Mogę i dach załatwić

dla chcącego nic trudnego.
Wczoraj z *aniką*

przerzuciłyśmy część piachu, ale zostało go jeszcze
[i]troszkę[/i] dla następnych chętnych
To z gatunku "a może ktoś ma i się chętnie pozbędzie", czyli lista rzeczy mile widzianych na gersona:
potrzebuję pralkę - wożenie wszystkiego z gersona na klaudyny w celu wyprania jest dość męczące. no i potem jest kłopot z powrotem. i suszeniem. i w ogóle same kłopoty

pralka może mieć wyłącznie jeden program: pranie BARDZO brudnych szmat, najlepiej z gotowaniem. Byłoby dobrze jakby nie umarła p pierwszym praniu wskutek żwirku i trocin - zobowiązuję się czyścić filtr jeśli takowy będzie posiadać, swojej domowej jeszcze nie udało mi się zabić mimo bardzo intensywnego użytkowania... optymalna byłaby dość duża, bo często piorę np. kołdry

ale oczywiście chętnie adoptuję dowolną.
chętnie przyjmę też wszelkie odsmradzacze (poza elektrycznymi, bo nie ufam instalacji!) - mam już pierwsze skargi od sąsiadów. najchętniej takie co się stawia i pachną (np.
http://www.superkoszyk.pl/product-pol-7 ... arden.html)
to samo dotyczy antykomarowców (też nieelektryczne!), bo jakoś te żyjątka mam w dużej obfitości w okolicy wspomnianej sterty piachu.
adoptujemy również wszelką łatwą do przechowywania i zeżarcia żywność, typu konserwy czy słoiki z fasolką czy pulpetami. takie coś, co się otwiera i je, bez kombinowania (ew. tylko z krótkim podgrzaniem).
i już typowo kocie:
- wszelkie przyzwoite karmy dla KOCIĄT - otworzyłam ostatni worek kittena, tam są 22 maluchy!
- saszetki lub puszki typu RENAL
Zapraszam również do wątku z pytaniami:
viewtopic.php?f=8&t=143927