – chętnie się nim „zaopiekuję”. :wink:
Mam obecnie 9 kociąt na odchowaniu, 3 mioty. Starszaki jedzą już same – głównie mięso mielone i puszki juniorki, średniaki zaczynają jeść półpłynne Gerbery ale jeszcze dopijają mleko z butelki.
Najmłodsze to trzytygodniowe oseski i wiadomo, że te są na smoczku.
Obecnie w nocy muszę wielokrotnie wstawać by podgrzać mleko. :roll: Mając podgrzewacz przy łóżku wystarczy sięgnąć po niego ręką i karmić nawet bez podnoszenia się z wyra. Kociaki mam przy sobie.
Od ew. darczyńcy z Warszawy odbiorę osobiście, w przypadku innej miejscowości pokryję koszt wysyłki.

Zdjęcia maluchów będą wkrótce.

Mam podgrzewacz do oddania - sęk w tym, że sami go dostaliśmy z kamieniem dosyć obfitym, próbowałam go usunąć jakimiś odkamieniaczami i nie dało rady. Działa, ale ja z niego nie korzystam i nie zamierzam. Mogę oddać bardzo chętnie... o ile taki się spodoba.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon cze 09, 2014 12:55 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

Rewelacyjnie odkamienia kwasek cytrynowy.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon cze 09, 2014 13:03 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociaków.

Szalony Kot pisze:
Prakseda pisze:Dałam oddzielny wątek w sprawie podgrzewacza, ale i tu przekopiuję:

Mam serdeczną prośbę do mam, których dzieciaczki już przestały pić ze smoka.
Jeżeli ktoś ma niepotrzebny już podgrzewacz do butelki dla niemowląt – chętnie się nim „zaopiekuję”. :wink:
Mam obecnie 9 kociąt na odchowaniu, 3 mioty. Starszaki jedzą już same – głównie mięso mielone i puszki juniorki, średniaki zaczynają jeść półpłynne Gerbery ale jeszcze dopijają mleko z butelki.
Najmłodsze to trzytygodniowe oseski i wiadomo, że te są na smoczku.
Obecnie w nocy muszę wielokrotnie wstawać by podgrzać mleko. :roll: Mając podgrzewacz przy łóżku wystarczy sięgnąć po niego ręką i karmić nawet bez podnoszenia się z wyra. Kociaki mam przy sobie.
Od ew. darczyńcy z Warszawy odbiorę osobiście, w przypadku innej miejscowości pokryję koszt wysyłki.

Zdjęcia maluchów będą wkrótce.

Mam podgrzewacz do oddania - sęk w tym, że sami go dostaliśmy z kamieniem dosyć obfitym, próbowałam go usunąć jakimiś odkamieniaczami i nie dało rady. Działa, ale ja z niego nie korzystam i nie zamierzam. Mogę oddać bardzo chętnie... o ile taki się spodoba.

Ależ nie chodzi o podobanie się, tylko użyteczność.
Jeżeli działa, chętnie skorzystam.
Dziękuję bardzo. :1luvu:
Proszę napisz pw, gdzie i kiedy mogę podjechać po odbiór.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Sob lip 05, 2014 21:27 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

Podnoszę!!!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon sie 11, 2014 15:50 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

:evil: jak nie kijem, to pałą... pewnie na olx się pojawi - może da się namierzyć złodzieja i nie wiem co z nim zrobić, bo policja to penie oleje...chyba samemu pedagogicznie upomnieć :evil:

maix

Od: Nie sie 29, 2010 13:06

Post » Pon sie 11, 2014 15:59 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

Wklejam post i tutaj.

Rozmawiałam z Agnieszką. Powiedziałam, że chcemy jej pomóc, bo rzeczywiście poniosła potężną stratę.
Ja przekażę Agnieszce parę złotych i zorganizuję bazarek, bo znowu uzbierało mi się trochę fantów.
Natomiast prosiłabym o deklaracje chętnych pań (i panów, jeśli tu zaglądają) jak mogą Agnieszce pomóc.
Gdyby ktoś mógł sfinansować zakup karmy mokrej, to Agnieszka kupuje karmę tu: http://zoo-net.pl/26-adult
Moglyby to być puszki po 1,85 - 1,90 zł tylko różne rodzaje, jakoś byśmy musiały to uzgodnić.

Funny cat
Winston
Coshida
Pussy Cat
Schnucki
Gut und Gunstig

Karma sucha, według uznania.
Chętnym osobom, które chcą wesprzeć Agnieszkowe koty karmą podam w PW adres wysyłki, a tym, ktore chciały przekazać grosiki podam numer konta.
Wieczorem biorę się za bazarek. Bo sytuacja kotów Agnieszki jest rzeczywiście bardzo trudna.
Prosiła, żeby wszystkim podziękować i jak to Agnieszka, że ona musi sobie dać radę, że nie trzeba, że każdy ma potrzeby, etc. etc.

Ma teraz urlop i nie ma dostępu do internetu.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pon sie 11, 2014 16:15 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

Ode mnie przelew poszedł
Jest dobra promocja w zooplusie http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... ra/catessy
zaraz zamawiam suche i mokre i puszczam wprost do Praksedy

maix

Post » Pon sie 11, 2014 16:19 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

To ja poproszę o nr. konta - dla mnie to prostsze, a i może Prakseda zagospodaruje to jak jej najlepiej dla kotów ( np. wiadomo, że taniej bywa kupić mięcho i coś ugotować niż puszki... ale to do decyzji Praksedy).
Bardzo Jej współczuję i jednocześnie podziwiam za to co dla futer robi

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pon sie 11, 2014 16:34 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

Zjawka, PW wysłane.

Karmę Agnieszka prosiła wysyłać na adres pracy. Tę co jej ukradli, to z pomieszczenia, które jest w budynku, gdzie mieszka :(
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Post » Pon sie 11, 2014 16:38 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

Wrócę tu wieczorem i odpowiem na ew. PW.
Opiekuję się chorą mamą i teraz muszę się nią zająć.

Iwonami

Post » Pon sie 11, 2014 16:41 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

Niestety za późno :? zamówienie już poszło, zobaczę, czy można zmienić - wyślij mi adres do pracy na priv

maix

Post » Pon sie 11, 2014 19:13 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

zjawka pisze:To ja poproszę o nr. konta - dla mnie to prostsze, a i może Prakseda zagospodaruje to jak jej najlepiej dla kotów ( np. wiadomo, że taniej bywa kupić mięcho i coś ugotować niż puszki... ale to do decyzji Praksedy).
Bardzo Jej współczuję i jednocześnie podziwiam za to co dla futer robi

Nie przy takiej ilości kotów jest dobre gotowe jedzenie. Ile garów i jakiej wielkości trzeba nastawić by wszystko nakarmić. Poza tym jest jeszcze kwestia dostarczenia karmy w jakiś sposób. Aga ma rozległą okolicę do wykarmienia i łatwiej ,czyściej otworzyć puszkę i sypnąć suche. Nie ma słoika z którego się nie wysączy żarcie. Nie ma też takiego opakowania.
Agnieszko, trzymaj się. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 12, 2014 9:15 Re: Kot w każdej szafie. Matkuję - 9 kociąt

Czy ktoś może mi podać na priv aktualny numer tel Praksedy albo skontaktować się z nią w moim imieniu? Idzie do niej paka z zooplusa na adres domowy, mogę ją jeszcze przekierować na adres do jej pracy, ale kurier będzie jutro, a podobno Prakseda na urlopie. Jeżeli karma potrzebna jest natychmiast, to chyba lepiej żeby dotarła do domu? Poza tym trzeba podać jej nr tel kurierowi, na wypadek gdyby jej nie zastał.
EDIT: już mam :)

maix

[poprzednia][następna]