KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 28, 2012 17:03 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

The Szops pisze:jadę do kotów, przecież są leki do podania :(

:cry: :cry: :cry: znowu tyyyy. Normalnie malo nas i kotów za dużo w chatce- zaczynają się choroby i nie można tego opanować :|
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob lip 28, 2012 19:33 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 30.07.-05.08.2012 r.
30.07. pon. rano brak wie. brak
31.07.wt. rano brak wie. Mara
01.08. śr. rano Marta ? wie Dorota
02.08. czw.rano brak wie. brak
03.08. piat rano brak wie. Teresa
04.08. sob. brak wie. brak
05.08. niedz. rano brak wie.brak
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Sob lip 28, 2012 20:27 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Dorota Wojciechowska pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 30.07.-05.08.2012 r.

wtorek rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie lip 29, 2012 11:21 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

. Normalnie malo nas i kotów za dużo w chatce- zaczynają się choroby i nie można tego opanować

chyba za bardzo kombinowałam z Elenką, a sprawa jest prosta - niech się pakuje i przyjeżdża :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 29, 2012 11:23 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mogę wziąć czwartek wieczór.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lip 29, 2012 11:44 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie lip 29, 2012 11:58 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

mir.ka pisze:chyba za bardzo kombinowałam z Elenką, a sprawa jest prosta - niech się pakuje i przyjeżdża :kotek: :kotek: :kotek:

Czy to znaczy, że weźmie Pani Amelkę (czarną, dzikawą bez dzieci) na DT? Bo niedługo jeszcze siostra Rudzika bedzie szukać domku ;p

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie lip 29, 2012 12:39 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara S pisze:
mir.ka pisze:chyba za bardzo kombinowałam z Elenką, a sprawa jest prosta - niech się pakuje i przyjeżdża :kotek: :kotek: :kotek:

Czy to znaczy, że weźmie Pani Amelkę (czarną, dzikawą bez dzieci) na DT? Bo niedługo jeszcze siostra Rudzika bedzie szukać domku ;p

rozmawiałam o Elence, kotce z Partyzantów, że ją wezmę do domu na odchuchanie, bez dzieci
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 29, 2012 12:44 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Bedę miała pomoc rodzinną na dyżur więc proszę czwartek rano
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie lip 29, 2012 13:11 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

mir.ka pisze:
Mara S pisze:

rozmawiałam o Elence, kotce z Partyzantów, że ją wezmę do domu na odchuchanie, bez dzieci

Aha. Faktycznie Elenka straaaasznie chuda jest a każdemu naszemu kotu DT się przyda :ok: Poza tym patrząc na Pani kotkę można liczyć na szybki powrót Elenki do formy :mrgreen:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie lip 29, 2012 14:08 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

mir.ka pisze:.

chyba za bardzo kombinowałam z Elenką, a sprawa jest prosta - niech się pakuje i przyjeżdża :kotek: :kotek: :kotek:

Wielkie dzięki :ok: Elenka szkielecik, a dzieciaki doją bezlitośnie :wink:

Po wecie:
Amelka musi po 14 dniach, czyli chyba za 4 dni dostac kolejną convenię. Jest duża poprawa, ale na ten moment już nie powinno jej tak leciec z nosa. Jak przerwiemy ten antybiotyk, a kotka zostanie niedoleczona, to potem będzie wielki problem, z podawaniem czegoś innego, bo jak wiadomo Amelka jest "nieobsługiwalna" :?

Łazienkowce jeszcze kiepsko. Kontynuacja antybiotyków i pozostałych specyfików. Dołączył do grona też Ronaldo, bo do tej pory tylko dwójka miała antybiotyk. Grzyba dodatkowo można co jakiś czas spryskiwac fungidermem (jest w witrynce). Ronaldo ma brzydkie oko, przemywac i zakraplac.

Była u weta też Kosteczka, czyli ta mała kocia, która wczoraj przyjechała ze schronu. Z nią jest bardzo źle. Catangelsi podają jej kroplówki, bo jest bardzo odwodniona. Dostała antybiotyk w zastrzyku, ma witaminy w kroplówce i dostała pyrantelum na robaki. Trzeba sprawdzac czy coś zjada. Dzisiaj wieczorem znowu kroplówka i jutro rano też. Jutro konieczna wizyta u weta.

Catangelsi zgłaszali, że Mniejsza ma jakieś guzy na brzuszku :(
Skarpetek ma grzyba na łapce, trzeba go dopisac listy kąpielowej, którą niestety mało kto się przejmuje.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie lip 29, 2012 14:39 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 30.07.-05.08.2012 r.
31.07.wt. rano Beata wie. Mara
02.08. czw.rano Wiesia z wsparciem wie. brak
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie lip 29, 2012 15:31 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

No i ja po dyzurze.
Powiem wam że porazka.
Przyjechałam godzinę wcześniej żeby się wyrobić - czyli byłam o 8:30 i chciałam do 12:20 zdążyć na autobus. Nie zdążyłam :twisted:
Pomimo że miałam pomocnice w postaci 2 pań - od Elenki które juz wprawnie przy 3 dyżurze zapychaja z boksami.
Przy nich nawet z kuwet można jeść - bo każdą myja pod bieżącą wodą i czyszczą tak że ja normalnie w domu tak nie mam czysto :mrgreen:
Ponadto panie zaopatrzyły maluszki w suchą karmę (800 g) przywiozły ręczniki jednorazowe i 10 kg zwirku.
Jakież było ich zdziwienie jak żwirek który przywiozly ledwo starczył do kuwet na kwaranttannie.

Ja będę się musiała umówić na szkolenie z zakresu dyzuru i zdobyć umiejętnnosć wysprzątania, nakarmienia i podania leków w godzinę i to w dwóch pomieszczeniach :|
tak na poważnie to jest to niewykonalne jak chce się zrobić wszystko w miarę dobrze.
Resztę na temat zagęszczenia i dyżuru na wewnętrznym.

Na zdrowej w miarę ok - chociaż był jeden uciekinier z boksu - ale na michę złapał się szybko.
Mnie na zdrowej schodzi godzina, a tam podawania leków nie ma .

Trikolorka za bardzo nie rusza się z koszyka na szafie.
Miske podstawiona dopiero z rybką zjadła. Marniutka ona i jej też DT chociaż buy się przydał.
Większa za to w domku zjadła łaskawie mokrego kitiketa ze smakiem zresztą i bezszelestnie przeniosła się na okno.

za to była świadkiem qpolenia Ziutka i qpol ładny i świecący i konsystencji zadawalającej.

Na kwarantannie normalnie załamka brudowa w boksach i atmosfera wolnochodzących daleka od zadowolenia.
Misiaczek normalnie agresor że szok- najlepiej jak się schowa w szafie - wtedy spokoju trochę i oddechu koty maja - oczywiście jak drugi warunek jest spełniony - a drugim warunkiem jest brak Amelki w zasięgu wzroku.

Leki podane - najlepsi pacjenci to Erni i Bert - normalnie bezproblemowo tabletki do pysia i łykają az miło.
Raczej wszyscy maja apetyt - tylko Skarpetek mało zjadł i Amelka tylko trochę się zainteresowała tuńczykiem.
Normalnie oczywiście Pysiolek to k......ka wodna tylko by jadł i jadł i jadł - ogonić się nie można od niego :evil:
Krzaczkowa mamusia calkiem fajnie zjadła wszystko w mokrym i dała się wymyziać i odprężona nawet brzuszek wystawiała do góry.
Jurto powinna być na kontroli - czy ktoś da radę podjechać , bo nie chcę ją tarabanić autobusem, ale...... jak trza to obskoczę ale pod wieczór.
maluszki dwa czarne krzaczkowe - śliczne ale troszkę dziczą. One bardziej się boją niż dzikusują. Do sprzatania boksu zlapałam je do transporterka - zaczełam przez rękawicę , ale później się okazało że one po prostu się boją a jak juz były na rękach to się w tulają i po czasie widać że im przyjemnosć głaskanie sprawia.
Trzeba tylko uważać bo na widok ręki maja odruch ucieczki.
Dlatego też przestawilam im kuwetę po stronie zamka bo jak była w końcu to się nie da jej wyjąc bo boks trzeba na oścież otworzyć. Jeden z krzaczkowych robił przy mnie kupę 8O no niestety sama brązowa woda,mać kurde :(

Ponadto mam prośbę żeby maluszkom nie dawać misek tych metalowych z rantem u góry bo maluchy stają na nich i je wywalaja - nie są za stabilne. Tak samo woda - dawać w tych głębszych miskach i rozstawnych na dole takich stabilnych, w płytkich miskach często wody brakuje .

Wogóle jak jest tak dużo kotów to te choróbska się przenoszą i nie dość że koty cierpią to i do jazd do weta bardzo dużo - to co niektórzy wiedzą najlepiej
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie lip 29, 2012 15:42 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

wiesiak pisze:Obrazek

Wiesiu przepiękne zdjęcia zrobiłaś :ok:
mir.ka pisze:.

No co teŻ p. Mirce po naszej rozmowie i nieprzespanej nocy nagle się rozjaśniło jak sytuację rozwiązać :D
Zadzwonię i pogadamy, może umówimy się na środę wieczorem będę na dyżurze, mogła by też pani Józiem zainteresowana podjechać, bo o nim to chciałam porozmawiać dłużej.
No chyba że woli żeby do niej przyjechać jak juz taka piłeczka duża do noszenia :D
Bo JÓzio to specyficzny kotek , ale ja na zabranie to chyba jednak lepiej teraz kiedy jeszcze pani jest w domku i Józef miałby czas się przyzwyczaić.
Bo jak dzieciątko juz będzie to wiadomo - będzie co przy nim robić i nie będzie czasu na obserwacje i układanie józia.

Pani Agnieszko (z Siewierza :D - sory ale nie pamiętam nicku :oops: ) myślę też żeby się spotkać i porozmawiać na temat wspominanej wcześniej możliwości wypuszczenia kotów.
Bo trzeba parę kwesti omówić.
Myślę o krzaczkowej rodzince- Mamuście już wysterylizowanej i jej dzieciaczkach dwoch.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie lip 29, 2012 15:46 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Alienor pisze:Mogę wziąć czwartek wieczór.

Sorry Marzenko umknelo mi już dopisuję :ok:
31.07.wt. rano Beata wie. Mara
02.08. czw.rano Wiesia z wsparciem wie. Alienor
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]