Moderator: Estraven
jak juz się okazało że nie ma ryby, wracałam i zobaczyłam Timiego i taką szarą kicię od Rybaków, co kiedyś ją sterylizowałam. Zobaczyłam że u tych Rybaków, co maja drożej własnie przypłynęła łódż i wypakowują rybe. Podleciałam szybko i pytam czy coś dla kotków może będzie?. Będzie ale za pół godzinki. Zatem przyjechałam jeszcze raz. Dałam Timusiowi jedzonka. Załapala się też szara kicia oraz czarna kocia od Rybaków. Ma teraz kocięta. Kurcze! Kilka lat temu wysterylizowałam w tamtym miejscu kilka kotek. To nie ta sama Baza o której pisałam poprzednio, tylko inna. Wysterylizowałam i był spokój. Łącznie chyba 5 kotek. Dwie jakiś czas potem zaginęly. Zostały 3 i niedawno jedną z nich zabrali na swoją bazę w innym miejscu. Za to przywieżli jeszcze z innej swojej bazy kotkę czarnulke, śliczna ale....z kociakami. Ma 4. Kurde. Zacznie się. Pytałam dzisiaj że może by wysterylizować? Usłyszałam że nie, bo mało jest kotów. Niby dobre spokojne miejsce, ale zima przerwa przez kilka miesiecy. Nikt nie karmi.Nie ma ciepłego pomieszczenia. Te koty przychodza wtedy do tych rybaków w pobliżu, bo tamci chociaż dbaja karmia i gotuja. Gorzej bo u nich tez kotka sie okociła i ma 3 maluchy. Młodziutka z tamtego roku. Zaproponowałam Pomoc w sterylkach ,bo cholera dopiero będzie. Tyle ze oni sami nie wiedzą który kot a która kotka. Najpierw było ze te wszystkie 4 to kotki. Ale dwa akurat były. Obejrzałam jedną to kotka, co karmi maluchy ale drugi uff...na szczęście kocurek.Myślę ze się dogadamy jeśli chodzi o sterylki. Koty nie są dzikie. Bez problemu można złapać. Zrobić i będzie spokój.Ile z maluszków przeżyje to nie wiem. Niby mają tam ciepło i bezpiecznie, ale wypadki przy pracy sie zdarzają. Zwłaszcza ze to hala rybacka gdzie szyje się sieci, gotuje i robi różne rzeczy a pracuja sami Męszczyżni. Takim łatwo o nieuwagę jak szkraby zaczną pełzać.
iza71koty pisze:A mam pytanie bo się gubię.Jak sie poprawnie pisze. Mężczyzni czy męszczyżni?zawsze mam z tym problem.
Jakby co to przepraszam też od razu za brak zmiękczeń, przecinków,ogonków i innych takich drobiazgów.
Nie mam czasu się z tym bawić, a zwykle śpieszę się kiedy pisze bo mam wiele spraw na głowie.Mam nadzieję ze pomimo tego jest dla Was czytelnie?
![]()
)

Użytkownicy przeglądający ten dział: koszka, kota_brytyjka i 68 gości