Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 13:46 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

horacy 7 pisze:Nie mam jeszcze odpowiedzi czy caniserin moze być.Mogę wziąć rękawiczki i po prostu wyjdę na chwilę z samochodu i podam tylko surowicę.Będąc z kociętami miesiac wcześniej też widziałam kociaka umierającego na pp lub Fib z Olsztyńskiego schroniska którego ludzie dwa dni wcześniej adoptowali.To paskudztwo jest wszedzie w schroniskach tylko mało sie o tym pisze.

tak, w każdym schronie to się panoszy to prawda :(
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw paź 13, 2011 15:21 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

becia_73 pisze:
horacy 7 pisze:Nie mam jeszcze odpowiedzi czy caniserin moze być.Mogę wziąć rękawiczki i po prostu wyjdę na chwilę z samochodu i podam tylko surowicę.Będąc z kociętami miesiac wcześniej też widziałam kociaka umierającego na pp lub Fib z Olsztyńskiego schroniska którego ludzie dwa dni wcześniej adoptowali.To paskudztwo jest wszedzie w schroniskach tylko mało sie o tym pisze.

tak, w każdym schronie to się panoszy to prawda :(

I to jak sie panoszy :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw paź 13, 2011 15:51 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Basiu - Nornica juz zaszczepiona Tricatem.
Jutro skany. Za 2-3 lub 4 tygodnie dawka przypominajaca.

Femko :1luvu: bardzo dziekujemy!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw paź 13, 2011 15:53 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

wielkie głaski dla dzielnej Nornicy.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw paź 13, 2011 16:15 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Femka pisze:wielkie głaski dla dzielnej Nornicy.

Dzielna byla :wink:
Juz wyglaskana. I dodatkowa porcyjke dostala w misce.

Dzieki wielkie! :1luvu:

Jesli w stosownym momencie nie bedzie jej surowica
potrzebna nikomu, to jednak pobierzemy i zamrozimy.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Czw paź 13, 2011 16:17 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Powiedzcie mi czy to nie strach w tej chwili brać koty ze schroniska?
Jestem siostrą chłopaka z Olsztyna, którego kot w tej chwili tak mocno choruje. Oni bardzo walczą żeby przeżył. Ja przygotowuję się do przygarnięcia dwóch kotów do siebie do domu. Byłam zdecydowana na schronisko a teraz już nie jestem taka pewna. Wiem, że nikt nigdzie nie da mi gwarancji, że kot którego przygarnę nigdy nie zachoruje (i wcale takich gwarancji nie potrzebuję) ale nie chciałabym przygarnąć kota i dzień później martwić się o jego życie.

To cudowne, że życie każdego kota jest dla Was tak samo ważne. Życzę powodzenia.

Tiili87

Od: Czw paź 13, 2011 15:58

Post » Czw paź 13, 2011 16:28 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Twój brat przygarnął nieszczepionego kociaka, a to zasadnicza różnica i prawdę mówiąc - wielka loteria.
Jeśli weźmiesz ze schroniska dorosłe, zaszczepione koty - to im panleukopenia nie będzie zagrażała.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw paź 13, 2011 17:19 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Chyba Basia nie będzie miała mi za złe, że napiszę...

W drodze do Olsztyna miała wypadek, Basia i koty całe, auto na lawecie :cry: :cry: :cry:
Dlaczego ciągle pod górkę :cry:
po_prostu_kaska

Post » Czw paź 13, 2011 17:36 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

O matko zawsze wiatr w oczy jak się chce coś dobrego robić. Moi rodzice z bratem właśnie byli w miejscu gdzie ta Pani miała wypadek po surowicę i kota, którego Pani Basia wiozła do Olsztyna.
Mam nadzieję, że samochód nie jest mocno zniszczony. Pogoda dzisiaj okropna więc o wypadek bardzo łatwo.

Co do mojego pierwszego wpisu to dla mnie jest wszystko jedno jakie koty wezmę ( czy dorosłe czy kociaki). Jedynym warunkiem dla mnie musi być to żeby się dogadały z psami. Niestety żadne kociaki w olsztynskim schronisku nie są szczepione. Dorosłe koty owszem ale nie mają styczności z psami i boję się, że za duża walka by była o to by je do siebie przyzwyczaić (psy i koty).

Tiili87

Od: Czw paź 13, 2011 15:58

Post » Czw paź 13, 2011 17:51 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Kurka...

Najwazniejsza Basia.

Dorota

Post » Czw paź 13, 2011 18:06 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Tiili87 pisze:Co do mojego pierwszego wpisu to dla mnie jest wszystko jedno jakie koty wezmę ( czy dorosłe czy kociaki). Jedynym warunkiem dla mnie musi być to żeby się dogadały z psami. Niestety żadne kociaki w olsztynskim schronisku nie są szczepione. Dorosłe koty owszem ale nie mają styczności z psami i boję się, że za duża walka by była o to by je do siebie przyzwyczaić (psy i koty).

I co, my mamy Ci powiedzieć czy się dogadają czy nie? 8O
Kocięta nie szczepione bo pewnie za małe.
Dorosłe są szczepione na pewno, ale chyba nie oczekujesz, ze w schronisku koty i psy będą na jednych wybiegach?
Zapewniam Cię, ze kot z psem mogą spokojnie koegzystować w domu.
Przez mój dom przeszło już ponad 20 kotów - z psem żadnych problemów nie było.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw paź 13, 2011 19:43 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Basiu????
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw paź 13, 2011 20:05 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Wiem ,ze się martwicie ,jestem i dziękuję ,ze żyję teraz zaczynają mi wychodzić siniaki boli mnie bardzo szyja i źle się czuje ogólnie lecz jestem cała bez złamań,reszta pewnie wyjdzie jutro.Kocięta też przeżyły i jedna dziewczynka już w Olsztynie w swoim domku.Niestety samochód rozbiłam mocno ,żyję bo nic nie jechało z przeciwka i jechałam 50-60 na godzinę inaczej nie byłoby co zbierać.To zakręt smierci ,niestety drogowcy zdjęli tam nawierzchnię z asfaltu i na pobocze nawieźli żużlu .Było słabe oznaczenie nie widziałam tego ,jak wjeżdżałam w zakręt zobaczylam dziurę to odruchowo przyhamowałam i tu zrobilam błąd wpadłam w poślizg załapałam tego żużlu z pobocza i broniąc sie przed uderzeniem w drzewo może za mocno skreciłam wyniosło mnie do drugiego rowu.Martwie się czy bedzie mnie stac na naprawe samochodu ,facet za lawete skasował 500zł jestem załamana.Z drugiej strony cieszę sie ,ze tylko tak to sie skończyło.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw paź 13, 2011 20:31 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Basiu, wiem co czujesz :( Też przeżyłam poślizg, razem z dachowaniem do rowu... Już nie czuję się swobodnie w aucie, wiem jak łatwo coś się może stać :roll: Najważniejsze, że jesteś cała.
I wiem co to koszt lawety :evil: Ja miałam wypadek jadąc z Gdańska do Zakopanego, wypadek pod Częstochową, domyślasz się co to oznacza ...
Mam nadzieję, że uda się mimo wszystko samochód niedrogo zrobić.

Która z tych naszych koteczek znalazła dom?
po_prostu_kaska

Post » Czw paź 13, 2011 21:14 Re: Szczytno 4 - cały czas walczymy. Maluszki nie dajcie się !

Kasiu kicia z nr.132. :kotek:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

[poprzednia][następna]