KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 17, 2012 11:45 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

Kocia Lady pisze:Obrazek

Chudy nie jest :-D :love:

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Czw maja 17, 2012 11:54 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

a tu dzisiejsza sesja zabiegowa u dziadków, najpierw Iskierka weszła mi do torby, potem otoczyli nas koledzy Księcia, aby mu nie było smutno, zjadł ładnie mięsa, tylko jak zaczęłam kłuć, to tak się przytulił do Seniora, że przykro mi się zrobiło, że go tak muszę męczyć...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw maja 17, 2012 11:55 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

wiewiur pisze:

no niestety codziennie walka z Księciem o jedzenie, a z nim, o niejedzenie :wink:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw maja 17, 2012 12:35 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

Kocia Lady pisze:
wiewiur pisze:

no niestety codziennie walka z Księciem o jedzenie, a z nim, o niejedzenie :wink:

Ojtam, ojtam, przeciez to żart był, przyjemnie popatrzeć na kotka, któremu nic nie brakuje.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Czw maja 17, 2012 21:14 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

bardzo ruchliwy i szalony kocurek, wszędzie go pełno, ot taki lizus:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon maja 21, 2012 13:29 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

Obrazek
Obrazek
Książę na balkonie
a tutaj je śniadanko na trawniku koło śmietnika dziś:
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon maja 21, 2012 15:16 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

Czy chrupki Brit Castrate dotarly do Ciebie , bo nic nie piszesz ?
Smakuja Ksieciu ? A innym Kotkom Dziadkow ?

barbarak8

Od: Sob mar 05, 2011 15:04

Post » Pon maja 21, 2012 16:27 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

Dużo zdrówka kochana Agnieszko.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Pon maja 21, 2012 19:10 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

barbarak8 pisze:Czy chrupki Brit Castrate dotarly do Ciebie , bo nic nie piszesz ?
Smakuja Ksieciu ? A innym Kotkom Dziadkow ?

Basiu kochana przepraszam, miałam napisać, oczywiście, że dotarły i bardzo smakują, babcia bardzo dziękuję, bo już nie miała ani chrupka, a koty chrupią, aż miło, bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a Książę i jego koledzy dziękują także innej pani :1luvu: :1luvu: :1luvu: za dzisiejszą paczkę, która również jest bardzo smakowita, :kotek: :kotek:
jestem zalatana, źle się czuję, mam urlop a ostatnie trzy dni spędziłam w łożku, bo miałam kolejny atak kręgosłupa szyjnego, dziś zrobiłam dla Księcia kroplówki na trawniku, bo... babcia bardzo miała wysokie ciśnienie i miała jechać do szpitala, ale była w przychodni i jakoś obniżyli, ale bardzo źle się czuje, :( :( :( właśnie byłam u nich, babcia leży i jest jej słabo, zaraz zaniosę jej tabletki od żołądka, musi się wybrać do kardiologa w każdym razie
pan Jurek też w sobotę był w szpitalu z córką, tragicznie się czuł, wysokie ciśnienie i spuchła noga, moja mama też źle się czuje i nie wychodzi z domu,
pani Aleksandra też nie bardzo puchną jej ręce i też ma problemy z sercem, a opiekuję się jeszcze bardzo wiekową panią i musi ją dźwigać, ogółem dół totalny
pani Ewo dzięki za życzenia zdrowia, :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon maja 21, 2012 21:49 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

Ciesze sie , ze Kotkom smakuje :ok: .
Trzymaj sie , Agnieszko Kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: !!!

barbarak8

Post » Wto maja 22, 2012 18:58 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

Kocia Lady pisze:tu oto Tofik na smyczce, na życzenie Izy:
Obrazek
No... tak wygląda zadowolony kot :mrgreen:
A to zdjęcie jest przeurocze:
Obrazek

Obrazek Przy Seniorze Książę wygląda jak kociak, biedactwo. No ale ważne, że się nie poddaje :ok: :ok:
Kocia Lady pisze:(...) sezon wyrzucania i podrzucania, koło śmietnika i do ogródka zagląda coraz więcej biedaków kocich, wychudzonych do granic możliwości, codziennie zanoszę tacę jedzenia (...)
Niestety, ludzie tacy są... Porządki czas zacząć: psa do lasu, kota na śmietnik i fajnie jest - można jechać na urlop :evil: Eh...

Pozdrawiam i jak zwykle - dużo zdrowia!
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Wto maja 22, 2012 20:38 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

Dzięki dziewczyny :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw maja 24, 2012 20:56 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

z dwóch ostatnich bazarków mamy 80 zł, bo jeszcze jedna paczka nie wysłana, więc po odliczeniu kosztów przesyłki, jeżdżę do pracy i zawożę kociambrom jedzonko, byłam wczoraj i będę jeździć kolejne dni :catmilk: :catmilk: koty się cieszą i dziękują, dziś z panią Olą sprzątnęłyśmy w naszej mini stodole, wyrzuciłyśmy śmierdzące sianko i postawiłyśmy czyste miski z chrupkami, i kilka puszek, aby zawsze zapas był na miejscu, dziś kociniec dopisał ale jak na złość wyładowała się bateria w aparacie, więc sesja nieudana niestety...
Księcio i Dziadkowe czują się ok, dziś przy okazji kolacji Księcia, posiliły się mielonym mięchem, niestety jak zawsze coś, babcia czuje się słabo z sercem...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon maja 28, 2012 9:21 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

Obrazek
Obrazek
mój Tofik był na "przeglądzie technicznym" u dr, okazuję się dzięki Bogu, że zdrowy, grubasek 6 kg., tylko ma ciut takie zaczerwienienie na dziąsełkach, ale pani dr powiedziała, że u młodych kocurków tak może być, więc poczyścimy sodą i przeczekamy, moja dobra koleżanka podwiozła nas na moje osiedla, a stamtąd już do domu Tofik szedł sam na smyczy, tzn on biegł, a ja za nim,..ale widok, każdy się śmiał, kto mnie spotkał
Książę ma kryzys, wczoraj uciekł dziadkom i zaszył się w piwnicy, pomimo codziennego nawadniania ma kryzys, czyli odmawia jedzenia i jest bardzo słaby, dziś 3 dzień jak nie je, więc rano podałam płyn Ringera i Glukozę, i zjadł trochę rozwodnionego pasztecika i kawałeczek kiełbasy, kupię mu wędzoną makrelę, bo ten zapach jest w stanie zmusić go do jedzenia, poza tym siedzi owinięty kocykiem i mam nadzieję, że szybko przejdzie :( :(
siostra Złotookiego poszła na podwórko i nie ma jej już 3 dni, dziadkowie szukają, martwią się, jak kamień w wodę, teraz połowa kotów wychodzi na dwór, więc im i bezdomniakom zostawiam dwa razy dziennie jedzenie koło śmietnika pod krzakiem, w tym jeszcze dwa jeże do kolekcji :wink:
w pracy pani Ola złapała pięknego "bengalskiego" kocura i pozbawiła go klejnotów, poza tym czeka nas przeprowadzka domków na drugą stronę posesji, stres i dla nas i kotów, tym bardziej, że wielka stodoła jest potwornie ciężka, nie wiem jak to będzie, ale jakoś musi.....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon maja 28, 2012 19:51 Re: Potrzebna pomoc w karmie, koty chorują!!!

Agnieszko :1luvu: :1luvu: , jak sie czujesz ? :ok: :ok: :ok: !

barbarak8

[poprzednia][następna]