SchronWro DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 28, 2010 10:15 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Każda niedziela na Swiebodzkim, gdzieś tak do 13-14
I rozmnażaczki kotów - też domowych - też są :cry:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob sie 28, 2010 10:29 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

molly88 pisze:
Kruszyna pisze:Ktoś się wybierze ze mną do schronu w niedzielę? :)

Oczywiście że ja :)

:ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob sie 28, 2010 10:34 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Thorkatt pisze:Każda niedziela na Swiebodzkim, gdzieś tak do 13-14

Wezmę aparat fotograficzny.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Sob sie 28, 2010 10:43 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Thorkatt pisze:Każda niedziela na Swiebodzkim, gdzieś tak do 13-14

:evil:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob sie 28, 2010 10:52 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Ja się dziwię, że teraz wolno tam tak handlować.
P.Ania M. która jest jedną z najbardziej aktywnych osób jeżeli chodzi o sterylizacje i kastracje w mieście parę lat temu (no, dość dawno chyba ) poszła sprzedać uratowane kociaki ( była karmicielką i początkującą ciacharką w jednej osobie).
Wylegitymowała ja policją i powiedziała, że tego nie wolno robić.
Zapytam przy okazji kiedy to było.

ossett

Post » Sob sie 28, 2010 11:53 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

ossett pisze:Ja się dziwię, że teraz wolno tam tak handlować.
P.Ania M. która jest jedną z najbardziej aktywnych osób jeżeli chodzi o sterylizacje i kastracje w mieście parę lat temu (no, dość dawno chyba ) poszła sprzedać uratowane kociaki ( była karmicielką i początkującą ciacharką w jednej osobie).

czasem postraszenie Strażą Miejska daje skutek. Niestety koty i psy które się długo nie sprzedają
są później w najlepszym wypadku przez takich "ludzi" są wyrzucane na ulicę :evil:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob sie 28, 2010 14:49 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Agness78 pisze:
ossett pisze:Ja się dziwię, że teraz wolno tam tak handlować.

czasem postraszenie Strażą Miejska daje skutek. Niestety koty i psy które się długo nie sprzedają
są później w najlepszym wypadku przez takich "ludzi" są wyrzucane na ulicę :evil:

Lepiej niech się sprzedadzą, bo mają szanse trafić do dobrego domu nie mniejszą niż te które są wydawane ze schroniska. Bardzo ciekawa historię pewnego psa słyszałam niedawno od dziewczyny, która właśnie z tym psem jechała do lekarza. Ona chodzi z nim do lekarza, a nawet do psiego psychiatry, ale nie jej ten pies został wydany ze schroniska -znalazła jak się błąkał wychudły i głodny i przypadkiem tego samego dnia trafiła na człowieka, który go zabrał ze schroniska (solidnego posiadacza i biznsmena).
Sam powiedział jej "O to mój piesek, ale go już nie chciał z powrotem bo mu nie był potrzebny.
Pani od której dziś kupowałam jarzynki też sobie kupiła 1miesięcznego kotka za 5zł na tym bazarze od osoby , która miała ich 10...Kotek ma teraz 4 miesiące i ona bardzo go kocha i jest zadowolona, ze go kupiła...
A straży miejskiej to się chyba nie boją, spotkałam kiedyś u lekarza panią z kotkiem wyrzuconym z samochodu (drugi uciekł i go nie znalazła) właśnie koło świebodzkiego, zapisała numer samochodu, zawiadomiła strażnika miejskiego , on jej powiedział, ze przecież nie będzie go gonił...
Biedne te zwierzaki i my też, bo nie mamy szans wygrać z chciwością i podłością ludzi.

ossett

Post » Sob sie 28, 2010 20:01 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Moja siostra z chlopakiem znalezli malego kotka powiedziala ze ma z miesiac ale moze miec wiecej, niestety ale to nie jest taka zaparta milosniczka jak ja i jak sie jutro nic nie znajdzie kotek pojedzie do schronu :( U jej chlopaka zostac nie moze oni maja juz kota po za tym tam nie maja tyle czasu zeby sie takim malym zajac bo wszyscy pracuja. Jeszcze pogadam z rodzicami moze bedzie go mogla do lubina przywiesc i chociaz przez miesiac przetrzymac - ale tu tez jest kot wiec nie wiem czy rodzice sie zgodza... Jedyny domek chetny na malego kotak jaki znam to ta pani od domku wychodzacego jeszcze nie do konca sprawdzona :( Ja go wziac nie moge bo od pon mam juz 3 koty w kawalerce a nawet nie wiem jak Wilczka zareaguje na nowego przybysza (sory ze bez polskich znakow ale na tej klawiaturze alt mam po lewej stronie i sie bardzo zle pisze )
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob sie 28, 2010 20:24 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Sprawa nieaktualna zawieli go :? (pewnie rodzice jej chlopaka kazali znajac zycie :? )
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie sie 29, 2010 9:54 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sie 29, 2010 15:35 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Najnowsze wieści ze schronu: w przyszłą niedzielę schronisko będzie już na ul. Ślazowej na Osobowicach, zwierzęta będą przewożone w ciągu tygodnia.

Zdjęcia wstawię wieczorem.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sie 29, 2010 15:37 Re: SchronWro fot. str. 78 TDT dla 4 kociąt na tydzień!!!

Kruszyna pisze:712/10 12-letni kocur, przebywa w schronie w "hotelu", starsza osoba trafiła do szpitala, mam nadzieję, że kocurro doczeka jej powrotu :cry:

Obrazek

Dziadziuś cały czas w schronisku :( Dostał dzisiaj kroplówkę i leki, był bardzo odwodniony, bo nic nie jadł. Przy okazji kroplówkowania i podawania leków okazało się, że Dziadziuś ma tylko jeden ząbek, więc nic dziwnego, że nie jadł suchej karmy :evil: Dostał mokrą i zjadł pół puszki na raz 8O Jestem o niego troszkę spokojniejsza, ale i tak mam nadzieję, że jego opiekun szybko po niego wróci.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sie 29, 2010 15:39 Re: SchronWro fot. str. 75 Wysyp kotów :( HELP!

Kruszyna pisze:631/10 kocur, nie trzyma moczu

Obrazek

Do schroniska po dwóch tygodniach od adopcji wrócił ten persik, bo nie jest do końca zdrowy :evil:
Ostatnio edytowano Nie sie 29, 2010 15:50 przez Kruszyna, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sie 29, 2010 15:45 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Wrócił bo nie jest kuwetowy

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Nie sie 29, 2010 15:48 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Jeszcze lepiej... :roll: Przecież on miał od początku na kartce napisane, że nie trzyma moczu :(
Obrazek

Kruszyna

[poprzednia][następna]