Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2013 22:45 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Zamawiam np. worek suchego Purine , Arion, Animonde, Smille i to co jest akurat w promocji z puszek kupuje Catessyw zooplusie , Animonde Brocconis , lub coś z allegro.
Małgosia-fleur wiem , że ostatnio im kupuje kurze podroby i one to bardzo chętnie jedzą.
Pani Bożena/kwiaciarka/ z braku funduszy też im gotuje makaron z kurczakiem i do tego dokłada puszki i serduuszka lub wątróbke kurzą. Każdy coś wymyśla, żeby było tanio i syto dla kocich żoładęczków.
Joasiu wszystko jakoś na pewno ustalimy i będzie ok. Dziękujemy, że chcesz nam pomóc w dokarmianiu.
Ostatnio edytowano Śro sty 16, 2013 22:46 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro sty 16, 2013 22:45 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Prawdziwą robotę to robią karmiciciele :1luvu: i oni pewnie Ci powiedzą o karmie.
Ja tylko dorzucam się finansowo :oops:

jo.anna pisze:znasz życie, bo pw już do mnie wysłała :kotek:
Kamień spadł mi z serca :D

P.S. No właśnie wiedziałam, że finansowanie to meggi lepiej wytłumaczy :oops:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Śro sty 16, 2013 23:02 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Jesteście zabezpieczeni z karmą czy wam jeszcze potrzeba?
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Czw sty 17, 2013 0:15 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Fleur pisze:
czy mogłabyś skontaktować się ze znajomymi, ktorzy mówili o łapance w Bumarze? może oni coś wiedzą o kociakach

Jutro będę z nimi rozmawiać, to o wszystko wypytam. Oni na pewno tych kociaków nie złapali.
Zapytam też, jakie są plany co do kotów z Bumaru, który ma iśc do likwidacji.
Jeśli zburzą tę fabrykę i wszystkie te koty przejdą na cmentarz, będzie ciężko.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Czw sty 17, 2013 0:17 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

generalnie zawsze potrzeba :(

najczęściej dzień wcześniej kupuję od 1,5 do 3 kilo (w zależności od ceny i np. od mrozu - wtedy biorę więcej suchego, żeby nie zdążyło zamarznąć niezjedzone) serc drobiowych, kroję i porcjuję :) czuję się już jak kurzy kardiolog ;P wątroby są trochę tańsze, ale mogą być niezdrowe dla kotów z powodu toksyn, poza tym są bardzo wodniste, robią straszny syf przy porcjowaniu i koty nie jedzą ich rak chętnie, więc biorę rzadko. wychodzi dość tanio, 12-15 średnio. do tego ok. 2 kilo suchego, ostatnio kupuję od Hani R. Farminę w cenie wynegocjowanej dla karmicieli - za 20 kg 150 zł, starcza na długo, chyba że gruby czarny tymczas wyjada ;) a jest to świetna jakościowo karma i koty ją bardzo chętnie jedzą.

kiedy z jakichś powodów nie mogę kupić serc, to na miejscu w realu obok cmentarza biorę ok. 5 puszek 400g Butchersa, którego cmentarniaki też jedzą dość chętnie i ma lepszy skład od whiskasów.

taka ilość jest jeszcze całkiem poręczna w noszeniu, ja mam przepuklinę i daję radę ;) no i w każdym miejscu można zostawić porcję.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Czw sty 17, 2013 0:33 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

może to głupie pytanie, ale te serca to się daje już ugotowane ? jeśli tak to czy np z ryżem i warzywami czy same ? :oops:
jo.anna

Post » Czw sty 17, 2013 1:55 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

jo.anna pisze:może to głupie pytanie, ale te serca to się daje już ugotowane ? jeśli tak to czy np z ryżem i warzywami czy same ? :oops:

wcale niegłupie - ja daję najczęściej surowe, tylko pokrojone, też nie bardzo drobno, bo po pokrojeniu 3 kg serduszek boli prawa ręka ;)
jak mam podejrzenia co do pierwszości świeżości kupionych serc, to gotuję i kroję gotowane. można dodać i ryżu i warzyw. kiedy jest mróz, to polewam po wierzchu roztopionym smalcem, kiedy miałam tran, polewałam tranem, bo to o wiele lepsze.

serca wychodzą taniej niż jakiekolwiek puszki i są zdrowsze i pewniejsze

edit: foto ;) Obrazek Obrazek Obrazek w papie dynda ;) : Obrazek i mamuśka wyjątkowy mięsożerca: Obrazek

+ mamuśka dzień świąteczny rojalowy ;) Obrazek

Fleur

Post » Czw sty 17, 2013 3:12 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Mam adres p. Bożeny (kwiaciarki), więc po weekendzie wyślę wam jakąś paczkę :)
Na puszki to za ciężko, ale na suchą się miejsce znajdzie :kotek:
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Czw sty 17, 2013 11:22 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

key_west pisze:Prawdziwą robotę to robią karmiciciele :1luvu: i oni pewnie Ci powiedzą o karmie.
Ja tylko dorzucam się finansowo :oops:

Tak święta prawda, też bardzo podziwiam osoby dokarmiające wolskie koty. Wielkie podziękowania. :1luvu: oraz dla osób które wspierają finansowo :1luvu: .
Spędziłam w dniu 13 grudnia 2 godz. z p. Wiesławą na cmentarzu na lokowaniu budek i karmieniu kotów i miałam dosyć.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt sty 18, 2013 17:01 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

U mnie cały czxas są do odbioru pojemniki dla p. Wiesi :lol:

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Sob sty 19, 2013 1:37 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

kończy mi się suche, będę chciała zrobić większe zamówienie, żeby nie skazywać koty na suche Butchersa, którego nie lubią, wystawiam więc bazarek z kocimi gadżetami, zapraszam: viewtopic.php?f=20&t=150042

Fleur

Post » Sob sty 19, 2013 18:00 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Ewaw, Fleur i Pani Bożeno nie macie żadnych wieści w temacie maluchów? co się mogło z nimi stać? Ten pan co miał niby pomagać co dostał 2 kontenerki na złapane kociaki , teraz dziwnie się zachowuje, unika spotkania z karmicielami.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Sob sty 19, 2013 19:14 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

heh, bez zmian - nadal nigdy ich nie widziałam.

Fleur

Post » Sob sty 19, 2013 22:09 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Tez nic nie wiem. Od paru dni nie udaje mi sie spotkac z kociarzami z Viva!, bo strasznie pozno przychodze z pracy
albo choruję. Jutro niedziela, to powinno mi się choć udac dłużej z nimi pogadac przez telefon. Ale gdyby oni mieli te kociaki,
to juz bym dawno wiedziala.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie sty 20, 2013 18:47 Re: Cment Wolski. Glodno i chłodno.Bezdomne koty proszą o ka

Kwiaciarka Bożena pisze:4 takie śliczne małe kociaki biegają po cmentarzu. Można je brać na ręce, nie uciekają. Może ktoś chciałby dać im ciepły domek. Pięknie mruczą i chętnie się przytulają.

Obrazek

Gdzie te pięknoty się podziały? może śnieg je gdzieś zasypał. :(
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[poprzednia][następna]