tig_ra pisze:
no prosze![]()
w Animondzie Carny przerazila cie wlasna wyobraznia, ktorej najwyrazniej juz ci nie starcza, zeby zobaczyc to samo (a nawet gorzeji na dodatek w mniejszej ilosci) w RC
![]()
skoro juz tak sobie rozmawiamy o wyobrazni... to zrob eksperyment : domieszaj do tego co widzialas w Carny polowe pior, dodaj kopyt wolowych, kilka dziobkow kurczaka, odrobine swinskiej szczeciny, zmiel porzadnie dosyp trzy razy tyle ziarna pszenicy, ryzu i kukurydzy szczypte przypraw, tluszczu i witamin i po wysuszeniu bedziesz miala gotowy produktodpowiadajacy klasie Royal Canin
![]()
smacznego
Ps. dziękuję
Skąd masz takie informacje??
Udowodnij że to co napisałaś jest poparte faktami!
W jakim celu porównujesz Royal do whiskasa i kiteketa?
Ma to zabrzmieć bardziej przekonująco?
Udowodnij mi że podając karmę RC(bo o niej masz dużą wiedzę) pozbawiam moje koty zdrowia??????????????????????
Z tego co wiem Royal wcale nie jest rewelacyjnie jedzony.
Są karmy które mają o wiele 'lepszy' pod tym względem skład, i faktycznie kota uzależniają.
Zastanawia mnie podstawność twoich oskarżeń, moim zdaniem przestają być logiczne.
Jeśli masz tak dokładną wiedzę, pozwolę sobie zadać kilka pytań...
Ile czasu jest na naszym rynku karma Orjen?
Jak jest jedzona ?
Posiada ulepszacze smaku?
Jaką dajesz mi gwarancje że ta karma ich nie posiada?
Na jaką skalę karma Orjen 'weszła' na nasz rynek, by stwierdzić faktyczność jej jakości?
Czy są hodowcy czy weterynarze którzy popierają tę karmę?
Mogę śmiało powiedzieć że royal przeszedł te wszystkie testy poprawnie i tylko pozostaje kwestia wybory, bo markę swoją już ma wyrobioną .
Jeśli tak zaciekle krytykujesz RC, to z jakiego źródła bierzesz te wszystkie oszczerstwa ( moim zdaniem zbyt przesadne w swojej formie)
Może się zdarzyć że nawet najlepsza karma na niektóre organizmy działa alergizująco,PO ILOŚCI PRZYPADKÓW OCENIA SIĘ SKUTECZNOŚĆ KARMY.
Słyszałaś o takich przypadkach w karmie Orjen?( a może się nie zdarzyły, czy masz dowody które mnie przekonają??)
Żeby to stwierdzić i mieć rzetelne dane taka karma musi się PRZYJĄĆ na naszym rynku, (royal chyba mogę to powiedzieć, przyjął się)
jak na razie opierasz swoje argumenty na tym co napisał producent,
( a ja nie wykorzystuję informacji którymi operuje RC,czy inne
bo są często mocno przesadzone, na użytek polityki firmy)
dla mnie wiarygodnymi argumentami będą ludzie którzy powiedzą za swoje koty, że faktycznie jest bez zastrzeżeń, i że to nie bomba z opóźnionym zapłonem.
A do tego potrzebny jest czas i ilość zjedzonej karmy.