Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 26, 2024 21:15 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

iza71koty pisze:
LimLim pisze:Ziemniaczki na patelnie, przykrywasz pokrywką, większy ogień co by były chrupiące i gotowe po paru minutach :)

Ok. :D A gdzie przechowujesz przed robieniem?Lodówka?

normalnie w szafce, razem z makaronem, ryżem i kaszą :)

U nas dzisiaj nie pada i nie wieje ale wszystko stopniało i jest jakoś niespokojnie, wiele osób narzeka na ból głowy lub zawroty :(
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt sty 26, 2024 22:35 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

nie pamietam, czy to w tym wątku było- przelałam obiecane pieniądze na puszki, które pewnie dawno juz zjedzone, dobrze, że Szymkowa mogła wyłozyć i parę groszy bezpośrednio do Ciebie na konto, Iza. Tyle tylko mogłam
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt sty 26, 2024 22:59 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

LimLim pisze:
iza71koty pisze:
LimLim pisze:Ziemniaczki na patelnie, przykrywasz pokrywką, większy ogień co by były chrupiące i gotowe po paru minutach :)

Ok. :D A gdzie przechowujesz przed robieniem?Lodówka?

normalnie w szafce, razem z makaronem, ryżem i kaszą :)

U nas dzisiaj nie pada i nie wieje ale wszystko stopniało i jest jakoś niespokojnie, wiele osób narzeka na ból głowy lub zawroty :([/quote

A widzisz-a u mnie odwrotnie.Głowa mi dzisiaj pęka i jestem totalnie rozdrażniona- właśnie przez ten szalejący wiatr.Samo padanie -aż tak mi nie przeszkadza.Nawet jak jest sucho a wiatr szaleje-czuje się fatalnie.Wtedy nawet zasnąć nie mogę.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt sty 26, 2024 23:01 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

maczkowa pisze:nie pamietam, czy to w tym wątku było- przelałam obiecane pieniądze na puszki, które pewnie dawno juz zjedzone, dobrze, że Szymkowa mogła wyłozyć i parę groszy bezpośrednio do Ciebie na konto, Iza. Tyle tylko mogłam

No zjadły :oops: juz niestety.Ale za to z jakim smakiem. :D Parę dni mieliśmy spokoju. :ok:

Dziękujemy pięknie za tamto wsparcie. :201494 Do mnie dotarło dzisiaj 20 zł.Dziękuję. :1luvu:

iza71koty

Post » Pt sty 26, 2024 23:03 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Czy u Was też weszła ustawa o czipowaniu kotów?podczas zabiegów.

iza71koty

Post » Pt sty 26, 2024 23:13 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

maczkowa pisze:nie pamietam, czy to w tym wątku było- przelałam obiecane pieniądze na puszki, które pewnie dawno juz zjedzone, dobrze, że Szymkowa mogła wyłozyć i parę groszy bezpośrednio do Ciebie na konto, Iza. Tyle tylko mogłam

My teraz od dawna mamy tylko ten jeden wątek.Tamte juz latem prosiłam pozamykać.

iza71koty

Post » Sob sty 27, 2024 11:40 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Dziewczyny.Poprosiłam wczoraj Szymkowa o założenie zbiórki.Dzisiaj to zrobiła-dziękujemy :1luvu:

viewtopic.php?f=1&t=216637

Bardzo prosimy o wsparcie.Chcielibysmy w przyszłym tygodniu aby kotka pojechała do Weta.Rozmawiałam z P.Mirkiem przed chwilą.Mozliwy termin zawiezienia kotki-to sroda albo czwartek.

To zarazem najprostsza kotka do złapania-udało mi sie bardzo ją do siebie przekonać -od czasu zabrania kociaków.A zarazem najtrudniejsza-bo wymaga badań.Pamietacie dramat z kociakami w jeżynach na terenie budowy -co się zdarzył w ub.roku.Jeden kociak nie przeżył kiedy sprzęt sie dostał do zarosli.Uratowalismy wtedy pozostałą czwórkę kociaków.Do dzisiaj 3 są z nami -bo niestety Mambę musielismy latem pożegnać.

To nie są aż tak-mocne kociaki a i ich matka coś ostatnio schudła i zrobiła sie moim zdaniem apatyczna.Dlatego wczoraj rozmawiałam z Wetka -jak to zrobic aby było dobrze.Ustalilismy- bo mam podejrzenie o jakieś zmiany hormonalne-wyczułam u kotki wcześniej jakieś guzki listwy mlecznej-w dolnej partii i mam teraz uczucie ze zanikły prawie-pomimo tego boję sie tej sterylki -więc dobrze by było aby kotka miała przed nią-o ile nie będzie przeciwskazań -wykonane badania.Czyli morfologia i biochemia.

Zapraszam do pomocy Bubie :201461 -To kochana kiciulka.Bardzo nam zaufała.A jej zycie do łatwych-nie należało.

iza71koty

Post » Sob sty 27, 2024 21:12 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Hania Opiekun wirtualny mir.ka

Strzałka Opiekun wirtualny haw5

Bąbelek Opiekun wirtualny Yocia
Obrazek

iza71koty

Post » Sob sty 27, 2024 21:50 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Izo czy ja dobrze zrozumiałam, że za stare bannery ktoś wam każe płacić ???

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Nie sty 28, 2024 2:08 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

aania pisze:Izo czy ja dobrze zrozumiałam, że za stare bannery ktoś wam każe płacić ???

Owszem-zdjęte w idealnym stanie.Za darmo nikt u nas ich nie rozdaje.Ale można odkupić niedrogo i dobrze wykorzystać.Popyt jest duży.

iza71koty

Post » Nie sty 28, 2024 12:03 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

W szoku jestem, bo to przecież odpad do utylizacji. Za którą się płaci całkiem spore pieniądze. Nowy nie drukowany kosztuje 3.50 za metr.

aania

Post » Nie sty 28, 2024 15:07 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

aania pisze:W szoku jestem, bo to przecież odpad do utylizacji. Za którą się płaci całkiem spore pieniądze. Nowy nie drukowany kosztuje 3.50 za metr.

Nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz?Podjechałam rowerem -zapytałam faceta -od reklam.Dostałam odpowiedż.Cena wydała się przystępna.Transport gratis- na same podwórko.Mało to nie waży -bo jedna-prawie 12 kg.Potrzeby mamy spore.Materiał się doskonale sprawdza.

iza71koty

Post » Nie sty 28, 2024 15:21 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Absolutnie do niczego. Smutno mi po prostu, że ktoś każe ci płacić za coś, co się normalnie wyrzuca, i tak, szokuje mnie to, może naiwna jestem.

aania

Post » Nie sty 28, 2024 17:15 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Zabrakło dzisiaj czasu na lepsze dopasowanie, ale okazuje się, że na cały dach wystarczą 2 plandeki ( 2po 6x3metra). Dach był bardzo zniszczony, do tego nie jest zbyt prosty. Udało się zabezpieczyć najgorszy odcinek. Jutro jeśli pogoda pozwoli to druga część dachu zostanie przykryta i dopiero wtedy będziemy plandekę docinać i kształtować. Może w przyszłym tygodniu uda się wpasować płytę z pleksiglasu wkoło komina. Natomiast takie ostateczne wykończenie to dopiero jak uda się załatwić długą drabinę. Do tego wtedy będziemy musieli dokupić gwoździe, wkręty do blachy i podkładki, bo obecnie robimy na tu i teraz z tego czym dysponujemy.

Pozasłanialiśmy na zdjęcie twarze i nazwy/ znaki towarowe, chyba przydałoby się czymś te plandeki pomalować.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Nie sty 28, 2024 17:37 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

aania pisze:Absolutnie do niczego. Smutno mi po prostu, że ktoś każe ci płacić za coś, co się normalnie wyrzuca, i tak, szokuje mnie to, może naiwna jestem.

Plandeki, które kupiliśmy po 30zł za arkusz 6x3 metra są wykonane z pcv o gramaturze 700g na 1m2. Cały arkusz waży około 12kg.
Niestety, ale te banery nigdzie nie są za darmo. W sieci jest jest pełno aukcji, nawet takich w mocno przesadzonych kwotach np:

Obrazek

Najtaniej w sieci takie banery są sprzedawane po ok. 3zł za metr( używany baner o gramaturze 500x 1m2), czyli taki o powierzchni 18m2 to koszt około 50zł i takich ofert jest najwięcej. Nam się trafiło 30zł za sztukę wraz z dostawą gratis na podwórko. Taki baner zabezpieczy dach w zniszczonych altanach na długo.

Szukałem ofert za darmo- wpisałem co się da na olx i nic, próbowałem hasła baner i plandeka na cały kraj w ofercie za darmo. Niestety, ale materiał tych plandek jest wysokiej jakości i ma mnóstwo zastosowań, stąd chęć zarobku o Osób, które mają do nich dostęp.

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

[poprzednia][następna]