PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 14, 2013 21:13 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

MałgosiaZ pisze:
Ho ho ho !!!
Jestem Mauryś - PostPaluszek,
mam swój domek , pełen brzuszek.
Dzisiaj proszę dla ziomali , którzy w schronie pozostali,
niechaj w tej świątecznej chwili
człowiek serce swe uchyli.
Przekaż prezent , grosik , coś do miseczki
a Paluszkom uśmiechną się mordeczki.
Ja dam radę dźwignąć worek ,
na ulicy minę korek i popędzę z prezentami ,
bo czekają już przy bramie,
wszystkie koty i kocięta , także chcą mieć fajne Święta.

Obrazek

:s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4:
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
W TYTULE: Puszka dla Paluszka -Święta

Bardzo dziękujemy za wszystkie przelewy w ramach akcji świątecznej i prosimy o więcej, bo Paluszki to worek bez dna ;)

Maurycy zbiera też fundusze na tę akcję na Allegro:
http://allegro.pl/gpk-mrau-podaruj-lepszy-nowy-rok-bezdomnym-kotom-i3762379273.html
Każdy, kto kupi chociaż jedną cegiełkę (cena cegiełki to tylko 2 zł), otrzyma e-mailem świąteczne, spersonalizowane pozdrowienia od Maurycego, które przyniosą szczęście w Nowym Roku :)

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob gru 14, 2013 21:28 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Kupiłam i dostałam fajny list od Krystynki oraz super fotki, warto było :)
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Sob gru 14, 2013 23:31 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

królik dags pisze:I ja postaram się wpaść chociaż na godzinę. W tym tygodniu nie mam czasu robić zdjęć psiakom, więc chociaż pstryknę nowe kocurki.

Byłaś dziś czy wybierasz się jutro?
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Sob gru 14, 2013 23:34 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

boniedydy pisze:
królik dags pisze:I ja postaram się wpaść chociaż na godzinę. W tym tygodniu nie mam czasu robić zdjęć psiakom, więc chociaż pstryknę nowe kocurki.

Byłaś dziś czy wybierasz się jutro?

biorąc pod uwagę godzinę to dziś Jej nie było , a jutro to zaraz :ryk: :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie gru 15, 2013 9:53 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

JESTEM ALERGIKIEM :( .
PROSZĘ O JEDZONKO , TAKIE SPECJALNIE DLA MNIE CZYLI HIPOALERGICZNE . ALE MOKRE , BO SUCHE MAM I TAK SŁABO MI IDZIE I CHUDNĘ :( .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Może ktoś podzieli się mokrym jedzeniem hypoallergenic z tą kocinką ? To młody dzieciak , jeden z trzech z miotu CXIII.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie gru 15, 2013 10:22 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

To już dzisiaj :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Nie gru 15, 2013 12:18 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Przepraszam, nie lubię robić z gęby cholewy, ale nie dam dzisiaj rady :( w dodatku właśnie udało mi się przegrać kuchenną batalię z nożem i pocięłam sobie brzydko palec.
Obiecuję, że przyjadę w przyszłą niedzielę z chłopakiem i przywieziemy fanty.

:cry:
Obrazek

królik dags

Od: Czw gru 05, 2013 17:51

Post » Nie gru 15, 2013 17:21 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Dziś domy znalazło 5 kociąt/podrostków - 4 z własnymi numerami i 1 z miotu 9 kociąt. Z wizyty przedadopcyjnej został cofnięty Celestyn, który miał początkowo zaliczać się do tej szczęśliwej piątki. Na koniec dnia przyszły 2 nowe buraski.
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Nie gru 15, 2013 18:18 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

królik dags pisze:Przepraszam, nie lubię robić z gęby cholewy, ale nie dam dzisiaj rady :( w dodatku właśnie udało mi się przegrać kuchenną batalię z nożem i pocięłam sobie brzydko palec.
Obiecuję, że przyjadę w przyszłą niedzielę z chłopakiem i przywieziemy fanty.

:cry:

Co się odwlecze to nie uciecze :ok:
szanuj łapki , palce długo odrastają :evil: .

boniedydy pisze:Dziś domy znalazło 5 kociąt/podrostków - 4 z własnymi numerami i 1 z miotu 9 kociąt. Z wizyty przedadopcyjnej został cofnięty Celestyn, który miał początkowo zaliczać się do tej szczęśliwej piątki. Na koniec dnia przyszły 2 nowe buraski.

Boniedydy , czy tuż po 12 była para młodych ludzi po małego kociaka ???
typowali szarego a ostatniej klatki lub jedno z dwojga rodzeństwa z drugiej od lewej ??
siedziałem z nimi wczoraj do 16 10 i gdyby mieli koszyk to by wzieli kociaka od razu
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie gru 15, 2013 19:23 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Jak tylko przyszłam o 12, nie było już szarego 703/13 (chyba para młodych ludzi), zajrzeli tylko później, bo mieli jakies wyjaśnienia w sprawie nru kociaka z BA. Poza tym też od razu przyszedł pan z córką po upatrzonego kociaka z przewagą białego z miotu 9 kociąt. Reszta działa się później.
Nie napisałam jeszcze, że Ksawery i 620/13 są z powrotem w szpitaliku.
Króliku, czekamy - na razie zostały zrobione zdjęcia jak zwykle, ale Twoje są niezastąpione (żadne inne tak naturalistycznie nie oddały urody Puciaka na przykład). Mamy zresztą Puciaka bis, jest to kot 702/13 - megapieszczoch.

Buraska z ostatniej klatki poszła na koniec dnia, na dokocenie do bardzo sympatycznej pani, która ma już jednego kota z Palucha. Przeniosłam ją wcześniej do pokoju klatkowego i była bardzo przestraszona - dobrze, że opuściła schron.
ObrazekObrazek

boniedydy

Post » Nie gru 15, 2013 20:13 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

MissJoas pisze:To już dzisiaj :mrgreen:

Obrazek

Na dzisiejszym kiermaszu udało nam się zebrać 158 złotych, a sprzedaż i zbiórkę dzielnie wspierała kotka Krystynka, obecna na naszym stoisku przez cały kiermasz:
Obrazek

Krystynka przebywa w domu tymczasowym GPK MRAU, jej leczenie jest kosztowne, więc zachęcamy do wpłat na nasze konto na rzecz Krystynki i kupowania cegiełek dla niej na Allegro.
Każdy, kto kupi chociaż jedną cegiełkę, dostanie od Krystynki zdjęcie z pozdrowieniami mailem :)

Edit: Wszystkie niesprzedane przedmioty trafiły do mnie, wystawię je na aukcjach na naszym koncie na Allegro.
Wszystkie oprócz jednego, bo posłanko pomarańczowe zaanektował już mój kot Myszak, chyba chce je dostać pod choinkę ;)
Umieścił się właśnie wygodnie na nim, i co z tego, że posłanko w folii, skoro takie miękkie :)
Należność za posłanko przeleję zaraz na konto GPK MRAU :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Nie gru 15, 2013 21:15 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Czyli w weekend poszło 9 kotów :ok: :D

Ależ Krystynka miała fajną miejscówkę :D .
Niesamowita Panienka :1luvu: .

A Myszak bardzo zaradny - zadbał o świąteczny prezent dla siebie :piwa: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie gru 15, 2013 21:33 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Obrazek

Apokalipsa nadchodzi - koty kosmici najechali Ziemię :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie gru 15, 2013 21:45 Re: PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepł

Revontulet pisze:Ależ Krystynka miała fajną miejscówkę :D .
Niesamowita Panienka :1luvu: .

Gdyby nie Krysia, to byśmy uzbierały dziś mniej pieniędzy :)
Krysia - kot do rany przyłóż, kot w trybie "stand by", co się nie rusza i znosi dzielnie wszystko :D

Revontulet pisze:A Myszak bardzo zaradny - zadbał o świąteczny prezent dla siebie :piwa: .

Przelew za posłanko właśnie puściłam, więc zdjęłam z niego folię, a Myszaczek się cieszy z prezentu gwiazdkowego i grzeje swój tłusty brzuszek jak na zdjęciu sprzed chwili:
Obrazek

Ale nie wszystkie koty miały tak dużo szczęścia jak Myszak, co mu domek funduje pyszną zdrową karmę drogą i badania wszelakie, a tymczasem mamy w schronisku kocię bezdomne alergiczne i bardzo prosimy o poratowanie karmą hipoalergiczną:

MałgosiaZ pisze:JESTEM ALERGIKIEM :( .
PROSZĘ O JEDZONKO , TAKIE SPECJALNIE DLA MNIE CZYLI HIPOALERGICZNE . ALE MOKRE , BO SUCHE MAM I TAK SŁABO MI IDZIE I CHUDNĘ :( .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Może ktoś podzieli się mokrym jedzeniem hypoallergenic z tą kocinką ? To młody dzieciak , jeden z trzech z miotu CXIII.
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pon gru 16, 2013 10:54 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Puszka dla Paluszka :catmilk:
GRUDZIEŃ 2013

Świąteczna zbiórka :s4: :s4: :s4:

Revontulet 10pln :arrow: 20 zł
jamkasica 10pln :arrow: 20 zł
MalgosiaZ 10pln :arrow: 20 zł
MissJoas 10pln :arrow: 15 zł
gaota 40pln :arrow:
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 30 zł + 10 zł= 40 zł
JoannElle 50pln :arrow: 50 zł
patkazal 50pln :arrow: 50 zł
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow: 50 zł