Sosnowiec K.Chatka-PILNE OGŁOSZENIA STR99

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 06, 2010 16:12 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

Dorota Wojciechowska pisze:
hidi pisze:Niestety nie nacieszylam sie dlugo poprawa zdrowia Pei. Dzis znow wymiotowal. :| Zauwazylam tez ze jego jezyk i pyszczek sa bardzo zaczerwienione i podraznione- pewnie od wymiotowania :( Jutro mam taka zmiane w pracy, ze ani przed ani po nie dam rady isc do weta, dlatego mam nadzieje, ze do czwartku mu sie chociaz nie pogorszy :?
Tak poza tym to z nim ok- bawi sie, je, pije etc. Ale to wymiotowanie i ten kaszel/krztuszenie sie mnie zalamuje :(

Oj kciuki za Peja.
Taka jakaś prawidłowosc że koty zabrane z Kociej Chatki w dobrym stanie w domku sie trochę rozkładają, z moim Alfikiem tez tak było. Może warunki domowe powodują zmniejszenie czujności kociego zdrowia. Myślą sobie już mam domek nie muszę być zwarty i czujny :wink:

Dziekujemy :kotek: :kotek: :) Ja to raczej panikara jestem, ejsli chodzi o zwierzaki ;)

Bylam z nim u wetki, ma chore gorne drogi oddechowe, zaglucone i obolale, dlatego ma te ataki krztuszenia sie. Oprocz antybiotyku, ktory już bierze dostal garsc innych specyfikow. Jesli do pon/wtorku nie bedzie wyraznej poprawy, to posiew gluta i zmiana antybiotyku. Weterynarz powinien byc na NFZ :twisted:

Do teraz nie bylo (odpukac) zadnych wymiotow, wiec oby tak dalej. Peja dokazuje, gania sie ze Staskiem o roznych porach dnia i nocy :roll: I wcale nie jest z niego takie niewiniatko na jakie wyglada :twisted: Apetyt ma za dwoch, uwielbia pileczke i myszke :ryk:

Sama mam chore gorne drogi oddeechowe ;) (chyba Peja mnie zarazil :D ) wiec mamy teraz L4 i sie kurujemy :ok:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro sty 06, 2010 18:00 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

może on po prostu coś ci podgryza i wymiotuje potem ??
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro sty 06, 2010 18:43 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

Kropeczka13 pisze:http://www.damskarzecz.pl/pupil/75-nadzieja-na-dom-.html
to dzięki Lucynie(Gapcia,Mania,Bibi) jesteśmy na tej stronie
DZIĘKI LUSIG

super :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sty 06, 2010 18:59 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

na dogo ktoś wrzucił info o konkursie Naj

ROZDAJEMY KARME
Jezeli dozywiasz bezdomne zwierzeta albo znasz taka osobe i chcesz jej
pomoc, zadzwoń lub napisz do nas (wraz z krotkim uzasadnieniem, dlaczego
to ty lub wskazana przez Ciebie osoba powinnyscie otrzymac karmę) a
mozesz dostac 150 dziennych porcji pozywienia dla psa oraz 300 dziennych
porcji dla kota.
ZGLOSZENIA MOZBNA NADSYLAC DO 28 LUTEGO 2010R
NASZ TELEFON (022)607-02-65(70)
LUB (022)607-02-00 WEW463 LUB 596
NASZ MAIL zwierzeta@guj.pl
NASZ ADRES:TYGODNIK NAJ
UL.Wynalazek 4
02-677 Warszawa
z dopiskiem "Zwierzeta"
Regulamin konkursu dostepny na stronie www.kobieta.pl

Chciałabym Was zgłosić, tylko muszę mieć Waszą zgodę :D Co Wy na to?
Tutaj regulamin konkursu:
http://www.kobieta.pl/rozrywka/konkursy ... rwac-zime/

Jenny19

Od: Czw sie 23, 2007 18:27

Post » Śro sty 06, 2010 19:23 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

Jenny19 pisze:na dogo ktoś wrzucił info o konkursie Naj

ROZDAJEMY KARME
Jezeli dozywiasz bezdomne zwierzeta albo znasz taka osobe i chcesz jej
pomoc, zadzwoń lub napisz do nas (wraz z krotkim uzasadnieniem, dlaczego
to ty lub wskazana przez Ciebie osoba powinnyscie otrzymac karmę) a
mozesz dostac 150 dziennych porcji pozywienia dla psa oraz 300 dziennych
porcji dla kota.
ZGLOSZENIA MOZBNA NADSYLAC DO 28 LUTEGO 2010R
NASZ TELEFON (022)607-02-65(70)
LUB (022)607-02-00 WEW463 LUB 596
NASZ MAIL zwierzeta@guj.pl
NASZ ADRES:TYGODNIK NAJ
UL.Wynalazek 4
02-677 Warszawa
z dopiskiem "Zwierzeta"
Regulamin konkursu dostepny na stronie http://www.kobieta.pl

Chciałabym Was zgłosić, tylko muszę mieć Waszą zgodę :D Co Wy na to?
Tutaj regulamin konkursu:
http://www.kobieta.pl/rozrywka/konkursy ... rwac-zime/

Jak najbardziej jestem za :ok:Można spróbować:)Nic nie zaszkodzi a nóż się uda :ok:

mar_tika

Post » Śro sty 06, 2010 19:40 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

:ok:
Obrazek

Madziula

Post » Śro sty 06, 2010 20:00 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

Będzie mi potrzebny adres korespondencyjny jednej z Was+ numer telefonu.

Jenny19

Post » Śro sty 06, 2010 20:12 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

Jenny19 pisze:Będzie mi potrzebny adres korespondencyjny jednej z Was+ numer telefonu.

poszedł i adres i nr tel:)tylko mi kotów pod drzwi nie podrzucaj :wink: :D

mar_tika

Post » Śro sty 06, 2010 20:22 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

OK, obiecuję że nie będę :D

Jenny19

Post » Śro sty 06, 2010 23:59 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

Axa76 pisze:Potrzebuję banneru Kociej Chatki o wymiarach 468px × 60px - chciałabym "wykupić" reklamę na pewnym bardzo odwiedzanym forum, an którym bywam - byłoby pożyteczne z pożytecznym - wkład w utrzymanie tamtego forum, reklama dla Was ;)
Dałoby się stworzyć coś takiego?

Musimy kogoś serdecznie poprosić o zrobienie takiego banerka, my niestety nie potrafimy takich cudeniek tworzyć :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sty 07, 2010 7:43 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

witam z rańca :)
Obrazek

Madziula

Post » Czw sty 07, 2010 8:38 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

Madziula, Peja wymiotuje tylko przy silnych atakach kaszlu i kiedy jeszcze nie zdazyl strawic jedzenia bo ma gardelko zaropiałe. dzis znow mocno kaszlal, ale nie wymiotowal na szczescie. A podjadac u mnie np z roslin nie ma czego. jedyna roslina jaka mialam jest juz aniolkiem :mrgreen: ale fakt faktem ze jest to kot odkurzacz i raz polknal kawalek sznurka, ktory zaraz zwymiotowal 8O Dzis od rana ze Stasiem ganiali sie po mieszkaniu. Jak na poczatku myslalam ze Peja powinnien znalezc dom sam, to teraz myzle, ze on by jednak potrzebowal jakiegos innego kota do zabawy, najlepiej wlasnie mlodego jak on. No. albo dziecko, ktore bedzie mu rzucac pileczke etc:) on sie cudnie bawi, taki maly rozrabiaka z niego :wink:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw sty 07, 2010 8:52 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

terenia1 pisze:
Axa76 pisze:Potrzebuję banneru Kociej Chatki o wymiarach 468px × 60px - chciałabym "wykupić" reklamę na pewnym bardzo odwiedzanym forum, an którym bywam - byłoby pożyteczne z pożytecznym - wkład w utrzymanie tamtego forum, reklama dla Was ;)

Musimy kogoś serdecznie poprosić o zrobienie takiego banerka, my niestety nie potrafimy takich cudeniek tworzyć :(

Witajcie, dałoby się. napiszcie na priva o szczegółach co ma być na bannerku, plus przypomnienie wymiarów, dam też w odpowiedzi zwrotnej maila, na którego można przesłać kilka zdjęć, które nan im umieszcze. Przygotuje 2,3 wersje.

Pozdrawiam
Obrazek

2em

Od: Śro gru 02, 2009 8:49

Post » Czw sty 07, 2010 8:55 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

ojjj :( no to z gardziołkiem nie wesoło :(
kociasty mojej koleżanki, domowy, nie wychodzący ma zapalenie oskrzeli :( kaszle w nocy najczęściej
ehhh
zima zła niech sie skończy ...
Obrazek

Madziula

Post » Czw sty 07, 2010 9:33 Re: Sosnowiec -kociaczki- biedaczki czekają na pomoc , DT

2em pisze:
terenia1 pisze:

Witajcie, dałoby się. napiszcie na priva o szczegółach co ma być na bannerku, plus przypomnienie wymiarów, dam też w odpowiedzi zwrotnej maila, na którego można przesłać kilka zdjęć, które nan im umieszcze. Przygotuje 2,3 wersje.
Pozdrawiam

O dzięki za odzew :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]