S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 10, 2012 12:12 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

W tym najdłuższym nie miałam obrazka.
W tym średnim, z którego korzystam wystarczy podmienic kawałek kodu i działa.
Zamiast: "a6eg.gu.ma" wpisac "niekochane.org".

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto kwi 10, 2012 18:14 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

ja nie wiem czemu taki bałągan z banerkiem :roll:

Lidka-daj jej spokój na razie, tez tak myślę

...a w schronisku....

dzis domki znalazły
-nowy Hanis
-Dapis
-Abrilla

trzymajcie kciuki mocno
rozmawiałam krótko dziś z kazdym domkiem, jutro bede dzwonic jak kociaki sie zachowują
a dzis mnie czekają jeszcze telefony do przedświątecznych adoptusi

Zaklepana do czwartku jest tez Elona :D
bardzo fajny dom
pojechałąby dziś, ale jeszcze konczy antybiotyk

jest też nowa kicia
Kicię znależli ludzie na podwórku jak ciagnęła za soba łapki tynie
wezwali schronisko, kotka pojechała do lecznicy
jak połamany byłby kręgosłup byłaby uspiona
ale okazło sie ze nie ma złamań
kicia dziś juz stała na tylnich łapkach, ciut niepeewnie, ale stał
jest na lekach i mam nadzieję ,że będzie dobrze
Ostatnio edytowano Wto kwi 10, 2012 19:47 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto kwi 10, 2012 18:30 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Wyekspirował skrót, bo strona do której prowadził była przez dwa tygodnie niedostępna (tak piszą na stronie skracacza. Rozwiązanie podała Lidka: w kodzie banera podmienić skrót (który już nie istnieje i istnieć nie będzie, więc nie ma co liczyć, że się samo naprawi) na bezpośredni link.

Edit: przed chwilą sprawdziłem, strona niekochane.org faktycznie leży (a dokładniej "nie znaleziono na serwerze" - może faktura za późno zapłacona i zablokowali?)
Obrazek

Mumino

Od: Śro lis 23, 2011 15:19

Post » Wto kwi 10, 2012 18:49 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

dzisiaj rano strona niekochane.org dzialala, bo sprawdzalam. Tam jest jakis problem po stronie serwera.

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Wto kwi 10, 2012 20:20 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Hanisku, Dapisie (bracie Fili :1luvu: ), Abrillo - powodzienia w nowych domach :1luvu:

---

Mała1 pisze:
jest też nowa kicia
Kicię znależli ludzie na podwórku jak ciagnęła za soba łapki tynie
wezwali schronisko, kotka pojechała do lecznicy
jak połamany byłby kręgosłup byłaby uspiona
ale okazło sie ze nie ma złamań
kicia dziś juz stała na tylnich łapkach, ciut niepeewnie, ale stał
jest na lekach i mam nadzieję ,że będzie dobrze

Nowa
gadatliwa trochę, ogólnie chyba mruczka - przytulanka z niej jest;
na ręce nie chciała, trochę się bała wysokości, ale będąc w klatce kleiła się do ręki, do drzwiczek się tuliła, zagadywała, by do niej podejść, kiedy się było w pobliżu. Fajny kot z niej.
Obrazek

---

Daisy - :1luvu: - jest cudna
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto kwi 10, 2012 23:13 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

..A co dziś w schronisku??

Klatki:

podrostki ''najnowsze'' - prawie same miziaki lub do poprawki,
m. in Zetes ten burasek 5miesięczny taki słodki kuli uszka ale mruczy od razu i pomimo stresu i niepewności jest miziakiem (oj jest! Przypomina mi trochę sówkę)
Garonna najgłośniej wrzeszcząca jak wcześniej Marduk, faaajna jest, chce mieć koniecznie kontakt z człowiekiem :wink:
nowa kicia ala krówka - ta co ciągnęła za sobą tylne łapki, troszkę z nimi teraz lepiej - jest przekochana, nie chciała usiedzieć na miejscu, tuliła się do ręki, taka malutka a taka odważna i pełna energii :P
Zappa bidulek tyle w klatce już siedzi, taki fajny, proludzki i miły kocurek,
trikolorka Etna taka mruczusia kolejna otwarta, momentami poburczy, na inne koty syka ale nie jest to chyba takie intensywne, jest krótko i może to być stres a nie typ jedynaczki :wink:
Elonka ślicznie ugniata z takim zapamiętaniem :mrgreen:
Hematyd niepewny i troszkę wystraszony jeszcze,
Delbana i Bolivia są bardzo tajemnicze i niedostępne na pierwszy rzut oka, ale wystarczy dłuższy moment by wyluzowały :wink:
Gared i Tavasz dwa dzielne połamańce takie grzeczne i otwarte :kotek:
Oberonek zmęczony, trzymam kciuki, taki słodziak zasmarkany

Na kociarni/wybiegu:

Pandora i Kumala bez zmian większych
Daisy...mam wrażenie, że jest bardziej zamknięta i smutnawa niż gdy pojawiła się na kociarni..
Dusia łaknie czułości i syczy na inne koty gdy są za blisko, oczy szeroko otwarte ale przymrużone gdy ktoś choć na chwilę przy niej stanie
Sasza nie za ciekawie. Nie radzi sobie w schronie i nie odnajduje się tam. Wszystko ją irytuje :roll: :| Jest zazdrosna o inne koty ale sama za bardzo nie chce być głaskana. Bidulka..
Ultra bez większych zmian ale są małe kroczki do przodu, tak myślę, a to, że syk się pojawi to raczej stres spowodowany nie człowiekiem ale innymi kotami, bo co zaglądamy to przy Ultrze nieopodal Sasza stoi i buczy, że nie ona głaskana jest co stresuje i ją i Ulterkę :roll:
Kolombiana przekochana jest, szkoda, że strachulec i każdy dźwięk z zewnątrz z powrotem ją wpycha do pawlacza..mruczy pięknie, wyciąga się, daje głaskać po brzuszku, za uszkami..taki fajny, łagodny mruczuś :wink:
Sargon aka Sajgonek to mruczek tulasty, na rączkach, na kolankach jak ryba w wodzie. Taki błogi uśmiech ma na kocim pyszczku, że radość z tego mamy i wszyscy patrząc na niego w takim wyluzowanym rozleniwieniu sami się rozpływamy :lol:
Szajka starej ekipy..Co u nich?? Tak w skrócie :mrgreen: : Lotta się chowa, Ruska szuka odosobnienia, Brina macha zawiedziona ogonem gdy nie ma smakołyków a Kijafa naśladuje ją i dopiero od jakiegoś czasu swobodniej zwiedza wybieg, Forest zastanawia się nad zostaniem stonowanym miziakiem, Dzika spogląda spode łba, bo łazimy tu i tam, a ona nie może się w spokoju wykąpać, Czarna jak to czarna dostępna z daleka, ona tak specyficznie się drapie tylną łapką jak pies, że widok to wspaniały dla mnie :D Askona i Domina - dziczą - czy kiedyś odpuszczą?, Kares obserwuje nas z daleka i nic więcej, a Irina jakby zamyślona i mniej otwarta
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Śro kwi 11, 2012 13:56 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

PRZYPOMINAM O SPOTKANIU W PARKU W SOBOTĘ
14 04, godz 14ta, pizzeria Zielona dolina ( miedzy Różą a kapeluszem)

nowa- 122/12
od 9 04 w schr
na ręce nie chciała, trochę się bała wysokości, ale będąc w klatce kleiła się do ręki, do drzwiczek się tuliła, zagadywała, by do niej podejść, kiedy się było w pobliżu. Fajny kot z niej.
Lekki niedowałd tyłu, byc może z osłabienia,wygłodzenia
około 7 miesięcy

Obrazek

a Daisy zasmarkana-na antybiotyku

Bberon polizał dziś troche sosiku z puszki, więc jest ciut lepiej
U reszty bez zmian

obdzwoniłam adoptusie, wszędzie z grubsza gra
Oprócz whiskasi-ona po podleczeniu wróci-bo bywa maupowata bardzo :roll:
a Memnon juz wczoraj miał zabieg sanacjii pyska, ma usunięte trzy ząbki

Mała1

Post » Śro kwi 11, 2012 14:29 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

aaa ja zapomnialam
potrzebuje 10 kotow ze schonu do ogloszen w CZerwcowych KOCICH SPRAWACH.
Mysle ze tymczasy moze tez? Mała ktore koty wybrac?
Tylko to wydane bedzie dopiero w czerwcu, do tego czasu tymzcasy moga juz poznikac, wiec moze wiecej kotow schroniskowych.

Potrzebuje ladne zdjecie i jakies info o nich. Chcialabym to wyslac najpozniej w poniedzialek.

mika_xx

Post » Śro kwi 11, 2012 14:32 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

nowa- 122/12
od 9 04 w schr
Lekki niedowałd tyłu, byc może z osłabienia,wygłodzenia
około 7 miesięcy

Obrazek

panna ESPANIOLA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro kwi 11, 2012 14:32 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

mika-mysle ,że wałśnie prędzej z tymczasów niz ze schroniska
Teraz w schronisku mało adopcyjnych kotów jest i cięzko będzie wybrać.
I rzeczywiscie problem jesli to ma sie w czerwcu ukazac.
Koniecznie musi być na już?
Na bank trzeba jakies zbiorcze schroniskowe zrobic ogłoszenie.
ze schroniska moze z dwa, trzy te cięzej adopcyjne :roll:
Nie wiem kogo wybrać :|
Trzeba sie zastanowić dobrze

to p;pisałam ja-Małą1-nieprzelegowana, ups
będę uzupełniała wpłaty :wink:
i wypłaty :roll:
Obrazek Obrazek

niekochane

Od: Pon sie 25, 2008 12:07

Post » Śro kwi 11, 2012 14:36 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Pani podala termin do 25 kwietnia ale nie ma co zwlekac, trzeba to szybko przygotowac ;)

mika_xx

Post » Śro kwi 11, 2012 14:42 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

no, ja wiem, tylko mam problem kogo ogłaszać, kto będzie do czerwca na pewno
Ostatnio edytowano Śro kwi 11, 2012 14:46 przez Mała1, łącznie edytowano 2 razy

Mała1

Post » Śro kwi 11, 2012 14:44 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

te co juz dlugo siedza moze

mika_xx

Post » Śro kwi 11, 2012 14:46 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

długosiedzące sa tylko dzikawe

ja moge zgłosic mojego Sowę i lostris
tyle ,że Sowa rusza juz z ogłoszeniami-więc nie wiem czy będzie
a dla Lostris to dobry termin jest, tylko sensownych fotek nie mam, bo kiepsko jeszcze wygląda
a ze schroniskowych tylko mi dzikawe przychodzą na myśl, dla reszty mam ,,ambicję,, i nadzieję znależc dom przed czerwcem
Zresztą jest ich tylko kilka miziastych

ale może Coppola, Pandora, Ultra

i trójłapek Farcik z tymczasów, o, on sie nada
tylko fotek nie mam

Boena ma tez w czym wybierać :wink:

Mała1

Post » Śro kwi 11, 2012 15:09 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

A ja wczoraj zapomniałam o wolontariacie
buuuu :placz:
ale jutro się melduję z serduchami
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

[poprzednia][następna]