Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 19, 2013 7:56 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt wrz 20, 2013 9:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Pytanie jest jak mniemam głupie. Wiem, zakocenie po dach. Ale zejdę jak nie spróbuję chociaż.
Ma kto jedno wolne miejsce w DT?

Pod pracą bytuje kota. Na oko ofiara wakacji. Radzi sobie dobrze, bytuje od około 2miesięcy i wygląda niesamowicie dobrze, błyszczące futerko, boczki odpowiednie. Tyle że łazi za każdym kto się napatoczy prosząc o jedzenie i głaski. Serce mi się kraje jak ją widzę pod krzaczkiem w deszcz, miauczącą do każdego kto przechodzi.

Na budkę itd nie ma szans, administratorka jest pieprznięta a sama "firma" działa na zasadach mocno prl-owskich, znaczy kimkolwiek jesteś zapomnij o wychylaniu się.

Kota jest przecudna. Okrągła budowa, niewielka, mięciuteńkie futerko i TRIKOLORKA.
Oswojona, miziasta, nielękliwa acz ostrożna.

I nic więcej o niej nie wiem:(

Jeśli byłaby szansa na DT to logistycznie zorganizuję. Łącznie z wizytą u weta, szczepieniem, odrobaczeniem, przeglądem, badaniami, ew. sterylizacją a także przewozem.

Ponieważ ostatnio rzadko bywam, w razie realnej szansy bardzo proszę o pw, bo wtedy mam powiadomienie.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie wrz 22, 2013 10:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Fajni ludzie, którzy adoptowali jakis czas temu mojego Marcelka szukaja mu towarzystwa. Chłopak źle przetrwał hotel (mimo ze u Sabiny) podczas wyjazdu i chca aby miał on towarzysza/szke co takze ułatwi im zostawianie ich w domu pod opieką razem w razie wyjazdów. Takze gdy pracuja chcą by kot nie był sam, to młody kocurek i SZUKA RUDEGO/RUDEJ PRZYJACIELA.

tak to jest ze marzy im sie rudziak marchewkowy, młody lub mały....kto ma ślijcie na pw bo dom sprawdzony, wspaniały, ludzie młodzi ale bardzo odpowiedzialni.
pozdrówka i mam nadzieje ze jakis rudase, lub rudasek/rudaska sie znajdzie
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie wrz 29, 2013 16:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

nika28 pisze:Szukam kogoś, kto mógłby sprawdzić mi domek dla kociaka w Gdańsku na ul. Rzeczypospolitej.
Proszę o kontakt na pw.

viewtopic.php?f=1&t=157083&p=10143200#p10143200
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw paź 10, 2013 9:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

czy ktoś nie szuka kota?

ZNALAZŁAM KOTKA, W OKOLICACH UL. CHABROWEJ PUSTKI CISOWSKIE
WIEM ŻE TEN KOT KILKA TYG TEMU BYŁ POSZUKIWANY PRZEZ OPIEKUNÓW. WIDZIAŁAM OGŁOSZENIA. A KOTA WYCHUDZONEGO ZNALAZŁAM DOPIERO WCZORAJ. NIE WIEM JAK ODNALEŹĆ OPIEKUNÓW? MOŻE DO WAS KTOŚ ZGŁASZAŁ ZAGINIĘCIE?
ObrazekObrazek
SREBERKO przybłąkało się do warsztatu samochodowego i chciało przeżyć w grupie dzikich kotów wolnobytujących. Bez szans- bite, przeganiane, ciagle samotnie stało gdzieś w kąciku pod samochodem i żałośnie płakało. Tego dnia łapałam z koleżanką kotki do sterylizacji. Sreberko podeszło do nas i wprost po kociemu błagało: "weź mnie stąd proszę, nie mam tu szans." Koteczek od razu wylądował w naszym samochodzie, był kochany- nie gryzł, nie drapał. U weterynarza tak samo spokojnie dał się badać, odrobaczać, szczepić. Ten bursztynowooki koleszka okazał się bezjajecznym , domowym kotkiem. Może zabłądził? Może szukał domu? Znalazłam go w okolicy ul. Chabrowej w Gdyni Pustki Cisowskie. Kilka tygodni wcześniej widziałam na tej ulicy ogłoszenia o poszukiwaniu srebrzystego kotka. Wiem, że ma dom- ale czy odnajdziemy go? Nie wiem...ogłoszenia zerwał wiatr. Robię nowe, szukamy mu jego opiekuna. Jeśli się nie uda- Sreberko będzie do adopcji z hotelu Miau Gdynia Demptowo. Koteczek jest wspaniały, pro- ludzki, czysty, mądry i prześliczny. POMÓŻMY ODNALEŹĆ DORGĘ DO DOMU SREBERKOWI!!!
do odbioru w Miau Hotelu u Sabiny
Obrazek

maria_kania

Post » Czw paź 17, 2013 11:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Cześć, dziewczyny!
Jako świeżo 'przeflancowana' gdańszczanka pytam pięknie: może któraś z Was mogłaby mi pożyczyć ubranko posterylkowe?
Znalazłam biedę, jutro rano ma sterylizację i chyba nawet pójdzie do domu (oby, oby!!!), ale na kaftan trochę sępię, przyznaję.

Mój tel: 504 316 136 - podjadę po tę odzież w każdej chwili, mam dziś wolne, a zabieg jutro...
A tak w ogóle to co Wam pomóc?
Jesli można dołączyłąbym do Waszej wesołej gromadki

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw paź 17, 2013 12:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Jeżeli Ci pasuje odebrać z Witomina, to mogę Ci dać kaftanik posterylkowy.
609 223 098
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw paź 17, 2013 12:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Pasuje, ale oddam pewnie za jakieś 2 tyg...
:-)
Zaraz zadzwonię!
Dzięki!!!
magda

PS: Okazało się, ze moja znajdka nie pójdzie do tego domku, który ją chciał.
Gdybyście coś słyszały że jakiś domek szuka kotki szylkretki to mam taką na stanie i szukam jej domu.
Ma ok 4 m-cy, do oddania po sterylce. Już dwukrotnie zaszczepiona, wszelkie info w książeczce.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw paź 17, 2013 20:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro paź 23, 2013 19:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

biamila pisze:Zaginął Gdynia-Fikakowo!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Kotek odnalazł się:)
Obrazek

biamila

Post » Śro paź 23, 2013 20:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Znajoma z dwoma kotami szuka mieszkania do wynajęcia na trasie od Gdyni do Rumi.
Obrazek

biamila

Post » Śro paź 23, 2013 21:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

biamila pisze:Znajoma z dwoma kotami szuka mieszkania do wynajęcia na trasie od Gdyni do Rumi.

mam mieszkanie do wynajecia na grabówku/leszczynkach
pisze juz priwa
Obrazek

maria_kania

Post » Sob paź 26, 2013 13:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Chciałam prosić o pomoc w znalezieniu domu dla kociaka którego znalazłam przedwczoraj przy dość ruchliwym skrzyżowaniu we Wrzeszczu. Kocurek ma ok pięciu miesięcy (?), jest bardzo wdzięczny i kochany, wręcz spragniony kontaktu z człowiekiem (mruczy dosłownie na sam mój widok i mruczał nawet po zastrzyku u weterynarza), już załapał do czego służy kuweta, bardzo ładnie je, na razie leczy chorą łapkę i myślę, że niedługo będzie do odbioru. Nie mogę go zatrzymać, bo sama mam już cztery koty którym ze stresu na widok obcego kota odbija i zaczynają prychać na siebie. Pomożecie? :D
W sumie to samo napisałam na fb PKDT

kurcze, nie umiem załączać tu zdjęc :/

[img][IMG]http://img819.imageshack.us/img819/8766/hb8y.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]

Jola_Gd

Od: Czw lis 04, 2010 8:19

Post » Pon paź 28, 2013 9:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Obrazek

maria_kania

Post » Pon paź 28, 2013 9:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Jola_Gd pisze:Chciałam prosić o pomoc w znalezieniu domu dla kociaka którego znalazłam przedwczoraj przy dość ruchliwym skrzyżowaniu we Wrzeszczu. Kocurek ma ok pięciu miesięcy (?), jest bardzo wdzięczny i kochany, wręcz spragniony kontaktu z człowiekiem (mruczy dosłownie na sam mój widok i mruczał nawet po zastrzyku u weterynarza), już załapał do czego służy kuweta, bardzo ładnie je, na razie leczy chorą łapkę i myślę, że niedługo będzie do odbioru. Nie mogę go zatrzymać, bo sama mam już cztery koty którym ze stresu na widok obcego kota odbija i zaczynają prychać na siebie. Pomożecie? :D
W sumie to samo napisałam na fb PKDT

kurcze, nie umiem załączać tu zdjęc :/

[img][IMG]http://img819.imageshack.us/img819/8766/hb8y.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]

porób mu fajne zdjecia juz teraz i daj ogłoszenia do internetu, trojmiasto.pl, tablica.pl czy gumtree.pl
wydaj go z obecnego miejsca,
pkdt na chwila obecna chetnie umieści treść ogłoszenia na naszej stronie www.
to tak na szybko
Obrazek

maria_kania

[poprzednia][następna]