ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Czw sie 30, 2012 19:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Ja się podpisuje pod dziewczynami że ten klub musi być być i być :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pt sie 31, 2012 19:59 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

podniosę ślepinki weekendowo
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sie 31, 2012 21:57 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

no to kto pierwszy wrzuci jskies zdjęcia ślepinek? bo ja niestety nie moge się pochwalić takim kotem :oops: jest jeden krzywy i kulawy, ale to się nie liczy :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Nie wrz 02, 2012 20:54 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Kochani,
po wakacjach zaglądam na stronę ślepaczków i co WIDZĘ i SŁYSZĘ???????????
Powiem tak, z tego forum mam 2 koty: Tosinkę i Leosia.
Nie jestem w stanie przedrzeć się przez ostatnie miesiące Waszych wypowiedzi, dlatego zapraszam tylko na stronę SZAROTKA/LEONKA. Tam są zamieszczone jedne z ostatnich zdjęć naszych ślepaczków.
Powiem tak, co do finansów to różnie się w życiu plecie, natomiast forum to powinno istnieć, bez względu na finanse, choćby tylko ze względu na porady, jakich udzielacie w sprawie kotów niewidomych i niedowidzących. Takie rady, podtrzymanie na duchu są też bardzo ważne. Jak nie najważniejsze!!!!!!!!!!!!
Czytając to forum pokochałam koty niewidzące. Dużo o nich mówię w swoim środowisku. Niestety czasy są trudne i niewiele osób decyduje się na adopcję takiego kociaka.
Ale trzeba mówić, mówić, mówić.
Proszę, nie zamykajcie forum.
Chętnie wstawiłabym nowe zdjęcia Tosi i Leosia, ale strona, z której ostatnio korzystałam /FreeImageHosting.net/, znowu jest dla mnie niedostępna. Wprowadzam zdjęcie i NIC.
Może mi ktoś poradzi, co zrobić, żeby móc zamieszczać zdjęcia.
Pozdrawiamy: Tośka i Leoś

Ewa JANCZUK

Od: Pt paź 06, 2006 22:38

Post » Nie wrz 02, 2012 21:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Ale przecież nikt nie mówi o zamknieciu wątku na forum, a jedynie określenia się co do ewentualnego członkostwa w klubie/skarbonce ślepaczków. Nie ma większego sensu robić takiej czysto finansowej grupy wsparcia, jeżeli nie będzie chętnych do wsparcia.
Natomiast sam wątek - być musi! No bo gdzie ktoś znajdzie poradę i pomoc? A jak narazie jesteśmyc hcyba wszyscy zgodni co do jednego - TRZEBA O TYM GŁOŚNO MÓWIĆ! :mrgreen:

Co do zdjęć to spróbuj: http://imageshack.us/content_round.php? ... 313600.jpg
lub http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-1 W tym drugim nie trzeba się logować.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie wrz 02, 2012 22:04 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Z kilku poprzednich wypowiedzi tak zrozumiałam.
Cieszę się, że forum nie zniknie.
Dziękuję za podpowiedź, co do zdjęć.
Jutro spróbuję i już zapraszam wszystkich na stronę SZAROTKA/Leosia i Tosi.
Pozdrawiam.

Ewa JANCZUK

Od: Pt paź 06, 2006 22:38

Post » Nie wrz 02, 2012 22:18 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Pozytywna wiadomośc - mój jednoocznowidzacy Oluś od poniedziałku w swoim domku!!! :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa:

Było tak, tuż po złapaniu w maju
Obrazek
a taki elegant młodzieniec pojechał do ds :D
Obrazek
ma do towarzystwa dwie suczki i dwie kocice - czyli pan kroluje na włościach. Domek jest w bloku sąsiadującym z lecznicą w korej pracuje wetka prowadząca od początku Olusia.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie wrz 02, 2012 22:22 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

:ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 02, 2012 22:39 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Marzenia11 pisze:Pozytywna wiadomośc - mój jednoocznowidzacy Oluś od poniedziałku w swoim domku!!! :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa:

Było tak, tuż po złapaniu w maju
Obrazek
a taki elegant młodzieniec pojechał do ds :D
Obrazek
ma do towarzystwa dwie suczki i dwie kocice - czyli pan kroluje na włościach. Domek jest w bloku sąsiadującym z lecznicą w korej pracuje wetka prowadząca od początku Olusia.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

rzeczywiście przystojniak :1luvu: a jakie on ma dłuuuugie nogi :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Nie wrz 02, 2012 22:41 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

ewexoxo pisze:rzeczywiście przystojniak :1luvu: a jakie on ma dłuuuugie nogi :wink:

oj ma :mrgreen: pani powiedziała, ze z nią spi i mowi " o rany, a jaki on jest długi!" :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie wrz 02, 2012 22:50 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

taki "serwal"udomowiony :D
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 03, 2012 10:37 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Marzeniu, piękny serwal :1luvu:

Czekamy na fotki Tośki i Leosia :D :D :D

Chciałam wkleić szczęśliwego ślepka, ale w życiu różnie się plecie. Właśnie trafił do mnie taki (jedno oczko zdrowe i śliczne :D ).
Felek zwany Beretem :1luvu:
Obrazek
By jerzykowka at 2012-09-03

Część brzuszka :cry:
Obrazek

Obrazek

Ma w tej chwili zaszyty tzw. worek z powiek, by odciążyć i ratować oczko (wrzód na rogówce, wypadła tęczówka), do tego worka bezpośrednio aplikowane są leki. Nie wiadomo czy oczko uda się uratować, ale nawet gdyby nie to kocio wyrośnie na cudownego krówka :1luvu:
Walczymy o oczko, reszta ran też już w miarę opanowana. Będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Z góry przepraszam za wszystko z czego się nie wywiązałam, ale wierzcie mi, że jak spada na człowieka coś takiego to serce truchleje, stres szaleje, a czasu ciągle za mało :oops: :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon wrz 03, 2012 17:22 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Biedulek :( A te rany to na brzuszku? Dobrze zrozumiałam?
Trzymam mocno zaciśniete łapska za malucha :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto wrz 04, 2012 12:28 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Dzięki, Ewelinko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To kocio (jednak dostał imię Laluś, bo jest przesłodki :wink: :D ) wczoraj wieczorem.

Obrazek

Obrazek
By jerzykowka

Oczko jednak trzeba było usunąć, ale drugie jest zdrowiutkie :ok: :ok: :ok: Brzuszek też już pocerowany i teraz wszystko zmierza już ku dobremu :D :D :D I już wkrótce będziemy szukać domku stałego :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto wrz 04, 2012 18:00 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Co jemu się stało? 8O Cokolwiek wiadomo?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]