Nim będzie za późnoSchŁódź. Psysio- zły kot?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 01, 2011 17:23 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Mój ukochany biały kot miał na imię Balbin.
Kiedy przyszedł do mnie, będąc malutkim kocięciem, wyglądał na dziewczynkę i dostał imię Balbina; później się okazało, że jest chłopcem, więc imię zmodyfikowałam.
Był cudownym, niezwykle kochającym i inteligentnym kotkiem, więc imię to polecam...

teesa

Od: Wto cze 23, 2009 22:32

Post » Wto lut 01, 2011 20:02 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

dziewczyny Marchewka będzie jutro operowana - w przepuklinę wchodzi jej pęcherz, je ładnie ale się nie załatwia, znaczy przez ponad dobę nie robiła siusiu i dziś przed wyjazdem do weta zrobiła pod siebie, nie wiem jak to się skończy:( qupala nie było od dwóch dni choć brzuszek jest miękki - czekać jeszcze aż nabierze sił? chociaż parę dni??????????????? choć wet a ufam mu bo zajmował się Teklunią chce ja jutro ciachać ...... mam mętlik i pustkę w głowie

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Wto lut 01, 2011 20:09 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

oj.... jesli mu ufasz, a kotka ma problem z załatwianiem się - ja bym zdecydowała się na operację.
Lekarz zna jej stan, historię i wyniki?
Zastój moczu to poważna sprawa. A do założenia cewnika - i tak byłaby potrzebna sedacja... Owszem, nie tak jak przy operacji ale rozumiem, że operacji nie unikniemy?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lut 01, 2011 20:16 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

o matko, biedna Marchewka :(
ale jak to się stało, skąd ta przepuklina i ten pęcherz w niej? :(
marcela35 jak masz dobrego i sprawdzonego weta to musisz mu zaufać, ja bym zapytała co myśli o podaniu kroplówek po narkozie, żeby trochę nerki "odciążyć"

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto lut 01, 2011 20:16 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

marcela35 pisze:dziewczyny Marchewka będzie jutro operowana - w przepuklinę wchodzi jej pęcherz, je ładnie ale się nie załatwia, znaczy przez ponad dobę nie robiła siusiu i dziś przed wyjazdem do weta zrobiła pod siebie, nie wiem jak to się skończy:( qupala nie było od dwóch dni choć brzuszek jest miękki - czekać jeszcze aż nabierze sił? chociaż parę dni??????????????? choć wet a ufam mu bo zajmował się Teklunią chce ja jutro ciachać ...... mam mętlik i pustkę w głowie

Zdaj się na weta, nie ma co gdybyać i szukać pomocy na forum, myślę, że to zbyt poważna sprawa na dywagacje :(

Oczywiście kciuki, kciuki, kciuki za powodzenie :ok: :ok: :ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto lut 01, 2011 20:23 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

wiem, że to poważne
ja mu ufam na tyle że mógłby i mnie i moje dziecko leczyć
ale ona jest taka malutka
a ja od czwartku w delegacji
boje się tylko czy ona zniesie kolejna narkozę
przecież w piątek była sterylizowana:(

marcela35

Post » Wto lut 01, 2011 20:41 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Skonsultuj się w pw z CoolCaty, ona przecież sterylizowała malutką.
Jednak, tak sobie myślę, tak zupełnie na chłopski rozum, zdaj się na swojego weta. Jeśli on mówi, że trzeba ciąć, to trzeba. Bo przecież to może być sytuacja zgarożenia życia jeśli mocz się zatrzyma, może być źle :cry:
Każda ingerencja chirurgiczna jest obarczona ryzykiem, no ale chyba nie masz wyjścia :(
Nie czekaj bo może być gorzej. Oczywiście nie jestem wetem, ale ja bym w takim przypadku zaufała wetowi, no bo komu?

casica

Post » Wto lut 01, 2011 20:45 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Kurcze a ja mam wrażenie, że CC mówiła, że ona miała blizne po steryl'e... albo mi się już pomieszalo :?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lut 01, 2011 20:46 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

magdaradek pisze:Kurcze a ja mam wrażenie, że CC mówiła, że ona miała blizne po steryl'e... albo mi się już pomieszalo :?

No to była sterylizowana?
Zresztą chyba nie ma co gdybać, ratować trzeba

casica

Post » Wto lut 01, 2011 21:14 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

mamy qupala :ok:
Marchewka ma jeszcze szwy boczne
powiem tak czuję intuicyjnie że jest za wcześniej
poczekam jeśli w nocy zrobi siusiu
rano porozmawiam z wetem jeszcze raz

marcela35

Post » Wto lut 01, 2011 21:29 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Marchewka miała cięcie boczne, ale nie udało się znaleźc macicy - dlatego miała ogolony brzuszek i okazało się, że jest wysterylizowana, bo ma na brzuszku bliznę. A gdzie ten pęcherz wchodzi? Jest jakiś rozstęp mięśni na brzuszku?
Jeśli pęcherz wchodzi w przepuklinę, a kotusia nie sika regularnie, to marcela35 - musisz ją dac zoperować. Jak najszybciej.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto lut 01, 2011 21:40 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

ja tylko kciuki będę trzymać bo nic nie podpowiem,
ale jak lekarze mówią ciąć to znaczy że trzeba
że jeszcze takie coś tą bidunie spotyka :( :( :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto lut 01, 2011 21:44 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

a można najpierw zrobić usg lub rtg żeby zobaczyć co tam jest??
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto lut 01, 2011 22:13 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Kurcze, nic mądrego nie podpowiem, mogę tylko trzymać kciuki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lut 01, 2011 22:31 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

to z zewnątrz wygląda na gule i jest z boku tam gdzie myślałam, że jest cięta ale wisi i pod brzuszkiem
w poniedziałek nad ranem był qupal i siusiu - potem cały dzien nic
dziś siusiu zrobiła pod siebie ale dopiero koło 17 i ta gula zrobiła się mniejsza

marcela35

[poprzednia][następna]