ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Wto sie 28, 2012 12:58 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

jerzykowka pisze:Dziewczyny, musimy się zmobilizować i rozszerzyć akcję pozyskiwania darczyńców dla ślepaczków. Sądzę, że pomysł ewexoxo jest bardzo dobry :D Czy ktoś już przygotowuje banerek? Jeśli nie, chętnie poproszę nieocenioną ruru (sama niestety nie potrafię :oops: ).
Jakie hasło powinno się na takim bannerku znaleźć?

Alessandro Droga, za Olusia mooocno zaciskam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JA BYM NAPISAŁA"ŚLEPACZKI PLAJTUJA-WSPOMÓŻ NAS GROSIKIEM",cos w tym stylu...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sie 29, 2012 16:13 Re: ŚLEPACZKI cz.V- juz sierpień -NOWE KONTO

AgaPap pisze:KOnto już mam na potrzeby ślapaczków, sukcesywnie będe posyłała do zgłaszających się, ze chcą. Ale jak nie odstaniecie od razu to trochę cierpliwości. :oops:

Mogę tez prosić.
Czy wysłane na stare konto jakoś sie zgubi?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro sie 29, 2012 16:39 Re: ŚLEPACZKI cz.V- juz sierpień -NOWE KONTO

Lidka pisze:
AgaPap pisze:KOnto już mam na potrzeby ślapaczków, sukcesywnie będe posyłała do zgłaszających się, ze chcą. Ale jak nie odstaniecie od razu to trochę cierpliwości. :oops:

Mogę tez prosić.
Czy wysłane na stare konto jakoś sie zgubi?

stare konto jest nieaaktualne,podaje na pw nowe
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sie 29, 2012 17:45 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Dzięki:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro sie 29, 2012 19:06 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

AgaPap pisze:A na kocie ślepaczkowym mamy tylko 215 złotych sierpniowych i chyba przyjdzie nam interes zwinąć, skoro darczyńcy uciekają :(

Eiem, wiem wszędzie jest tyle bid do pomocy :(

dlatego uważam, że trzeba bardziej ożywić wątek, zrobić banerek z dobrym hasłem i zdjęciem, no i ... trzeba tu częściej być :oops:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw sie 30, 2012 6:56 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

ewexoxo pisze:
AgaPap pisze:A na kocie ślepaczkowym mamy tylko 215 złotych sierpniowych i chyba przyjdzie nam interes zwinąć, skoro darczyńcy uciekają :(

Eiem, wiem wszędzie jest tyle bid do pomocy :(

dlatego uważam, że trzeba bardziej ożywić wątek, zrobić banerek z dobrym hasłem i zdjęciem, no i ... trzeba tu częściej być :oops:

No tak, ale skoro sama założycielka prawie tu nie zagląda :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw sie 30, 2012 8:05 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

słuchajcie ,ja nie wiem,ale ten klub jest potrzebny,daje ludziom nadzieje,a i pomoc w leczeniu.Musimy się jakoś spreżyć i podejść do tego odpowiedzialnie... :( inaczej faktycznie nie ma sensu tego dłużej ciągnąć...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw sie 30, 2012 8:14 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Więc trzeba się zastanowić i podjąć pewne decyzje - każdy osobno - kto jest "za" a kto uważa że nie ma sensu.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw sie 30, 2012 8:38 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Nie należe do klubu w sensie składki - ale się wypowiem. Mój kot korzystał. To raz. Dwa - przeciez to nie tylko o wspomożenie kasą chodzi, ale też o miejsce gdzie można odesłać spanikowanych, albo nie zorientowanych forumowiczów, skąd ew. zostaną przekierowani do jakichś wątków z informacjami, albo na 'miejscu' dostanę poradę o lekarzach czy lekach.
Myślę, że wątek powinien istnieć tak jak inne tematyczne.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sie 30, 2012 9:13 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Zdecydowanie opowiadam się za utrzymaniem klubu Ślepaczków :!:
Pomoc materialna jest bardzo ważna i w miarę możliwości Klub jej udziela przecież :ok: Ale, jak pisała już morelowa, nie mniej istotne jest wsparcie informacyjno-duchowe. Pamiętam kiedy pierwszy raz zdecydowałam się wziąć na DT niewidomą Mgiełkę. To właśnie tutaj się przekonałam, że podołam zadaniu, że kot niewidomy radzi sobie świetnie, a czasem nawet jeszcze lepiej (vide mój łobuz Bąbelek :D ). To dzięki Wam pokochałam ślepaczki :1luvu: Takie "oswajanie" laików z tematem kotów niewidomych i niedowidzących jest bezcenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ewelino Droga, czy Ty masz pomysł i czas na zajęcie się stworzeniem mobilizującego banerka, czy zechcesz się tego podjąć (zwracam się do Ciebie, bo poruszyłaś ten temat i tak jakoś założyłam, że umiesz i masz pomysł. Z góry przepraszam :oops: . )? Jeśli nie, poprosimy ruru, więc nie czuj się proszę zobowiązana :oops:
Trzeba działać, nawet najmniejszymi kroczkami :ok:

Dawno nie było aktualnych zdjęć naszych radzących sobie świetnie ślepków :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pokażmy tu znowu naszych podopiecznych, którzy świat widzą sercem :kotek:

Bożeno, czy mogę prosić nr nowego konta na PW? Dziękuję :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw sie 30, 2012 9:32 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

juz wysyłam numer konta....
Klub jest potrzebny,ciężko jest jednak funkcjonować jeśli członkowie zaglądaja tu raz na ileś tam i jak pisze prośbe o pomoc to jest odpowiedź po kilku dniach.albo wcale :(
Wiemy,ze kilka dni dla kota tracącego oko,oczy to wyrok,dlatego powinnyśmy się spreżyć i BYĆ tu...w gotowosci pomocy nie liczac,że KTOŚ INNY TO ZROBI :(

U mnie Lepek niewidomy się trzyma,dawno nie miał ataku padaczki,co mnie cieszy....musimy mu porzadek z paszcza zrobic i tu się schody zaczynaja,bo on dostaje fioła jak ma gdzies jechac,drze sie co nasila wtedy stres i zaczyna miec ataki padaczkowe,co bardzo jest dla niego niebezpieczne :roll:
Kizia moja cyklopeczka białaczkowa ma kryzys znowu...raz lepiej /raz gorzej,ale na razie idziemy do przodu
Czrnusio maluszek ma uratowane oczka,niestety zrobilismy mu szereg badań,konsultacji i niestety ma nawrajacego gila i w zaleznosci co się dzieje ma takie oczka...jedno ma zniekształcone,ale wazne,że widzi...
Pozostałe moje cyklopeczki mają się dobrze(Norusia,Maszka) i oby tak już zostało,bo niestety białaczka daje nam "popalić'i koty chorują niestety :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw sie 30, 2012 12:50 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

Jeśli chodzi o merytoryczną stronę wątku to ja jestem jak najbardziej za. Jest on kopanią wiedzy i musi dalej istnieć :ok:

Mi bardziej chodziło o stronę finansową. Tym bardziej, że to ja się nią zajmuję i to potem ja muszę się martwić o podział naczęściej, nawet jak jest mało funduszy a potrzebujących jest wiele. I jest to stresującę, bo potem ktoś się czepi, a dlaczego ten dostał tyle, a ten tyle. Wiecie, że już wiele było takiego typu finansowych awantur na miau :twisted:
Może lepsze są zbiórki doraźne na danego potrzebującego i to tylko dla osób prywatnych, bo dla fundacji każdy może sobie wpłacić od siebie - ich konta najczęściej są podane na wątkach.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw sie 30, 2012 13:31 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

AgaPap Droga, zdaję sobie sprawę, że to wielka odpowiedzialność i robota, że to dla Ciebie duże obciążenie :( Ale jeżeli tylko czujesz się na siłach, byłoby wspaniale gdyby udało się kontynuować fundusz ślepaczkowy!!! Nawet skromny.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw sie 30, 2012 14:53 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

jerzykowka pisze:AgaPap Droga, zdaję sobie sprawę, że to wielka odpowiedzialność i robota, że to dla Ciebie duże obciążenie :( Ale jeżeli tylko czujesz się na siłach, byłoby wspaniale gdyby udało się kontynuować fundusz ślepaczkowy!!! Nawet skromny.

Podpisuję się pod tym wszystkimi 5 ogonami i 20 łapami :mrgreen: . Nawet najmniejsza pomoc jest ważna. Ja nie należę do klubu ale staram się kilka groszy co miesiąc wpłacić. Uważam że co miesięczna składka jest dobrym rozwiązaniem a dzielić się będzie tym co jest , zawsze to jakaś pomoc.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw sie 30, 2012 17:12 Re: ŚLEPACZKI cz.V-potrzebny okulista okolice Kielc-ktoś zna

jerzykowka pisze:Ewelino Droga, czy Ty masz pomysł i czas na zajęcie się stworzeniem mobilizującego banerka, czy zechcesz się tego podjąć (zwracam się do Ciebie, bo poruszyłaś ten temat i tak jakoś założyłam, że umiesz i masz pomysł. Z góry przepraszam :oops: . )? Jeśli nie, poprosimy ruru, więc nie czuj się proszę zobowiązana :oops:
Trzeba działać, nawet najmniejszymi kroczkami :ok:

Dawno nie było aktualnych zdjęć naszych radzących sobie świetnie ślepków :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pokażmy tu znowu naszych podopiecznych, którzy świat widzą sercem :kotek:

Owszem poruszyłam, bo zauważyłam że tego mocno brakuje. Jednak mimo najszczerszych chęci - umiejętności mi brak :oops: I zgadzam się z tobą, że działać trzeba choćby małymi kroczkami, bo to zawsze jest postęp.
Jeżeli właściciele ślepaczków wrzucali by zdjęcia swoich radosnych, bawiących się pociech - było by cudnie :)

Ten wątek jest bardzo smutny, a wcale nie musi taki być. Zdaję sobie sprawę z ogromu problemu bezdomności poglębionego przez cierpienie kotów chorych u kalekich, ale jednocześnie uważam, że pokazywanie kotów niewidomych które sobie świetnie radzą ze swoją ułomnością naprawdę dawało by nadzieję, a przede wszystkim uświadamiało ludzi, że z takim kotem też można normalnie żyć. O, tak jak tutaj :wink: http://www.youtube.com/watch?v=aJV1WVWbyNU
Obrazek Obrazek

ewexoxo

[poprzednia][następna]