SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 16, 2016 13:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Czytalam ze POrta 21 to jest z lepszych karm dla kotów i ma wlasnie podzial na kittens i adlut, oprocz tego podaje kici jeszcze paste witaminowa z tauryna

silentkitty

Od: Nie maja 01, 2016 15:09

Post » Pon maja 16, 2016 13:35 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Nie każda Porta też jest bezzbożowa.

Z pastą witaminową bym uważała, bo można łatwo przedawkować witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, zwłaszcza jeśli chcieć nią uzupełniać taurynę. Czysta tauryna to nie jest jakiś kosmiczny wydatek, jak się dobrze poszuka to można znaleźć w bardzo przystępnej cenie ;-)

Satirra

Od: Nie lut 23, 2014 10:33

Post » Pon maja 16, 2016 13:37 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

No wlasnie ja mam ta porte 21 zielona i ona jest bezzbozowa a paste mam z bephar i daje bardzo malo czytalam ze niektorzy daja codziennie :O a zastanawiam sie czy nie kupic tej porty pomaranczowej dla kittens

silentkitty

Post » Pon maja 16, 2016 13:45 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Nie, bo to nie jest już wtedy bezbożówka ;)
Ale Porta ma za mało tauryny, dajesz jakieś mokre? kot nie może być tylko na suchym...
ser_Kociątko

Post » Pon maja 16, 2016 13:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

no wlasnie nie wiem juz czy moge jej dawac ta zielona co jest przewidziana dla doroslych czy nie, daje jej mokre tez z porty a w wiekszosci to surowe przemrozne albo jej gotuje miesko indyka kurczaka itp tez tunczyka czasem dostaje

silentkitty

Post » Pon maja 16, 2016 14:16 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

nie sugeruj się kitten/adult to chwyt marketingowy ;) dawaj jej już zieloną portę
ale z mokrych musisz zacząć dawać pełnoporcjowe jedzonko... bo porta21 to ma mokre ale uzupełniające. gotowane surowe bez suplementów nic nie da... i będą coraz większe niedobory

z mokrych np CatzFineFood, albo GranataPet, albo Feringa, albo Animonda Carny ;) lub po prostu mięsko ale z suplementami
ser_Kociątko

Post » Pon maja 16, 2016 14:19 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

oki dzieki bardzo :)

silentkitty

Post » Pon maja 16, 2016 15:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Powiedzcie mi proszę, czy tą karmę można by podawać kotu. Wiem, że to jest psia wersja, ale nie ma w niej kurczaka, ryb, ani ryżu. Moja kotka jest potwornym alergikiem. Czy mogłaby ją jeść???? http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dl ... sic/225358

baxie

Od: Sob paź 01, 2011 22:23

Post » Pon maja 16, 2016 15:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Zdecydowanie NIE - nie ma w niej niezbędnych minerałów, za mało białka... nie ma tauryny...

Napisz na co kotka jest uczulona wspólnie coś doradzimy ;)
ser_Kociątko

Post » Pon maja 16, 2016 15:55 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Moniaaaa pisze:Wildcat konina z batatami, no i Ziwipeak dziczyzna.

Dzięki :1luvu: zamawiam ziwipeaka!
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Pon maja 16, 2016 17:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

baxie pisze:Powiedzcie mi proszę, czy tą karmę można by podawać kotu. Wiem, że to jest psia wersja, ale nie ma w niej kurczaka, ryb, ani ryżu. Moja kotka jest potwornym alergikiem. Czy mogłaby ją jeść???? http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dl ... sic/225358

WildCat Bhadra - konina z batatami
AlphaWolf for Cats indyk z batatami
ZiwiPeak jagnięcina, dziczyzna
Granatapet krewetki (ma tłuszcz drobiowy)
Granatapet kaczka (ma tłuszcz drobiowy)
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Pon maja 16, 2016 22:54 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

boguska_t pisze:I zapraszam serdecznie do kocimiętki (tam nie musisz się zastanawiać czy karma ma zboża, wypełniacze, ulepszacze itp. Mam w ofercie tylko najlepsze karmy bez produktów pochodzenia zwierzęcego, bez kukurydzy, śmieci) :)

Wiem co autorka miała na myśli, bo znam różnicę między piersią z kurczaka, mięsem z kurczaka, kurczakiem i produktami pochodzącymi z kurczaka....
Ale uśmiałam się to czytając, bo można zrozumieć to wprost, a więc następująco:
Tylko najlepsze karmy bez produktów pochodzenia zwierzęcego = veganizm jak nic, 0% zwierzaków w karmie :P

Kierei

Od: Pon sty 18, 2016 9:51

Post » Wto maja 17, 2016 10:20 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Jaką najlepsza sucha karme do kotki 6 misiecy po steryzlizacji polecicie ?

silentkitty

Post » Wto maja 17, 2016 10:26 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Może Purizon chętnie jedzony i dobry skład :) Orijen chociaż nie każdy chce jeść, Power of Nature też nie każdy chce jeść, Granatapet u nas krewetkowa się sprawdza świetnie, Feringa fajna jako urozmaicenie :)
ser_Kociątko

Post » Wto maja 17, 2016 10:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

juz wczesniej pisalam wlasnie ze mam dla niej porte 21 zielona i dostalam odpowiedz ze nie do konca jest najlepsza i zastanawiam sie nad zmiana :)

silentkitty

[poprzednia][następna]