Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 26, 2012 20:32 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

niedawno dotarłam do domu.Dyżur zrobiłyśmy razem z Martą.Mamy sześciu nowych lokatorów,same maleńtasy,przywiozłyśmy ze schroniska.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob maja 26, 2012 20:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Przydały by się fotki :roll: pogadam z wujkiem.
Jakby nie miał czasu pięknie uśmiechnę się do CatAngel :mrgreen:
A kocie mamuśki też są w KCh Beatko?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob maja 26, 2012 20:47 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Iwona11 pisze:
CatAngel pisze:Marcin zerknął do zamka na kwarantannie :) dajcie znać jakby się coś psuło. Jeszcze podłubie na zdrowej.
Ps: czy możecie zerknąć na dyżurach do kotek na dole w boksie, bo dzisiaj tam widziałam krew, ale nie wiem której to i skąd :? wyczyściłam z krwi boks. Jakby znów się pojawiła dajcie mi prosze znać.

Ja też widziałam plamy krwi w boksie, w części po prawej stronie. Wyczyściłam i wstawiłam im drugą kuwetę, myślałam, że przejdą na tą stronę i będzie można wyczyścić tą kuwetę, w której siedziały. Przy mnie ani drgnęły. Patrzyły wystraszone i syczały, jak inne koty podchodziły do boksu.
Kotka na górze syczy cały czas, jak się tylko podejdzie. Jej też dołożyłam kuwetę, może się przemieści.

Czyli ta krew juz drugi raz była :? Ja im wyczyściłam dzisiaj kuwety(Czarna daje sie głaskać, ale trzeba do niej bardzo powoli z ręką) Może ta krew to Buraski jest bo na uszku widziałam ciemną plame krwi.
Do Burej z góry to nawet nie ma co podchodzić, bo sie nie da.

Ale jak ktos chce im kuwetki przeczyścić (na kwarantannie jest taka zabawka z piórkiem na długim patyczku) ja wkładam przez kraty ten patyczek i przesuwam te dwa groźne koty) lub to coś do przytrzymywania kotów tez mozna uzyć(ale polecam to pierwsze)

Wizyta jest w poniedziałek i zapytam weta kiedy moge je wypuścić, bo szczerze nie chce je trzymać tak długo-bo one bardzo zestresowane sa

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob maja 26, 2012 21:11 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Ze schronu trafiło do nas piękne rodzeństwo szt. 4 - (Telma i Luis - są prawie takie same, Bazyl i Benek) są w wolierze i dołączyłyśmy do nich 1 chłopaczka czarno-białego (Aruś), który jest pewnie w tym samym wieku. Kociaki są malusie i mają piękne umaszczenie. Do boksu natomiast poszedł rudy maluszek bez oczka i ogonka :( Miał w uszach taką kopalnę, jakiej jeszcze z Beatką nigdy nie widziałyśmy. Kociaczek mocno trzepie główką, pewnie przez ten syf w uszach i chwilami nie umie złapac równowagi :( Nazwałyśmy go Papierek, bo jechał zawinięty w takim papierku.
Porobiłam kociakom troszkę zdjęc, jutro coś wkleję i prześlę gdzie trzeba.
Mamuśki z maleństwami zostały, bo one jeszcze karmią.
Nie mamy suchego dla maluszków, nie wiem jak z mokrym, bo Mara coś przywoziła, ale nie wiem co.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob maja 26, 2012 21:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Kot od Alienor jest tak wyluzowany, jakby był na haju :mrgreen: Uganiata nawet prze sen :ok:

The Szops

Post » Sob maja 26, 2012 21:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Aha, czyli to są te cztery, które dzisiaj trafiły do schronu? I jeszcze dwa inne?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob maja 26, 2012 21:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Te wszystkie są bez mamusiek. Ładnie same jedzą i latają do kuwetki, tylko Papierek ma jeszcze problem.

The Szops

Post » Sob maja 26, 2012 21:46 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

No i brawa dla Marty i Beatki odważyły się podjechać do schronu i wejść tam :ok: wiem, że pewnie dla Was nie było to łatwe, ale dziękuję, że dałyście radę :ok: Dzięki dziewczyny :D
4 maluszki to rodzeństwo dziś przyszły do schroniska i rudasek bez oczka i bez ogonka 8O też dziś przyszedł do schroniska ,kurcze tyle nieszczęść na takiego maleńtasa :(
Aruś przybył chyba przedwczoraj do schroniska on ma już książeczkę zdrowia (chyba jest zaszczepiony ale nie jestem pewna trzeba zobaczyć w książeczce)
W schronisku zostały 2 koteczki-buraski z szóską maluszków - wszystkie są w jednym boksie, i jest jeszcze jedna koteczka, ale z czterema maleńtasami karmi je - kotka jest biała, a każdy kociak innego koloru 8O

Koniecznie trzeba kupić suche i mokre dla kociąt.

Ja coś po festynie też lekko zmęczona, choć nic nie zrobiłam, ale chyba za dużo tlenu :wink:
No a Festuś to chyba wrażeń dziś miał ponad normę.
Jak pisała Iwonka Festyn fajny, troszkę ludzie nie dopisali, ale nasze Stowarzyszenie zaprezentowało się moim zdaniem super. Generalnie jestem pod wrażeniem organizacji dziewczyn ze schroniska od psiaków :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 26, 2012 21:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

A i bym zaponiała dzwoniłą Duża Madzi :D u Madzi wszystko w najlepszym porządku, chodzi za Panią jak piesek, wcale się nie bała i nie chowała po kątach :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie maja 27, 2012 9:50 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Bazyl

Obrazek

Benek

Obrazek

Aruś

Obrazek

Telma

Obrazek

Luiz

Obrazek

Papierek :1luvu:

Obrazek
Obrazek

The Szops

Post » Nie maja 27, 2012 10:25 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Kociaki przepiękne :1luvu: Oby szybko znalazły wspaniałe domki :D
Marta jakbyś miała chwilkę to prześlij mi fotki na mail, zrobią wpisy :wink:

Cookie1706

Post » Nie maja 27, 2012 12:00 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Cookie1706 pisze:Lester po festynie jest wykończony, śpi jak zabity Obrazek
Ja zresztą też jestem lekko zmęczona :wink: "Zapraszam na degustację ciast" :ryk:

Marlenka,trzeba przyznać że byłaś w tym bezkonkurencyjna :lol:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie maja 27, 2012 13:07 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

Cookie1706 pisze:
terenia1 pisze:
na jutro i pojutrze wieczór nie ma dyżuru - ktoś chętny

Przyjdę jutro wieczorem :roll:

Okazało sie że plany niedziele nie wypaliły, więc jak coś moge zrobić dyżur wieczorem. Daj znać :)

Dzisiaj i tak będziemy wieczorkiem w chatce.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie maja 27, 2012 13:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

balbina38 pisze:
Cookie1706 pisze:Lester po festynie jest wykończony, śpi jak zabity Obrazek
Ja zresztą też jestem lekko zmęczona :wink: "Zapraszam na degustację ciast" :ryk:

Marlenka,trzeba przyznać że byłaś w tym bezkonkurencyjna :lol:

Starałam się jak mogłam BeatkoObrazek

Cookie1706

Post » Nie maja 27, 2012 13:47 Re: Sosnowiec Kocia Chatka

CatAngel pisze:
Cookie1706 pisze:
terenia1 pisze:
na jutro i pojutrze wieczór nie ma dyżuru - ktoś chętny

Przyjdę jutro wieczorem :roll:

Okazało sie że plany niedziele nie wypaliły, więc jak coś moge zrobić dyżur wieczorem. Daj znać :)

Dzisiaj i tak będziemy wieczorkiem w chatce.

Terenia do mnie dzwoniła, że jest chętny na dyżur :wink:
Gosiu no to jak będziesz dzisiaj w KCh to ja nie przyjdę, nawet dobrze się składa, bo nauki mam całe mnóstwo Obrazek

Cookie1706

[poprzednia][następna]