Chiara pisze:Trwa łapanie ciężarnej kotki wolno żyjącej w Częstochowie. Kciuki!![]()
![]()
Złapana!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
bobkowa pisze:Agłaja^..^ pisze:bobkowa pisze:Drogie Forumki,proszę mi pod powiedzieć kiedy można ciachnąć kotkę,która karmi.Młodziaki mają obecnie 8 tygodni(plus/minus .
Juz mozna, a nawet powinno się, bo kto wie czy znowu nie jest w ciąży
Próbowałam przyśpieszyć urzędowe procedury,no ale niestety muszę czekać wedle procedur.Nie chcę być nachalna,bo boję się że wogóle mi odmówią i to byłby klops.Ale w tym oczekiwaniu zaczęłam się zastanawiać co będzie z tymi maluchami przez ten okres kiedy zabiorę im matkę.Co prawda maluchy jedzą już samodzielnie ale boję się,że bez opieki mamy malce sie pogubią.Uszczelniłam to pomieszczenie gospodarcze jak tylko mogłam,a i tak jakimś sposobem bobki kolejnego dnia szaleją na zewnątrz.Chyba poczekam z tym ciachnięciem.Doradźcie.....
Chiara pisze:Jeśli ktoś chce wywalczyć sterylki dla kotów, którym pomaga pani Anna to ich wydarzenie jest publiczne.
https://m.facebook.com/events/332471123569192
Zaznaczę tylko na wszelki wypadek, żeby nikt nie rozmawiał z nią w imieniu PS, w szczególności nie odmawiał jej pomocy ani niczego na niej nie wymuszał.
isabell36 pisze:Chiara pisze:Jeśli ktoś chce wywalczyć sterylki dla kotów, którym pomaga pani Anna to ich wydarzenie jest publiczne.
https://m.facebook.com/events/332471123569192
Zaznaczę tylko na wszelki wypadek, żeby nikt nie rozmawiał z nią w imieniu PS, w szczególności nie odmawiał jej pomocy ani niczego na niej nie wymuszał.
Pani Ani się udało !!!!
właśnie napisała do mnie na FB, że dzisiaj byli ludzie z TOZ-u na podwórku, gdzie jest ok 20 kotów w tym chore na kk kociaki i kotki, które urodziły "właściciel" kotów pieklił się, że nie da kotów na sterylki bo one się rodzą i umierają więc ilość się nie zwiększa![]()
![]()
![]()
![]()
TOZ ma jeszcze raz przyjść z wetem, który oceni stan kotów - lekarstwa będą podawały dziewczyny
dostaną też papiery, że są uprawnione do wyłapywania kocic na sterylki
mają też dostać trochę karmy
do faceta, jakby robił problemy mają wzywać policję
mam nadzieję, że z Gniezna to już będą same dobre wieści do nas przychodziły![]()
![]()
i co najważniejsze - one same tego dokonały !!!!
ja wykonałam tylko dwa telefony
kinia098 pisze:Proszę, trzymajcie jutro za mnie kciuki.
Mam bardzo, bardzo wysoko ciężarną kotkę.
Jutro rano dzwonię do weta, czy w ogóle jest szansa na sterylkę.
Jeśli tak, idę do karmicielki i łapiemy kotkę. Oby była, bo nie zawsze się pojawia i oby dała się złapać
Chiara pisze:Mam info z Gniezna od pani Ani. Wszystko tak jak pisałaś, Isabell36. Chyba Cię ozłocę.![]()
![]()
TOZ ustawił właściciela chorych kotów i pozwolił łapać wbrew jego woli. Będzie finansował sterylki i dostarczy karmę.
![]()
![]()
![]()
Isabell36, może ja skrobnę umowę wolontariacką, abyś mogła od czasu do czasu pagadać z urzędami i TOZami jako reprezentant PS ? Oczywiście tylko kiedy sama będziesz miała ochotę, ale masz taki talent i wenę, i tak strasznie pomogłaś w tym Gnieźnie. I w Dziwnówku, i u pani Kasi. Zawsze z nich coś wyciśniesz. Wiem, że pani Ania i pani Karolina wcześniej też miały podobne inspekcje z TOZ-em i nigdy nie zechciał pomóc, a teraz nagle pełna współpraca...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 62 gości