Lucky Felv + brykaj szczęśliwy za TM [*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 05, 2012 20:21 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

To za dobre wyniki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie lut 05, 2012 20:29 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

Za dobre wyniki Lucky :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie lut 05, 2012 21:18 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

JaEwka pisze: :roll: To mu zabierz za karę :twisted:

No zabrałam bo musiałam wyprać smrodek na cito. :?

Ale dostał za karę co innego. :wink:

Obrazek Obrazek

A tak urzędujemy :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

tak wygrzewamy
Obrazek Obrazek

tak wylegujemy
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lut 05, 2012 21:46 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

I jeszcze troszkę zdjęć w słoneczku :wink:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie lut 05, 2012 21:49 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

Lucky, jaki ty jesteś piękny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Pon lut 06, 2012 10:58 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

Noi du............a blada. :(

Zobaczcie dzisiejsze wyniki Lakiego.

WBC - 3.8 NORMA 5.5-19.5
RBC - 1.68 5.80-10.70
HGB - 3.9 9.0-15
HCT - 14.0 30-47
MCV - 83 41-51
MCH - 23.0 13-18
MCHC - 27.8 31-35
RDW - 17,7 17-22
MPV - 4.9 6.5-15
Wcześniejsze dla porównania z 28 stycznia
Anna61 pisze:Niuniek dzisiaj już dostał Aranesp http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=a ... VA&cad=rja bo dowieźli do lecznicy. :ok:
Jak działa preparat Aranesp?

Hormon zwany erytropoetyną pobudza wytwarzanie czerwonych krwinek w szpiku kostnym. Darbepoetyna alfa, substancja czynna zawarta w Aranesp, działa dokładnie tak jak naturalna erytropoetyna wytwarzana przez organizm, lecz jest nieco inaczej zbudowana, co oznacza, że darbepoetyna alfa ma dłuższy czas działania i może być podawana rzadziej niż naturalna erytropoetyna. Darbepoetyna alfa jest produkowana metodą zwaną „technologią rekombinacji DNA”: produkowana jest przez komórkę, która otrzymała gen (DNA), który sprawia, że komórka jest zdolna do produkcji darbepoetyny alfa. U pacjentów z długotrwałą niewydolnością nerek, główną przyczyną anemii jest brak naturalnej erytropoetyny. Brak naturalnej erytropoetyny jest również jedną z przyczyn anemii u pacjentów przechodzących chemioterapię. Aranesp działa poprzez stymulację wytwarzania czerwonych krwinek w taki sam sposób jak naturalna erytropoetyna.

Czuje się dobrze, jak do tej pory :wink: po nim, i mam nadzieje, że już nic się złego nie wydarzy.

Miał też dzisiaj zrobiona morfologię i oto jego wyniki
WBC 5,5
RBC 1,87
HGB 4,7
HCT 15,5
PLT 88
MCV 83
MCH 25,0
MCHC 30,1
RDW 18,1
MPV 8,7

Więc powolutku do przodu a jak jeszcze dzisiaj dostał erytropoetynę to już w ogóle powinno buc dobrze. :ok: :ok:

Dla porównania poprzednie jego wyniki z 20 stycznia
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 06, 2012 14:54 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

Kurcze coś ten aranesp na niego nie działa chyba... eh :( No nie mam pomysłu co by przy nim można było spróbować jeszcze...
Zdjęcia cudne :P a karę dostał dobrą :twisted: ale chyba mu się podoba :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lut 06, 2012 19:45 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

JaEwka pisze:Kurcze coś ten aranesp na niego nie działa chyba... eh :( No nie mam pomysłu co by przy nim można było spróbować jeszcze...

Dzisiaj rano było osłuchowo już dużo lepiej według pani doktor i ledwo co mu mogłyśmy wymaz po ciężkich trudach pobrać, a w domu znowu zafafluniony i ciężko mu oddychać.
Nadal się nie poddajemy ale wetka nadziei wielkiej nie daje. :cry:

Wczoraj gdy go czesałam i całowałam po główce to mi pieszczoty odwzajemniał :cry: piękne to było, jakby mi dziękował bo i buzi mi dawał i barankował mi o głowę. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 06, 2012 19:47 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

Lucky, pieszczoszku kochany :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Pon lut 06, 2012 19:54 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

A może mu nawilżyć powietrze trochę? Może rumiankiem?
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon lut 06, 2012 20:04 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

Aniu, co ja pisałam ! Myślimy pozytywnie ! Laki ma się dobrze, biega bawi się, barankuje i tego się trzymamy
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lut 06, 2012 21:08 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

JaEwka pisze:Aniu, co ja pisałam ! Myślimy pozytywnie ! Laki ma się dobrze, biega bawi się, barankuje i tego się trzymamy

No wiem Ewelinka, ale widzę jego samopoczucie, nawet w nocy zaglądam jak mu się oddycha i czy żyje przede wszystkim.
Lubi ciepełko, bo śpi w niecce na kaloryferze, w różowym domku, czy polubił spanie pod kołdrą u Kasi czego wcześniej nie lubił.
Podejrzewam, że jest mu zimno i szuka ciepła.
Wetka powiedziała, że jego szpik może być tak już zniszczony, że może nie podjąć już pracy.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 06, 2012 21:53 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

Nie zakładajmy najgorszego. Trzymamy mocno kciuki i oby pomogły :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Post » Pon lut 06, 2012 22:29 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

Ania, czy tak wygląda kot który się źle czuje?
Obrazek

Widać Lucky tak ma - im lepsze samopoczucie tym gorsze wyniki.... yyy... jakkolwiek to dziwnie brzmi :roll: Nie wiem ale to jest naprawdę ewenement na skale światową. Zobacz jak przytył, zobacz jak się myje, jak się bawi 8O 8O 8O I do tego dla porównania popatrz na jego zdjęcie w schronisku :roll: Leżał skulony, chudy jak szkieletor, brudny, oczy i nos zasyfione. To jest kot którego wyniki nijak się mają do tego jak wygląda. On powinien być w książkach do weterynarii z podpisem - jak pacjent chce żyć to nauka nic na to nie może poradzić ;)

A z tą karą to masz racje - jak można było faceta i to pełnojajecznego wsadzić do RÓŻOWEJ budki? No jak? :roll: :mrgreen: Mój Mietek by mi takiej zniewagi nie wybaczył ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lut 07, 2012 7:36 Re: Lucky Felv + i stał się cud :) potrzebne wsp. finansowe !

Ja myślę sobie tak, że to nie moze byc tak, ze caly czas wyniki super, ze czasem sie wahaja.
Rozmawiam z moja wet o Luckym. On mi mowila, ze jej mama ma kota, ktorego wyniki wskazuja, ze niezyje, a od paru lat z takimi wynikami ma sie dobrze i nic mu wlasciwie nie jest. Mowi, ze przestaly kombinowac na sile.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

[poprzednia][następna]