Legnica ....

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 31, 2011 12:33 Re: Legnica...

Fajny Domek jednak zrezygnował z adopcji Chanel,powodem jest odległość.
Szukamy dalej.
Legnica

Post » Czw mar 31, 2011 17:37 Re: Legnica...

Podrzucę piękności.
Przepraszam Legnica, że ja tutaj wyklęta wredota :twisted: , będę od czasu do czasu pisać.

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Czw mar 31, 2011 17:41 Re: Legnica...

Pisz,pisz.
Rozmawiałyśmy o adopcji i nie uważam Cię za wyklętą wredotę,opisałaś bardzo szczerze za i przeciw i decyzję pozostawiłaś mi,bo to ja wiem na ile danego kota stać.
Gdyby wszystkie domy stać było na tyle szczerości,zanim adoptują zwierzaka,skorzystałyby zwierzaki.Na pewno.
Legnica

Post » Czw mar 31, 2011 17:45 Re: Legnica...

Odebrałam Carmen po zabiegu sterylizacji.
Niestety,okazało się,że jej oczkom żadne już leczenie farmakologiczne nie pomoże.Carmen ma zatkane kanaliki łzowe,potrzebuje wizyty i zabiegu u okulisty.Postaram się do końca tygodnia dodzwonić na Akademię Rolniczą we Wrocławiu,umówić kocinę do okulisty i zorientować ile taki zabieg może kosztować.
Chyba ze ktoś zna,dobrego,polecanego okulistę w innym miejscu,najlepiej Dolny Śląsk?
Będę smęcić w sprawie pomocy na zabieg Carmen,ale to później.

Teraz dziewczę skołowane lekko,dochodzi w koszyku do siebie.
Legnica

Post » Czw mar 31, 2011 17:48 Re: Legnica...

Miło mi. :oops:
Ja właśnie zawsze wierzyłam, że szczerość jest w cenie, chociaż się zaczynam trochę bać niektórych dyskusji na tym forum. :(

Biedna Carmen. Pomyślałam, że skoro tyle robisz dla innych zwierząt, to może mogłabym wystawić bazarek cegiełkowy, bo się przecież "zaorzesz". ;) A adoptujący rzadko chcą pokryć sterylkę itp. Wybrałabym z 3 zdjęcia z moich zbiorów, byłby dostępne w różnych rozmiarach "tapetowych" powiedzmy za 5 zł do Ciebie na konto, a ja ludziom wysłałabym wówczas taką tapetę? Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale tak kombinuję. :)

rebellia1

Post » Czw mar 31, 2011 17:58 Re: Legnica...

rebellia1 pisze:Miło mi. :oops:
Ja właśnie zawsze wierzyłam, że szczerość jest w cenie, chociaż się zaczynam trochę bać niektórych dyskusji na tym forum. :(

Biedna Carmen. Pomyślałam, że skoro tyle robisz dla innych zwierząt, to może mogłabym wystawić bazarek cegiełkowy, bo się przecież "zaorzesz". ;) A adoptujący rzadko chcą pokryć sterylkę itp. Wybrałabym z 3 zdjęcia z moich zbiorów, byłby dostępne w różnych rozmiarach "tapetowych" powiedzmy za 5 zł do Ciebie na konto, a ja ludziom wysłałabym wówczas taką tapetę? Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale tak kombinuję. :)

Też tak uważam i również to czuję.
Ale traci na tym wyłącznie forum,nikt inny.
Legnica

Post » Czw mar 31, 2011 18:01 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Co do bazarku,wystaw,bardzo trudno odgadnąć co się komu spodoba.
Ja na ten przykład,od dawna poluję na pewną reprodukcję/plakat,był kilka razy wystawiany na kocim bazarku i pchlim targu,ale jak to najczęściej bywa,nie miałam wtedy kaski na zakup.Potem nawet synowie chcieli mi go zakupić w prezencie,ale już od dawna nie widzę go na forum.
A piękny jest,według mnie,wyjątkowo.
Legnica

Post » Czw mar 31, 2011 18:06 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Wpisałam w tytuł,że chętnie przyjmę krytą kuwetę.
Trochę sporo "jedynaków' mi się teraz porobiło,a kryte kuwety mam tylko trzy,do tego młodzież u której mieszka Kasia,zbuntowała mi sie i zażądała jednej krytej,bo Kasia jest wielkim czyściochem i zakopuje cały pokój żwirem,korzystając ze zwykłej kuwety.
Dla pozostałych zostały mi dwie kryte i sporo zwykłych,ale jak się ślepaczki dorwą do zakopywania urobku w kuwecie zwykłej to się czasem boję że całe mieszkanie mi żwirem zakopią.
Może ktoś ma,nie używa i mógłby sprezentować?
Legnica

Post » Czw mar 31, 2011 18:12 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Młody zaśnie dzisiaj i wystawię. :ok:

Ja się po prostu nie orientuje kto z kim i dlaczego. ;) Nauczyłam się więc, że dla własnego świętego spokoju lepiej robić swoje i żyć dalej spokojnie. :ok:

Niestety nie mam krytej kuwety. :(

rebellia1

Post » Czw mar 31, 2011 18:40 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Gotowe, no zobaczymy
viewtopic.php?f=20&t=126086

rebellia1

Post » Czw mar 31, 2011 19:02 Re: Legnica...

Legnica pisze:Niestety,okazało się,że jej oczkom żadne już leczenie farmakologiczne nie pomoże.Carmen ma zatkane kanaliki łzowe,potrzebuje wizyty i zabiegu u okulisty.

Przetykanie kanalików łzowych podobno często jest nieskuteczne
oczy łzawią nadal i pozostaje dbać o to żeby nie dochodziło do stanów zapalnych.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw mar 31, 2011 19:07 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Nie znam się zupełnie na tego typu dolegliwościach,ale dzisiaj usłyszałam od lekarza,że kanaliki są zatkane stad ciagły stan zapalny.Carmen ma oczka wciaż zaczerwienione,czasem mniej,czasem wiecej,ale jednak.
Podobno teraz to już tylko zabieg jej pomoże.
?
Legnica

Post » Czw mar 31, 2011 19:14 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Tutaj znalazłam info: viewtopic.php?f=1&t=78949&view=next chyba, że już czytałaś. :)

rebellia1

Post » Czw mar 31, 2011 19:17 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

nie,dzięki
Legnica

Post » Czw mar 31, 2011 19:36 Re: Legnica.Przyjmę krytą kuwetę.

Zanim zdecydujesz się na zabieg sugeruję spróbować jeszcze takie coś
zacytuję z mojego wątku

,, Co do betadine ............ Ten roztwór działa na wirusy, bakterie i grzyby. Bakterie się nie uodparniają na jodynę. My tylko przemywaliśmy oczko , dr Garncarz zakrapla oczka kroplami na bazie betadiny. Roztwór 0,2 ml/ 10 ml soli fizjologicznej."

Roztwór służy do przemywania i podobno działa rewelacyjnie na stany zapalne oczu.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]