S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 15, 2013 19:07 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Obrazek

Niedługo się w kadrze nie zmieści :ryk:
Ostatnio edytowano Wto lut 19, 2013 18:19 przez julita_a115, łącznie edytowano 1 raz
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Pt lut 15, 2013 19:27 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

nawet nie wiesz jak dobrze je widziec na kanapach w domu :)
trzytmam za jutro kciuki

przypominam sie z ogłoszeniami dla Białego Urwisa- bardzo ładnie proszę

i zgłaszam , że Hellgast wyladuje jutro w mojej łazience na ok. tydzień na czas leczenia dziąseł
Zainteresowany domek wpadnie na kawę w tygodniu go poznać.
Mam nadzieje ,ze się spodoba. W razie czego jest jeszcze jeden zainteresowany z Poznania
ale jak nic z nich nie wyjdzie to licze AgaPap na Wasz tymczas :kotek:
Ostatnio edytowano Pt lut 15, 2013 20:50 przez Mała1, łącznie edytowano 2 razy

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lut 15, 2013 19:30 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Izydor - moj :1luvu: :1luvu:
Pamietam jak bo pierwszy raz zobaczylam - w domu sie pobeczałam bo tak mi go było szkoda...
Cudownie,ze wraca do zdrowia - Kamakolo - uwielbiam Cie :D :1luvu:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Pt lut 15, 2013 19:50 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dzięki dziewczyny, autografy będę rozdawac jutro między 10-14 :smiech3:
Jeśli Izek będzie się zbierał w takim tempie jak do tej pory, to za ok. 3 miechy stajemy do piewszego konkursu uroczych kocich staruszków. A poważnie to trzymajcie za niego kciuki - żeby wszystkie te zabiegi i operacje zakończyły się szczęśliwie. :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt lut 15, 2013 21:08 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze: i zgłaszam , że Hellgast wyladuje jutro w mojej łazience na ok. tydzień na czas leczenia dziąseł
Zainteresowany domek wpadnie na kawę w tygodniu go poznać.
Mam nadzieje ,ze się spodoba. W razie czego jest jeszcze jeden zainteresowany z Poznania
ale jak nic z nich nie wyjdzie to licze AgaPap na Wasz tymczas :kotek:

E tam jak ma się nie spodobać skoro wszystkie kotki piękne siom :wink:

Co do tymczasu to obiecane przez TŻ ta przecież jest :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lut 15, 2013 23:38 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jeżu, to ten Hellgast znów nie w ds?... no w szoku jestem, taki fajny kot...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob lut 16, 2013 0:05 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Czasem niektóre koty nie mają szczęścia za pierwszym razem, albo tak na początku.
Byle tylko potem się znalazło.

Gdzie Izydor będzie miał robione oko?
To jest zaćma?
Optimune stosuje się jak zaczyna się zarastanie i wrastanie i inne paskudne rzeczy.
Dziewczyny teraz jeździły do Krakowa po operacji schrzanionej gdzieś w Katowicach do Stefanowicza.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lut 16, 2013 1:00 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:przypominam sie z ogłoszeniami dla Białego Urwisa- bardzo ładnie proszę

Urwis. Słodki piętnastolatek. Urodzony 5ego maja 1998 roku. Urwis był szczęśliwy. Jego życie było stabilne i spokojne. Dom, w którym mieszkał. Opiekun, którego kochał. Opiekun, z którym dzielił mieszkanie. Opiekun, z którym dzielił życie. To wszystko zniknęło jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Opiekun zmarł. Los Urwisa jest pod znakiem zapytania. Jeśli nie znajdzie szybko domu, czeka go schronisko.. Urwis jest wrażliwy i delikatny. Pogodny i otwarty jak bałwanek Buli. Typowy piecuch rozmiłowany zasiadać w domowych pieleszach. Jego delikatna struktura, maniery, przyzwyczajenia przez te piętnaście lat.. Nie da rady w schronisku. To może być ciężki upadek dla Urwisa. Już wystarczająco przeżywa osamotnienie i brak swojego opiekuna. Życie jest bardzo okrutne. Miał wszystko. Teraz nie ma nic. Teraz jest skazany na innych. Bez prawa głosu. Trzęsący się, z podkulonymi uszami. Myśli niejednokrotnie piętrzące się w głowie: ''Co się ze mną stanie? Już nie jestem młody.. Co ze mną będzie? Gdzie jest mój opiekun..? Za co? Dlaczego? Co teraz? Co teraz!? Co ze mną zrobią? Tak się boję...Tak, się boję! Nie chcę się bać. Musze pokazać, że dam radę.. Muszę pokazać. Muszę! Dam radę.. Dam. Nieeee! Nie dam.. Spokojnie..! Oddychaj Urwis.. Co ze mną? Mną! Ze mną będzie? Co? Co będzie? Kto mi odpowie..? Pomóż. Pomóż mi. Mi! Proszę.. Bardzo. Ja chcę.. Chcę bardzo..'' Urwis. To kochany kocurek. Łasy na pieszczoty, uwielbiający szczotkowanie. Dobry rozmówca i słuchacz. Rozpieszczony, nie znający ''pracy fizycznej''. Jak na jego wiek jest w bardzo dobrej kondycji. Ma zdrowe, białe ząbki, jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Ma usunięte pazury z niewiadomych przyczyn, nie przez opiekuna. Ma też wyprawkę. Pomimo tego, że jest łagodny i kocha ludzi, nie wiemy jak reaguje na inne koty. Urwis obecnie jest w głębokim stresie i pilnie potrzebuje domku, który będzie jego azylem i pozwoli mu zapomnieć o obecnych przeżyciach. Potrzebuje ciepła i obecności człowieka. Potrzebuje schronienia, przyjaciela na dobre i złe. Kontakt w sprawie adopcji 889 771 107 (wolontariusz), 602 360 432 (obecny tymczasowy opiekun).

dodaję TERAZ na fb, jutro rano jak najwyżej ktoś o 7mej, 9tej doczyta lub jak ze schr przyjedziemy to mini poprawki zrobimy, skleciłam z tego co zostało mi przedstawione i co sobie odczułam :lol: Tylko jedno: bo nie wiem gdzie kot przebywa - jakie Miasto?? Katowice? To bardzo istotne :regulamin: (no co, zawsze chciałam tę ikonkę dodać a do żadnego postu mi nie pasowała, może teraz? :mrgreen: )
daje jako dt, pisać coś o tym miejscu gdzie przebywa?? dajcie znaki rano lub w w schr bo nie wiem
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob lut 16, 2013 6:21 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

tak, Katowice osiedle witosa

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lut 16, 2013 17:25 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Adopcji dziś praktycznie zero, mało adopcyjnych, bezproblemowych na chwilę obecną mamy podopiecznych
ale do domku pojechał dziś Bakali :ok:

jutro mamy Dzień Kota - myślmy co jeszcze można by zorganizować, jakieś zabawy czy inne atrakcje?
na 10tą jak się pojawimy będzie chyba dobrze, bo coś dziś słyszeliśmy, że na 11tą mamy ''otwarcie''?

Kilka podopiecznych nie ma imienia
Bettysolo dasz dziś radę?
zdjęcia niewyjściowe ale zawsze jakieś :wink:

:arrow: Nowy, kocur, miły nr 52/13, w schr 14.02
tricat 15.02
Obrazek

:arrow: te dwa buraski, jednak sa do oswojenia, kocurek i kotka
numery 29/13, 30 /13
od 30 01 w schr
dziewczynka po lewej z oczkiem coś ma
Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Betty, Burgas, Anson, Zosiek :mrgreen:

link do albumu ten sam co ostatnio :ok:

Korciaczki, dzięki za rady, będę się dalej uczyć i rozkminiać :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob lut 16, 2013 17:26 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jak Sorbi?

W schronisku nic nowego; kotów miłych niewiele, u dzikich to co zwykle czyli niezmienne chcemy, ale się boimy
W skrócie: Bubka w klatce przez silny katar. Simba też potwornie świszczy/pluje nosem; no i niestety pewnie jak u Krzywego katar będzie miała dożywotnio. Zaplute ściany, zakichane zasłony, zastrzyki co piątek i inne takie to pewnie w jej przypadku wizja całkiem realna. Benzina gruba i marudna, Zosiek grzeczny; z Betty mimo początkowego strachu niezła przytulanka. Śliczna jest, puciata, misiek taki z niej. Tezeuś mruk jeden wielki mistrzem uderzeń czoło-czoło; ale wciąż jeszcze trochę fuka w pierwszym kontakcie. Murcia w pierwszych chwilach na rękach lekko wystraszona, ale mija jej wraz z każdym głaskiem. Mardi jak to Mardi - najmilsza nie jest, wiadomo....I w sumie tyle z wieści z naszej strony; niewiele się działo dziś, więc i nie ma co więcej pisać. Co nie zmienia faktu, że - pewnie jak i inni - czekamy na wieści od innych :mrgreen:

Tak strasznie fajnie by było, gdyby swoje domki wkońcu znalazły Pandora, Kijafa i Brina; żeby im się wkońcu udało żeby im się wkońcu udało żeby im się wkońcu udało. MUSI się udać
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lut 16, 2013 17:38 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Szkoda,ze dzis malo adopcji...:(
:ok: za domek Bakaliego
ja juz prawie zdrowa wiec jutro sie stawie na 10.
Zaraz zabieram sie za ciastka.
Przyniose cherbate,serwetki,dżem do naleśników no i dla nas nowy słoik na cukier :)
Do jutra!
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob lut 16, 2013 18:38 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

kilka kotów z dziś, reszta wieczorem lub jutro, bo coś się myszka tnie
https://picasaweb.google.com/1021901919 ... Lutego2013
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lut 16, 2013 19:55 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kilka podopiecznych nie ma imienia
Bettysolo dasz dziś radę?
zdjęcia niewyjściowe ale zawsze jakieś :wink:

Ależ oczywiście :)

:arrow: Nowy, kocur, miły nr 52/13, w schr 14.02
tricat 15.02
Obrazek

KAZAR

:arrow: te dwa buraski, jednak sa do oswojenia, kocurek i kotka
numery 29/13, 30 /13
od 30 01 w schr
dziewczynka po lewej z oczkiem coś ma
Obrazek

KORTINA i KARENO

Jeśli jeszcze ktoś bezimienny to zaraz bedę wymyślać :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

[poprzednia][następna]