DT u J.D.<Ciężkie czasy-40KOTÓW PROSI O GŁOSY !!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 15, 2011 10:19 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Witam!
Zaraz rozliczę bazarek na operację Nero-wyszedł marniutko ( ale grosz do grosza i się uzbiera ).Pieniądze wyślę na konto meksykanki.U mnie zawsze były ciężkie czasy :oops: Teraz ja szukam ludzi co wspomogą moje pierwsze tymczasy-chociaż podrzucając nędzny bazarek :ryk: :ryk: :ryk: viewtopic.php?f=20&t=130322

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Pt lip 15, 2011 11:21 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

zajrzałam 8)
i wiadomość na bazarku
do ciebie napisałam :mrgreen:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pt lip 15, 2011 19:01 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Mało kto wie ale tak ze 30lat zajmuję się bezdomnymi zwierzętami,spotkałam w tym czasie różnych ludzi i byłam w różnych sytuacjach ale takiego szamba jak na miau to nie ma nawet tu,u mnie w mojej pipidówie 8O To jest forum pro zwierzęce ale one stało się raczej "od zwierzęce"...Są sytuacje na miau,które przerażają i odrzucają od forum,zniechęcają,załamują,wkurzają itp....Dochodzę do wniosku,że przebywanie na miau zaczyna mnie męczyć i dołować i to nie ze względu na tragedię zwierząt a z powodu panującej wścieklizny u niektórych uczestników forum;muszę ratować swoje zdrowie psychiczne bo jeszcze trochę a zacznę wierzyć,że :
-zasady,którymi kierowałam się przez te wszystkie lata,nie maja sensu;
-że przytulne,miłe wnętrze,pełne zabawek i drapek,mięciutkich kocyków i posłanek jest niczym w starciu z pustym,szarym pomieszczeniem z gołym betonem ale za to ogrzewanym podłogowo;
-że moje poświęcenie dla zwierząt,podporządkowanie życia dla pomocy tym braciom naszym mniejszym jest głupie jeśli nie mam "prywatnego" weta,który jest na każde moje zawołanie i jeśli skinę władczą dłonią rzuca sterylkę innej kotki i leci jak pies,tam gdzie rzucę mu kość;
-boję się,że stanę się zgorzkniała i zawistna tak jak niektóre "ważne" forumowiczki i ich "przydupasy";
prawda,robiłam a raczej próbowałam zrobić sobie urlop od miau już kilka razy ale muszę tu wejść bo mam bazarki,bo ważna jest operacja Nero,bo trzeba zobaczyć co u Brysia czy blokersów CA i zawsze wpadnie w oko jakiś krzyczący tytuł jak choćby "5 persów";
i piszesz,przejmujesz się choć i tak całego świata nie uratujesz a nawet to co uratowałeś to miałowicze zbrzydzą,obrażą,zminimalizują,zdeprecjonują a nawet nazwą twoją pomoc szkodą i zrobią ankietę o tym ...
30 lat mojej pracy to szmat czasu-czasu walki z ciemnotą mieszkańców mego miasta,z ich nieczułością i obojętnością na los zwierząt....
30 lat mojej pracy to kawał czasu-czasu żalu i płaczu,że za póżno,że za mało,że samotnie...
30 lat pracy to też jednak wiele satysfakcji,radości i spotkań z fajnymi ludżmi....
niczego nie żałuję-ani czasu,ani ogromnych pieniędzy włożonych w pomoc zwierzaczkom,ani ran odniesionych "w boju" ani zmęczenia i nie przespanych nocy;
żałuję tylko jednego-że nie jestem bogiem wtedy mogłabym szybciej,lepiej,więcej jak w komunizmie....
idę na urlop i odwyk od miau...mam nadzieję,że uda mi się zwalczyć moje uzależnienie i znowu zacznę żyć w radości z pomocy dla bezdomnych zwierząt bez obawy,że wezmą mnie pod lupę "jednostki specjalne"...

J.D.

Post » Sob lip 16, 2011 11:25 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Oj, Asiu :cry:
Przytulam :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lip 16, 2011 14:26 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Asiu wiesz sama i wie wiele z nas jak wiele zrobiłaś dla zwierząt.Ja też chętnie rzuciłabym to forum lecz jest Bryś i wiele innych.Też długo działałam poza forum i było dużo spokojniej bo kto będzie się przejmował takimi jak my maluczkimi ludźmi w małych miejscowościach.Dla niektórych liczy się tylko wielkie miasto ,kasa a zwierzęta to dodatek by ich ktoś zauważył. :wink: Róbmy więc swoje .I nigdy nie zgodzę się z opinią ,że by pomagać zwierzętom trzeba mieć twardą d.. jak mi napisano.Żeby pomagać zwierzętom trzeba mieć dobre ,wrażliwe serce w stosunku do zwierząt i wiele empatii w stosunku do ludzi.Asiu Ty takie wielkie serce masz i to jest najcenniejsze ,do tego ogromny wkład pracy własnej i finansowy. :kotek:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob lip 16, 2011 16:08 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Asiu co się stało. :?: Też mam czasami dosyć zwłaszcza niektórych ludzi.Nie wiem dlaczego jest mi przykro ( tu prywata ), dzieliłam się grosinami na kotki w potrzebie-oczywiście z serca i tego nie wymawiam broń Boże .Wydawało mi się ,że mam kilkoro wirtualnych przyjaciół.Teraz jak ja mam małe tymczasiki nikt się nie zapyta jak daję sobie radę.Wiedzą ,że nigdy nie zajmowałam się maluszkami.Radę sobie daję z czego jestem dumna..Jestem osobą biedną,ale zaradną. Nie wykupiłam leków i już mam na maluchy :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk: Za to wiem kto jest kto i będę miała mniej postów do pisania.

Pozdrawiam Wszystkich- Asik trzymaj się :1luvu: :piwa:

welina

Post » Sob lip 16, 2011 18:06 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Welino czy maluszki mają watek bo chciałam zajrzeć lecz nie wiedziałam gdzie.Ciesze się ,ze jest nas więcej czujących podobnie,żyjących skromnie i próbujących jeszcze coś robić.

horacy 7

Post » Sob lip 16, 2011 19:27 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

horacy 7 pisze:Welino czy maluszki mają watek bo chciałam zajrzeć lecz nie wiedziałam gdzie.Ciesze się ,ze jest nas więcej czujących podobnie,żyjących skromnie i próbujących jeszcze coś robić.

Nie mają jeszcze wątku.Tak się źle czuję,że nie mam siły założyć.Dziś były drugi raz u WETA.Wydałam za dwie wizyty 90 zł.Jak dla mnie to olbrzymia suma. :oops: Najbardziej mnie wkurza,że przychodzi do mnie dziewczyna z mojego bloku,która pierwsza je zobaczyła.Szukałyśmy we trzy.To ona złapała do kontenerka,ale tylko ja zgodziłam się wziąć do domu.Jest dobrze sytuowana,jej chłop też dobrze zarabia.Nie zaproponowała mi nawet złotówki znając moją sytuację,a chce się rządzić jakby maluchy były jej.Mam problemy ortopedyczno-neurologiczne,więc praca dla mnie przy dwóch to jak dla innych 22.Na razie zrobiłam dla nich bazarek,ale nic nie idzie.Jak się lepiej poczuję to zrobię im wątek.Nigdy tego nie robiłam i nie potrafię prosić o pomoc-taki dziwny ze mnie typ :roll:
Ostatnio edytowano Sob lip 16, 2011 19:34 przez welina, łącznie edytowano 1 raz

welina

Post » Sob lip 16, 2011 19:33 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

NO niestety, tak to jest - znam to z autopsji.
Podaj link do bazarku, będę podrzucać :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lip 16, 2011 19:40 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Erin pisze:NO niestety, tak to jest - znam to z autopsji.
Podaj link do bazarku, będę podrzucać :ok:

Wstawiłam link pod moim banerkiem. Najgorsze,że kiedyś kupiłam od Ciebie puszeczki koty-strasznie je lubię,ale chyba będę zmuszona je wystawić. :(

welina

Post » Sob lip 16, 2011 19:45 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Jak mus, to mus - wystawiaj.
I niech się dobrze sprzedadzą :ok:

Erin

Post » Nie lip 17, 2011 9:33 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

cioteczki!!
u kotunia-dzidziunia dziś trochę lepiej-mniej ślini się a więcej kicha -więc może "wykicha" to co mu tam wlazło :? idziemy na zastrzyk z deksafortu... kciuki dalej potrzebne :ok: :ok:

J.D.

Post » Nie lip 17, 2011 9:41 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

No to dużo kciukasów :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

welina

Post » Nie lip 17, 2011 10:37 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Kciuki są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Nie lip 17, 2011 10:54 Re: DT u J.D.<Ciężkie czasy-wspomóż groszem moje tymczasy !!!!!!

Trzymam :ok: :ok: :ok:

Erin

[poprzednia][następna]