Ja tam nigdy nie trafiłam...

I nie zamykaj.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Duszek686 pisze:Okruszek trafił do schroniska jakiś rok temu.
Ok. 9-kilowy kot - siedział przez kilka dni zakopany pod kocem na fotelu lub wcisnięty "na wcisk" pod półkę w 3-cim boksie.
Zabrała go kotbert do DT.
Okruszek - mimo swoich gabarytów - dosc szybko znalazł domek stały w W-wie.
Okazało się jednak, że sa problemy, których przez rok nie dało się wyeliminować...
Okruszek niszczy mieszkanie, szaleje w nocy zamiast spac, domaga się wypuszczania na zewnątrz.
Sąsiedzi maja już dość, jego opiekunka chyba też...
Okruszek nie ma dużo czasu, pani - najpierw dała 2 tygodnie, teraz - chce go oddać już...
Duszek686 pisze:Kaja - jeśli możesz - podaj link do wątku Terence'a![]()
Ja tam nigdy nie trafiłam...![]()
I nie zamykaj.
andorka pisze:Duszek686 pisze:Okruszek trafił do schroniska jakiś rok temu.
Ok. 9-kilowy kot - siedział przez kilka dni zakopany pod kocem na fotelu lub wcisnięty "na wcisk" pod półkę w 3-cim boksie.
Zabrała go kotbert do DT.
Okruszek - mimo swoich gabarytów - dosc szybko znalazł domek stały w W-wie.
Okazało się jednak, że sa problemy, których przez rok nie dało się wyeliminować...
Okruszek niszczy mieszkanie, szaleje w nocy zamiast spac, domaga się wypuszczania na zewnątrz.
Sąsiedzi maja już dość, jego opiekunka chyba też...
Okruszek nie ma dużo czasu, pani - najpierw dała 2 tygodnie, teraz - chce go oddać już...
Czy jest już nowe ogłoszenie Okruszka czy czekamy na niewiadomoco?
joluka pisze:
Okruszek ma swoje wydarzenie na FB, założone przez Kotbert: http://www.facebook.com/event.php?eid=290466784300260
i ogłoszenia na paru portalach, zrobione przeze mnie, tu np.: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z321129405
joluka pisze:Odzew z ogłoszeń Okruszka na razie żaden...Na FB podobno też kiepsko bardzo...
![]()
Natomiast z innej strony przyszła nadzieja - tylko jak to zwykle bywa w życiu nic nie może być za proste![]()
.
Mam zgłoszenie bardzo, bardzo dobrego domku forumowego, który zakochał się w Okruszkui chciałby go przyjąć - na DS!!!
Na pewno byłoby tam Okruszkowi cudownie - jest możliwość w miarę bezpiecznego wychodzenia, kochająca i wyrozumiała Duża, która zna jego historię. Są tam co prawda już rezydenci - koty i psiak, ale podobno bardzo niekonfliktowe towarzystwo, więc może Okruszek umiałby funkcjonować "obok" nich, jeśli nie z nimi. Chociaż tak do końca ta niechęć do innych kotów nie jest wcale pewna (dzisiaj dostałam maila od p. Jagody, która jest z Okruszkiem na wsi i przeczytałam w nim
: "Zaprzyjaźnił się z wiejskim rudym kocurkiem i razem ganiają po podwórku.").
I byłoby przecudownie i nawet 5 min. bym się nie zastanawiała - gdyby nie ogromne problemy finansowe potencjalnego DS...Domek jest w poważnych tarapatach, kasy brakuje na wszystko - nie mam sumienia dorzucać szóstego zwierzaka
.
Więc jedyne, co mi w tej sytuacji przychodzi do głowy, to pytanie do forumowych dobrych dusz:
CZY ISTNIEJE SZANSA NA DEKLARACJĘ 2-3 OSÓB OPRÓCZ MNIE, COMIESIĘCZNEGO WSPARCIA NOWEGO DS OKRUSZKA 10-20 ZŁ DOTACJĄ NA UTRZYMANIE FOOTRA???
Ja od siebie deklaruję przelew 20 zł co miesiąc. To niestety za mało, żeby kota utrzymać![]()
. Nie prosiłabym o to, gdyby nie dramatycznie mała nadzieja na znalezienie Okruszkowi nowego domu w tak krótkim czasie, jaki dostaliśmy...
vip0 pisze:Domek przeczytał uważnie maile.
Zyskał tylko jeszcze większą pewność.
Domek Okrusia bardzo kocha.
I zrobi wszystko, żeby mu było jak najlepiej.
joluka pisze:Domku stały - kochana Vip0!Bardzo dziękujemy w imieniu Okruszka i nas wszystkich!!!!!
Napisałam do p. Jagody - czekam na odpowiedź. Mamy z Kotbert nadzieję, że pomoże przynajmniej w kwestii transportowej (Okruszka czeka podróż Marki k/Warszawy - Częstochowa, najwcześniej gdzieś w połowie przyszłego tygodnia). Jeśli jednak nie - to będziemy kombinowały transportowo na forum.
Poprosimy o gigantyczne![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
za dopięcie wszystkiego!!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Myszorek, Szprocik i 75 gości