Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jasdor pisze:Ja w sumie to wielkie G do gadania mam i o tym wiem. Puchatkowowi ufam w kwestii kotów. Nie raz udowodniło , że los kotów im bardzo na sercu leży, ale DT w Rudzie Śląskiej już tak nie ufam. I sie nie odzywam już, tylko tego biedaka mi żal, bo do mnie bardzo przemawiaja argumenty przeciwników tego DT.
Serniczek - przepraszam.
Liwia_ pisze:jasdor pisze:Ja w sumie to wielkie G do gadania mam i o tym wiem. Puchatkowowi ufam w kwestii kotów. Nie raz udowodniło , że los kotów im bardzo na sercu leży, ale DT w Rudzie Śląskiej już tak nie ufam. I sie nie odzywam już, tylko tego biedaka mi żal, bo do mnie bardzo przemawiaja argumenty przeciwników tego DT.
Serniczek - przepraszam.
Ależ ja swoje zdanie na temat dt u Iki6 podtrzymuje w całości, wszystko, co w tym wątku napisałam. Uważam, że żaden kot nie powinien tam trafić, że Ika fatalnie zajmuje się kotami, niektóre giną w niewyjaśnionych okolicznościach, inne doprowadza do śmierci i każdy, kto kota tam oddał powinien jak najszybciej go odebrać.
Zofia&Sasza pisze:Liwia_ pisze:jasdor pisze:Ja w sumie to wielkie G do gadania mam i o tym wiem. Puchatkowowi ufam w kwestii kotów. Nie raz udowodniło , że los kotów im bardzo na sercu leży, ale DT w Rudzie Śląskiej już tak nie ufam. I sie nie odzywam już, tylko tego biedaka mi żal, bo do mnie bardzo przemawiaja argumenty przeciwników tego DT.
Serniczek - przepraszam.
Ależ ja swoje zdanie na temat dt u Iki6 podtrzymuje w całości, wszystko, co w tym wątku napisałam. Uważam, że żaden kot nie powinien tam trafić, że Ika fatalnie zajmuje się kotami, niektóre giną w niewyjaśnionych okolicznościach, inne doprowadza do śmierci i każdy, kto kota tam oddał powinien jak najszybciej go odebrać.
Jestem dokładnie tego samego zdania!
dalam jej 2 miesiace temu kociaka, znajde byl pieknym grubym kociakiem po 2 tygodniach pojechalam w miedzy czasie mowila ze jest ok wszystko...zastalam chudego,ledwo trzymającego się na nogach kocinę sterczącego nad wodą nie pijąc nie jedząc:(...po 3 dniach[*]
anabelp pisze:..zgadzam się z Wami, szkoda tylko, że zrozumiałam to tak późno i stało się to kosztem moich niewinnych maluchów...![]()
...wkleję jeszcze coś, to fragment maila, który otrzymałam niedługo po odebraniu przez Iwonę dwóch kociąt z domu IKA6, Nie mogę ujawnić autora
- Kod: Zaznacz cały
dalam jej 2 miesiace temu kociaka, znajde byl pieknym grubym kociakiem po 2 tygodniach pojechalam w miedzy czasie mowila ze jest ok wszystko...zastalam chudego,ledwo trzymającego się na nogach kocinę sterczącego nad wodą nie pijąc nie jedząc:(...po 3 dniach[*]
mpacz78 pisze:pixie65 pisze:Zofia&Sasza pisze:W kontekście tego, co się wydarzyło paskudne jest takie gadanie: "Wiedziałam wcześniej, a Wy nie". Bo jeśli ktoś faktycznie miał podejrzenia - powinien je ujawnić dla dobra kociastych. Tak uważam. I to mnie wkurzyło.
No sorry - ale wychodzi na to, że ci co "niedomyślali się" albo "nie mieli wątpliwości" a już na pewno "NIE SPRAWDZILI W REALU" - są albo niepełnosprytni, albo leniwi albo w ogóle takie "biedne żuczki".
Winna natomiast jest Mirka
No właśnie, każdy swój rozum ma, wpisy obnażające krętactwa, kłamstwa i postępowanie IKI były już co najmniej od jesieni , pisała je Liwia_ między innymi, każdy mógł sobie czytać i swoje zdanie wyrobić, ja czytałam wpisy na forum IKI dlatego że chciała aby jej przywieźć Fuksię:
jej wpis z 12 stycznia 2010IKA 6 pisze:Kinga-kinia jak tylko malutka bedzie na tyle silna to poproszę oczywiście za Wasza zgodą o szykowanie transportu na Sląsk dla Fuksji. Prowadzę jedyny w mieście DT dla kociąt i właściwie tylko one są dla mnie bardzo ważne. A teraz czekam na serię pytań. Na wszystkie oczywiście odpowiem![]()
![]()
![]()
Acha i jeszcze jedno. Mam veta który prowadzi moje tymczasy za darmo na koszt TOZ-u
![]()
Mi wystarczyło poczytać wpisy IKI w których w różnych wątkach oferowała DT kilku lub kilkunastu kotom na raz i inne jej krętactwa które wypływały i nie było nawet mowy aby Fuksia tam pojechała. Mi wystarczyło to co jest na forum, nie potrzebowałam nawet sprawdzać w realu, a dlaczego nie ostrzegałam innych?
Bo ostrzegali już inni a ja nie chciałam się wtrącać nie dysponując żadnym innym materiałem informacyjnym niż to co jest ogólnodostępne na forum.
Ja się pytam jakie inne/szersze/ dokładniejsze informacje miała Mirka_t lub ja niż każdy mający dostęp do forum? I dlaczego teraz niby Mirka_t ma być odpowiedzialna za sytuację bo nie ostrzegała. Każdy to czytał, lub każdy mógł to czytać, a mając zamiar przekazać kota na DT do IKI 6 to chyba nie trudno wrzucić sobie w wyszukiwarkę jej nick i przeczytać choć kilka wątków.
edit: literówki
Zofia&Sasza pisze: Niestety "biegunka ze stresu" jak to określiła IKA 6 jest chyba wynikiem czegoś innego. W kupce są ślady krwi. Jutro lecimy z kupą na parazytologię, bo mi tu gardią pachnieMały, już nie Bubu, a Bercik (no bo ze Śląska
), był szczepiony tylko raz, w wieku 8 tygodni.
Jak skończymy flubenol - doszczepiamy, bo chcę go wydać do DS w idealnej formie. Na razie przebywa na TDT w DS Adasia.
Życie wewnętrzne to Bercik miał bogate, oj miał. Oba koty są FeLV ujemne. Wyniki krwi Adasia odbiorę jutro, ale już mi wetka sygnalizowała, że nic strasznego się nie dzieje.![]()
Będę też musiała wyjaśnić z IKĄ 6 i jej wetką pewne, dość istotne, nieścisłości w książeczce zdrowia Adasia. Prawdopodobnie zacznę to wyjaśniać jutro, drogą mailową i telefoniczną.
Aby uprzedzić wściekły atak Lady Bełkott informuję, że gdyby IKA 6 zapytała mnie o imię, nazwisko i nick forumowy - powiedziałabym oczywiście prawdę. Więcej - gdy zabierałam Bercika byłam przekonana, że spisze mnie z dowodu i wypyta o osobę chcącą go adoptować. Nie padło ANI JEDNO PYTANIE. O nic.Być może, wbrew temu co twierdzi p. Magda z Serocka, budzę kolosalne zaufanie na pierwszy rzut oka.
![]()
Nie czuję się uprawniona pisać o warunkach, w jakich mieszka IKA 6 i jej koty, ale powiem jedno - ja nie oddałabym do tego DT kota. Pod żadnym pozorem.
MagdaGdynia pisze:co w takim razie z aukcjami , ktor sa prowadzone na rzecz kotow u iki6? M.innymi kiedys chyba Buffy cos prowadzila, justa i zwierzaki, justyna 8585??? Zdarzyło mi się wesprzeć poprzez zakup czegoś Buffy i justyna8585 ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: ewar i 678 gości