Po drugiej stronie siatki - schr. łódź V

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 29, 2008 11:55

CoolCaty pisze:Byłam wczoraj na godzinę. Wiem, ze w tygodniu do domku poszły kotki, które biegały luzem po kociarni: Liska, Kira, Dalila. Nie widziałam Bożenki od czasu jak pojechała do Bernarda na prześwietlenie. Nie widziałam też Milki i Wiki. w sobotę przyszły 4 koty. Jeden od razu poszedł do domu, drugi umarł nad ranem w niedzielę, pozostałych dwóch nie zdążyam namierzyć.
Przy mnie wczoraj do domku poszła mała czarna koteczka z zamglonym oczkiem ze szpitalika oraz 6 miesięczna czarno biała kotunia, która była w klatce na kociarni. Przełożyłam buraski Kajtka i Kubę do klatki po niej - może sie chłopcy oswoją i pójda do domków.
Zabrałam do siebie do lecznicy dorosłego kocurka niebieskiego z zielonymi oczami, który ma bliznę na szyi po wrośniętej obroży. Jest boski i piękny - mój Tomek chce go wziąść do nas na stałe....

całuski dla Tomka :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon gru 29, 2008 13:13

Obrazek

Magija

Post » Pon gru 29, 2008 14:54

Kto kotki adoptuje,
ten dobrocią promieniuje!!!!
Obrazek

AgnieszkaZet

Od: Wto paź 21, 2008 9:40

Post » Pon gru 29, 2008 15:45

i jeszcze jeden Miskowy bazarek i jeszcze jeden http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86316
Obrazek

Magija

Post » Wto gru 30, 2008 13:30

Cudkotki czekają....
Obrazek

AgnieszkaZet

Post » Wto gru 30, 2008 15:34

W sobotę dzwoniła do mnie pani, pytała o Wikunię. Porozmawialiśmy dłuższą chwilę, Państwo bez problemów dali się namówić na wizytę w schronisku jeszcze tego dnia.
Ciekawa byłam czy adoptowali jakiegoś kota iwogóle, więc po dłuższym namyśle postanowiłam im pozawracać gitarę (niech żyją namolni wolontariusze :evil:) i zadzwoniłam dzisiaj. Państwo owszem, w sobotę w schronie byli, ale wyjechali bez kota. Nie bardzo mieli z kim rozmawiać, wskazywane przez nich koty ponoć okazywały się wypłochami nie do złapania, zrezygnowali :(.
Ale nadal są chętni na adopcję. Mieszkają koło Zgierza, domek wychodzący, ulica dojazdowa do domków biegnie obok, ale nie jest to jakaś ruchliwa jezdnia, mają spokojnego, ciapowatego pieska kundelka. Marzy im się spokojna, przytulasta kicia do domu, na kolanka. To właściwie jedyny warunek - miziastość, nakolankowość itp. Poradziłam Pani, żeby pomyślała o adopcji trochę starszej koteczki, spokojnej, którą bardziej będzie interesowała kanapa i kolanka niż penetrowanie okolicy i szukanie przygód. Na szczęście Państwo nie stawiają jakichś specjalnych ograniczeń wiekowych, kilkuletnia kicia może być jak najbardziej, oczywiście wysterylizowana.
Nie byłam przez ostatnie kilka tygodni w schronisku, nie pamiętam, która z koteczek, starszych i spokojnych czeka na domek. Będę w schronisku w sobotę, rozejrzę się, ale może coś przychodzi Wam do głowy. Ludzie robią dosyć sympatyczne wrażenie, na oko wszystko ok., chyba warto spróbować. Umówiłam się z Panią, że po weekendzie prześlę jej jakieś fotki i info na maila.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto gru 30, 2008 15:44

Jeśli nie ma Wiki2........bo nie ma - tak?
I Bożenki nie ma.........

to może......Indi? Ale to kocurek..... poza tym ma łapkę po operacji, sama nie wiem...no bo koteczka mi się żadna nie kojarzy już.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto gru 30, 2008 15:52

magdaradek pisze:Jeśli nie ma Wiki2........bo nie ma - tak?
I Bożenki nie ma.........

no właśnie, na pewno nie ma i Wiki i Wiki2? I Bożenki? Pytam, bo robię listę kotów do usunięcia z ogłoszeń i mam wątpliwości.

Też jestem za Indi. To kot bliski sercu domkowi Jacka i jakoś tak bardzo bym chciała żeby znalazł dom, bo jakieś głupie wyrzuty sumienia mam :oops:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto gru 30, 2008 16:03

Mokkuniu nie miej wyrzutów, Jackuś bardzo domku potrzebował, ale Indi to jest kochany kotuś i smutnieje w schronisku... :(

Ja jeszcze pomyślałam o Miśce Magijowej, ale nie wiem. Dom wychodzący to chyba nie dla niej.

Chciałabym żeby Indiemu się udało...
Obrazek

magdaradek

Post » Wto gru 30, 2008 16:57

Ma być kotunia, dziewczynka koniecznie.
No nic, zobaczymy czy się odezwą mailowo, tak jak się umawialiśmy dzisiaj.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto gru 30, 2008 17:02

Kotki domków potrzebują!!!!
Obrazek

AgnieszkaZet

Post » Wto gru 30, 2008 17:28

CoolCaty pisze:Zabrałam do siebie do lecznicy dorosłego kocurka niebieskiego z zielonymi oczami, który ma bliznę na szyi po wrośniętej obroży. Jest boski i piękny - mój Tomek chce go wziąść do nas na stałe....

Kocurek jest CUDNY!!! :love:
fufu

Post » Wto gru 30, 2008 19:17

z opisu to jak hm... rosyjski niebieski ;)

Zrobiłam porządki na stronie schronu i w 1 wątku, mało jest kotów milastych i ogłaszanych.
Bożenki losów nie znamy, może poczekać do weekendu i sprawdzić, czy będzie?
Pamiętajcie proszę o kotach z dt, które już długo czekają na domy: Mija, Rysia ?, koty z dt u Elfridy, Mamuśka:
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... oty&nr=306
ta ostatnia i kilka innych dorosłych kotów jest u Doroty.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto gru 30, 2008 19:53

Kocurek u CoolCaty wygląda jak brytyjczyk. Śliczny! Jak nabierze ciałka to będzie z niego duuuuuuuuuuzi kocurro!!

Właśnie kotki w DT...... czy wszystkie są ogłaszane? Nie wiem, czy wszystkie znam...
Obrazek

magdaradek

Post » Wto gru 30, 2008 19:55

A mozna gdzies na zdjęciach zobaczyc kocurrra? :)

zielona.ona

Od: Wto sty 29, 2008 10:15

[poprzednia][następna]