PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 05, 2013 19:35 Re: PALUCH 8.MRAU. Dwie kotki poddały się...DT to jedyna sza

U mnie w przypadku problemów z apetytem (także przy zapchanym nochalu) pomagają dwa specyfiki: Purina Fortiflora http://animalia.pl/produkt,24164,45,pur ... zetek.html (droga, ale u weta można kupować saszetki na sztuki) i pasta Miamor http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysma ... ace/210392
Jedno i drugie można dodawać do karmy.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie maja 05, 2013 20:37 Re: PALUCH 8.MRAU. Dwie kotki poddały się...DT to jedyna sza

Problem jest tylko taki, że nikt z nas zmotoryzowanych nie jest z tamtych rejonow ;( Gdybyście mogli to przytargać gdzieś bliżej to na pewno dałoby się jakoś zgrać ;)

jeśli mogę pomóc to codziennie jestem na Żoliborzu ale graty mogę zawieść do schroniska dopiero
w niedzielę
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie maja 05, 2013 20:39 Re: PALUCH 8.MRAU. Dwie kotki poddały się...DT to jedyna sza

Moha pisze:Była też próba z karkówką ala grill, tuńczykiem z puszki "ludzkim". Wróciło moje dziecko, cudotwórca w dziedzinie oswajania dzikunów i karmienia niejadków. Zamknęłam ją z kotą w łazience, jeśli to nie pomoże to nie wiem :(

Za cudowne zdolności dziecka :ok: I za malutką :ok:
Jak mój Maurycy był totalnie zaglucony (gile dosłownie zwisały mu z nosa) wyciągałam gluty gruszką dla niemowląt. Ale on nigdy nie miał problemów z brakiem apetytu (przypuszczam, że w schronie też żarł jak świnia).
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon maja 06, 2013 8:42 Re: PALUCH 8.MRAU. Dwie kotki poddały się...DT to jedyna sza

kuba.kaczor13 pisze:
Problem jest tylko taki, że nikt z nas zmotoryzowanych nie jest z tamtych rejonow ;( Gdybyście mogli to przytargać gdzieś bliżej to na pewno dałoby się jakoś zgrać ;)

jeśli mogę pomóc to codziennie jestem na Żoliborzu ale graty mogę zawieść do schroniska dopiero
w niedzielę

Oj byłoby wspaniale! W niedzielę zawsze ktoś jest od Nas. Własciwie w ciemno możesz przyjechać w niedzielę i łapać kocich wolontariuszy w pokojach adopcyjnych kotów.
Rozumiem, że domówisz się co do odbioru?
Dziękujęmy :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon maja 06, 2013 9:20 Re: PALUCH 8.MRAU.Dwie biedy już w DT. Jeszcze nie jest dobr

Nowi:
150/13 Obrazek

151/13 Obrazek

155/13 Obrazek

156/13 Obrazek

160/13 Obrazek

161/13 Obrazek

162/13 Obrazek

164/13 Obrazek

165/13 Obrazek

166/13 Obrazek

??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Pon maja 06, 2013 10:00 Re: PALUCH 8.MRAU.Dwie biedy już w DT. Jeszcze nie jest dobr

Oj byłoby wspaniale! W niedzielę zawsze ktoś jest od Nas. Własciwie w ciemno możesz przyjechać w niedzielę i łapać kocich wolontariuszy w pokojach adopcyjnych kotów.
Rozumiem, że domówisz się co do odbioru?

napisałem do autorki posta
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pon maja 06, 2013 13:58 Re: PALUCH 8.MRAU.Dwie biedy już w DT. Jeszcze nie jest dobr

Ujawniam się oficjalnie jako DT dla biało-czarnej kotki. Niuńka jest przesłotka. Rozmruczana. Daje ze sobą robić wszystko.

Z jedzeniem ok. Wczoraj zaczęłyśmy od cielęcinki, ale w sumie to nawet chrupki moich kotów też są dla niej ok :lol: I na odgłos otwieranej lodówki też reaguje :lol:

Byłam od razu wczoraj u weta. Zmieniliśmy antybiotyk na Duomox. Na szczęście oskrzela są prawie czyste. Nie udało się pobrać krwi do morfologii, tak się dziewczyna zdenerwowala.
Ostatnio edytowano Pon maja 06, 2013 15:21 przez Ozymandias, łącznie edytowano 1 raz

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Pon maja 06, 2013 14:21 Re: PALUCH 8.MRAU.Dwie biedy już w DT. Jeszcze nie jest dobr

[quote="Ozymandias"]Ujawniam się oficjalnie jako DT dla biało-czarnej kotki. Niuńka jest przesłotka. Rozmruczana. Daje ze sobą robić wszystko.

Z jedzeniem ok. Wczoraj zaczęłyśmy od cielęcinki, ale w sumie to nawet chrupki moich kotów też są dla niej ok :lol: I na odgłos otwieranej lodówki też reaguje :lol:

Byłam od razu wczoraj u weta. Zmieniliśmy antybiotyk na Duomox. Na szczęście oskrzela są prawie czyste. Nie udało się pobrać krwi do morfologii, tak się dziewczyna zdenerwowała. Kolejna próba jutro.
uff. grunt że jje! :kotek:

Co do nowych w schronie to czekoladowo/syjamo coś z nr ??? zostało wczoraj odebrane przez wlasciciela.
Ostatnio edytowano Wto maja 07, 2013 9:35 przez zoyabea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon maja 06, 2013 16:11 Re: PALUCH 8.MRAU.Dwie biedy już w DT. Jeszcze nie jest dobr

Ozymandias pisze:Ujawniam się oficjalnie jako DT dla biało-czarnej kotki. Niuńka jest przesłotka. Rozmruczana. Daje ze sobą robić wszystko.

Byłam od razu wczoraj u weta. Zmieniliśmy antybiotyk na Duomox. Na szczęście oskrzela są prawie czyste. Nie udało się pobrać krwi do morfologii, tak się dziewczyna zdenerwowala.

:ok:
Fantastycznie, że już zaopiekowana, że je i w ogóle. I niech szybciutko wraca do zdrowia :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Pon maja 06, 2013 16:45 Re: PALUCH 8.MRAU.Dwie biedy już w DT. Jeszcze nie jest dobr

Revontulet pisze:Nowi:
164/13 Obrazek

To kocur, czy kotka? Bo sąsiadce zaginął w nocy z 30 kwietnia na 1 maja kocurek średniej wielkości - na Białołęce w okolicach Skarbka z Gór.

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

Post » Pon maja 06, 2013 17:39 Re: PALUCH 8.MRAU.Dwie biedy już w DT. Jeszcze nie jest dobr

I&S pisze:
Revontulet pisze:Nowi:
164/13 Obrazek

To kocur, czy kotka? Bo sąsiadce zaginął w nocy z 30 kwietnia na 1 maja kocurek średniej wielkości - na Białołęce w okolicach Skarbka z Gór.

info na Paluchu jest, że to kot i jest z ul. Niewielkiej

znaczy kocica chciałam napisać
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pon maja 06, 2013 21:18 Re: PALUCH 8.MRAU.Dwie biedy już w DT. Jeszcze nie jest dobr

To znowu ja. Rzeczy dla zwierzaczków odbierać ma Akne, zgłosiła się do mnie i wstępnie jesteśmy umówione. Będzie na raty jakoś, bo ona też nie zmotoryzowana, a troszkę tego wyszło.
Czy t-shirty i inne ubrania na ścierki też się nadadzą? Przejrzałam wczoraj szafę i mogę również przetrzymać.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon maja 06, 2013 21:33 Re: PALUCH 8.MRAU.Dwie biedy już w DT. Jeszcze nie jest dobr

saintpaulia pisze:Czy t-shirty i inne ubrania na ścierki też się nadadzą? Przejrzałam wczoraj szafę i mogę również przetrzymać.

Na jakie ścierki? Toć to wszystko jest idealne na piękne kocie posłanka :D
Każdy rodzaj materiału się nada.
Bardzo dziękujemy za wszystkie szmatki :1luvu:
Obrazek

Revontulet

Post » Pon maja 06, 2013 21:43 Re: PALUCH 8.MRAU.Dwie biedy już w DT. Jeszcze nie jest dobr

Nie ma za co dziękować. W takim razie troszkę tego wyjdzie. Może faktycznie lepiej by było, jakby tą robotą podzieliło się dwoje? Nie jest tego może wiele, ale ciężkie jest bardzo.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon maja 06, 2013 21:46 Re: PALUCH 8.MRAU.Dwie biedy już w DT. Jeszcze nie jest dobr

Mięciutkie bawełniane "szmateczki" jak najbardziej przydatne :ok: . Maluszków przybywa , posłanka potrzebne.
Prosimy o ręczniki , kocyki, powłoczki ,podusie itp itd , podkłady ,pelet ,małe zabawki (myszki , piłeczki) .
Jeśli komuś zalega jedzonko dla najmniejszych typu baby-pate to maluszki chętnie zjedzą :mrgreen: .

No i przypominam ,że nasza "Puszka dla Paluszka" jest cały czas otwarta :kotek: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

[poprzednia][następna]