WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2013 19:59 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Agita pisze:Wrokotki, martwię się bardzo o moje tymczasy. Oba rzygają :( zaczął chłopak, ale czuł i dalej czuje się zupełnie dobrze - ma humor i apetyt. Myślałam, że to od nowych chrupek, które podkradał moim kotom z prędkością kosmiczną. Ale wczoraj dziewczynka wydawała mi się niewyraźna, mało się bawiła i dużo spała. Wieczorem był rzyg :( od tego czasu nie chce jeść (chyba ze jak spałam trochę podjadła, ale nie jestem tego w stanie sprawdzić, bo koty były wszystkie razem) i jest wyraźnie smutna. w nocy o 4 był drugi. Po pracy jadę z nimi do weta - mam nadzieję, że się nie odwodni do tego czasu. Wymiotuję samymi sokami żołądkowymi, bez karmy, przy czym chłopak na pewno je i to sporo.
Czy jest prawdopodobieństwo, że one miały kontakt z PP? Boję się :( Chociaż gdyby to była PP, to chłopak nie czułby się chyba tak dobrze - jest baardzo energiczny i tak się pcha do wszelkiego jedzenia, że ciężko sobie z nim poradzić. Biegunki nie mają.

A może to robale, nasze maluchy wymiotowały glizdami, a Żuczek wymiotował nawet po 2 krotnym odrobaczywianiu pastą. Dostał po raz trzeci pastę a po tym za 3 dni milbemax. Czekamy na wieści
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pon paź 28, 2013 21:12 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Nie jest chyba bardzo źle - wygląda to na zwykłego herpesa. Odrobaczone maluchy były już 3-krotnie. Milbemaxem raz i dwa razy Anipracitem chyba. Ostatnie odrobaczanie było 16 października, więc to raczej nie robale. Objawy nie są podobno tufusowe. Złe samopoczucie małej było spowodowane bardzo wysoką gorączką - dziś miała ponad 40 stopni :( Jak usłyszałam herpes, to oczywiście dopiero wtedy skojarzyłam, że chłopak od pierwszego dnia miał jedno oczko jakby mniejsze i wydawało mi się zaczerwienione. A kotka co jakiś czas pokichiwała.. :roll: Sama na to nie wpadłam, bo nie miały typowych zaropiałych oczy i kataru. W ogóle to muszę pochwalić, że mają wzorowo poprowadzone książeczki - były regularnie ważone i dzięki temu już wiemy, że kotka niestety schudła, więc pewnie gorzej jadła już od kilku dni, tylko przy tak żartym bracie nie zauważyłam tego po misce.

W środę idziemy na powtórkę antybiotyku. Później dopiszę opisy ich charakterów, bo już zdążyliśmy się nieco poznać :)
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Pon paź 28, 2013 21:15 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

ufff... dobrze że to nie PP :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon paź 28, 2013 21:22 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Kolejny bardzo potrzebujący kotek :cry:

Zadzwoniła do mnie Pani z którą kilka lat temu ratowałyśmy kotki z Żurawiny ( m.in. Nemo ['] Jessi i Natasza pewnie pamiętają :( ) Do piwnicy w której bytują dzikie kotki wysterylizowane ktoś podrzucił ok 4 miesięcznego kocurka ze zmiażdżoną łapką :cry: Kotek jest wystraszone a dzikuski nie dopuszczają go do jedzenia, jest przerażony i kompletnie tam sobie nie radzi. Dzisiaj Pani Małgosia zabrała go do weta , łapkę natychmiast trzeba było amputować :cry: Na szczęście nie całą łapę ale całą "stópkę". Kotek wraca do piwnicy, ale nie wiem co dalej. Bardzo potrzebny mu DT..... ale ręce opadają, najlepszy byłby odrazu DS ale taki cud chyba nigdy się nie wydarzy :cry:

Czy ktoś ma miejsce w DT? albo pomysł na inne rozwiązanie ? :oops:
Czy możecie wrzucić go na FB na wrocławskich kotach? Proszę.... może ktoś się w nim zakocha :oops:

Obrazek

Agness78

Post » Pon paź 28, 2013 21:41 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Jak będzie na FB na WroKotach to podajcie link, udostępnimy też u nas.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 29, 2013 7:23 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Oki, napisalam sobie przypomnienie, ze jak dotre do domu, to zeby to zrobic. Chyba, ze Michasia mnie ubiegnie.

Gibutku - jeszcze raz dziekuje :) Napisalam nawet na tym na FB WroKotow wczoraj wieczorem ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto paź 29, 2013 7:57 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Agness78 pisze:Kolejny bardzo potrzebujący kotek :cry:

Zadzwoniła do mnie Pani z którą kilka lat temu ratowałyśmy kotki z Żurawiny ( m.in. Nemo ['] Jessi i Natasza pewnie pamiętają :( ) Do piwnicy w której bytują dzikie kotki wysterylizowane ktoś podrzucił ok 4 miesięcznego kocurka ze zmiażdżoną łapką :cry: Kotek jest wystraszone a dzikuski nie dopuszczają go do jedzenia, jest przerażony i kompletnie tam sobie nie radzi. Dzisiaj Pani Małgosia zabrała go do weta , łapkę natychmiast trzeba było amputować :cry: Na szczęście nie całą łapę ale całą "stópkę". Kotek wraca do piwnicy, ale nie wiem co dalej. Bardzo potrzebny mu DT..... ale ręce opadają, najlepszy byłby odrazu DS ale taki cud chyba nigdy się nie wydarzy :cry:

Czy ktoś ma miejsce w DT? albo pomysł na inne rozwiązanie ? :oops:
Czy możecie wrzucić go na FB na wrocławskich kotach? Proszę.... może ktoś się w nim zakocha :oops:

Obrazek

boże kolejna bidulinka
był jakiś odzew z FB?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto paź 29, 2013 10:03 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

turkawka pisze:Gibutku - jeszcze raz dziekuje :) Napisalam nawet na tym na FB WroKotow wczoraj wieczorem ;)

Widziałam :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 29, 2013 22:08 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Czy ma ktoś szylkretkę do adopcji? Wet do mnie dzwonił, że ktoś fajny o szylkretkę pytał, a wspomniał też, że On sam ma ochotę adoptować szylkretkę.
Także w razie czego piszcie do mnie - podam mu tel do osób mających na wydaniu kolorowe panny;)
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro paź 30, 2013 8:08 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Nasza szulkretka - mamusia , jedzie dzisiaj do DS :ok: Nie wiem jak zareguje na 6-m-cznego rezydenta bo raczej widać że ona innych kotów nie lubi albo nie polubiła Hectora który był z nią przez 2 tyg :roll: ale zobaczymy.
DS rokuje dobrze, jesteśmy po wizycie przedadopcyjnej,mam nadzieję że koty ułożą sobie relacje.

Niestety wczoraj wróciły z adopcji dwa kotki (zawiezione w sobotę) :( DS wydawał się ok ale jednak miałam małe wątpliwości :roll: 4 letni chłopczyk i maleńkie koty jednak to nie jest idealne połączenie :oops: Ludzie szybko się poddali, widać że sytuacja ich przerosła :roll: Maluchy w 5 min poznały mamusię i brykają jak szalone. Znajdziemy im lepszy DS, tyle że teraz damy im z 3-4 tygodnie na podrośnięcie. To jednak za wcześnie na adopcję, niech nabiorą większej odwagi do życia 8)

Agness78

Post » Śro paź 30, 2013 9:07 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

kotka szylkretka szuka transportu z Bełchatowa do Wrocławia viewtopic.php?f=13&t=157887

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro paź 30, 2013 9:28 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

Agness78 pisze:Nasza szulkretka - mamusia , jedzie dzisiaj do DS :ok: Nie wiem jak zareguje na 6-m-cznego rezydenta bo raczej widać że ona innych kotów nie lubi albo nie polubiła Hectora który był z nią przez 2 tyg :roll: ale zobaczymy.
DS rokuje dobrze, jesteśmy po wizycie przedadopcyjnej,mam nadzieję że koty ułożą sobie relacje.

Niestety wczoraj wróciły z adopcji dwa kotki (zawiezione w sobotę) :( DS wydawał się ok ale jednak miałam małe wątpliwości :roll: 4 letni chłopczyk i maleńkie koty jednak to nie jest idealne połączenie :oops: Ludzie szybko się poddali, widać że sytuacja ich przerosła :roll: Maluchy w 5 min poznały mamusię i brykają jak szalone. Znajdziemy im lepszy DS, tyle że teraz damy im z 3-4 tygodnie na podrośnięcie. To jednak za wcześnie na adopcję, niech nabiorą większej odwagi do życia 8)

dziś dzwoniła do mnie Dominika :) kotki są u niej i nieśmiało prosiła o jakieś wsparcie typu żwirek,karma bo przy 3 maluszkach to troszkę tego idzie
jeśli ktoś może pomóc proszę o kontakt
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro paź 30, 2013 9:54 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

sroka7 pisze:Czy ma ktoś szylkretkę do adopcji? Wet do mnie dzwonił, że ktoś fajny o szylkretkę pytał, a wspomniał też, że On sam ma ochotę adoptować szylkretkę.
Także w razie czego piszcie do mnie - podam mu tel do osób mających na wydaniu kolorowe panny;)

PW wysłane :kotek:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Śro paź 30, 2013 10:54 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

natasza25 pisze:
sroka7 pisze:Czy ma ktoś szylkretkę do adopcji? Wet do mnie dzwonił, że ktoś fajny o szylkretkę pytał, a wspomniał też, że On sam ma ochotę adoptować szylkretkę.

Przekazałam wszystko dalej, mam nadzieję, że to fajny domek i się dogadacie :)
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro paź 30, 2013 12:04 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów z działek DT NA C

sroka7 pisze:
natasza25 pisze:

Przekazałam wszystko dalej, mam nadzieję, że to fajny domek i się dogadacie :)

dzięki :ok: :kotek:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

[poprzednia][następna]