Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 02, 2013 19:08 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Oj, to faktycznie wielkie emocje, Olu :)
Od dwóch bitych tygodni trzymamy rękę na pulsie i obserwujemy poczynania Mary :)

Domem tymczasowym chyba nie będziemy... :( Nie chcemy stresować naszych kotów. Lolka będzie u nas niedługo 2 lata - zrobiła kolosalny postęp, ale jak przychodzi ktoś, kogo nie zna, bardzo się boi, chowa w łazience i wychodzi jak się upewni, że ten ktoś nie wróci (np listonosz). Cóż dopiero nowy, obcy kotek.
Ostatnimi czasy jak częściej zostawiałyśmy je same ( doglądanie Mary w nowym DS znajomej), Lolka robiła niespodzianki w postaci sikania na kanapę :( Zastanawiamy się, czy to ze złości, że akurat nas nie ma, czy wyczuwała zapach innego kota, czy może mieć problem z nerkami...? Jak myślisz Olu, co mogłoby być powodem?

Lolka jest bardziej otwarta, często się domaga miziania. Do wyciągniętej ręki potrafi stanąć na tylnych łapkach i otrzeć się pyszczkiem. Rozgadała się nam i umie prowadzić dialogi :) Mimo, że nie wchodzi na kolana potrafi sobie zająć wygodne miejsce wzdłuż uda i mydlanymi oczyma domagać się pieszczot.

Mimeta

Od: Pon sty 24, 2011 18:20

Post » Sob lut 02, 2013 19:18 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Nerki zawsze możesz sprawdzić, ale sama nie wiem, co może być powodem. Gdy Fionka mi siurała kilka dni tylko na wersalki i fotele, moja uczennica poleciła mi repelex, no i przestała.

Jesli chodzi o chowanie się, to mam teraz 3 koty, wszystkie mega miziaste ( no Citka z przymrużeniem oka ), ale wszystkie chowają się, gdy usłyszą hałas na korytarzu. Wszystkie chowają się, gdy do mnie ktoś przychodzi. U mojej mamy też. Tylko Punieczka, gdy żyła, jak dama wychodziła i witała gości.

Lolka przypomina mi Saruchne. Dokładnie ten sam opis, z jednej strony niezależna a z drugiej mega miziak :)
Może faktycznie czuła zapach innego kota i czuła się zazdrosna. Ona w tej rynnie i na tym dworze bardzo dużo złego przeszła. Ona ostatnia była odłowiona. około 10 dni była maluszkiem , na dworze sama. Chciałyśmy je złapać, a nie miałyśmy jak, bo uciekała, aż nogi chciała sobie połamać. I może te wspomnienia w niej jeszcze gdzieś tam są i boi się.

A nie widujesz może Ewy i nie wiesz, co u Effuni ?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob lut 02, 2013 19:43 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Czytam o kotkach i stwierdzam, że Sisulka też jest taka, jak słyszy dzwonek to zaraz się chowa i nie wychodzi przez pewien czas. Kiedy już się troszkę oswoi to wyjdzie i się tylko pokaże gościom.
Ostatnio jak słyszy dzwonek a że ja nie otwieram tych drzwi dla gościa na dole i mówię do niej to nie do nas, to Sisi się nie chowa/np. z reklamami/. Skąd takie zmysły u tych naszych kotków, tu trzeba ich podziwiać. Sisi jest bardzo czystą i grzeczną koteczką ale miziać się jeszcze sama nie przyjdzie. Siada w pobliżu ale nie mogę jej pogłaskać. Dzisiaj spała na fotelu ja wzięłam ręcznik i ją złapałam to chciała uciec ale ją przytrzymałam i troszkę u mnie pobyła w łóżku. Jednak po chwili zwiała. :lol:
U mnie Pusia z kolei wita wszystkich gości i przebywa tak długo aż goście wyjdą, daje się głaskać, brać na ręce itp. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob lut 02, 2013 19:58 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

W takim razie będziemy pryskać repelexem, pożyczymy od znajomej od Mary :) Lolka sikała mniej więcej w jedno miejsce - może dlatego, że pomimo wyprania plamy coś jeszcze w tym miejscu wyczuwała? Ciężko jest wyprać siku, jeśli weszło już głęboko. Drugi skuteczny środek, to podobno skórka z pomarańczy wtarta w tapicerkę, ale na pewno częściej trzeba powtarzać taki zabieg.

Lolka faktycznie sporo przeszła - tak też właśnie tłumaczymy sobie fakt, że jest płochliwa. Ale naprawdę kochany z niej futrzak :1luvu:

Z newsów od Ewki (właśnie wysłałam sms z nadzieją, że Ewka nie zmieniła numeru):
- Effi mieszka w Białymstoku razem z innym kotkiem i yorkiem w pełnej komitywie :)
U rodziców Ewki Effi ma domek wychodzący - z zachowań "pieskich" od yorka odziedziczyła odprowadzanie pańci do sklepu, czekanie przed sklepem z pieskiem i powrót wspólny do domu. Ma swój fotel, na którym uwielbia się wylegiwać - przy prawdziwym kominku! :)
Oczywiście serdecznie Cię, Olu, pozdrawia :)

Spróbuję zachęcić Ewkę, żeby sama opowiedziała o Effi :)

Mimeta

Post » Sob lut 02, 2013 20:02 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

jasia0245 pisze:Czytam o kotkach i stwierdzam, że Sisulka też jest taka, jak słyszy dzwonek to zaraz się chowa i nie wychodzi przez pewien czas. Kiedy już się troszkę oswoi to wyjdzie i się tylko pokaże gościom.
Ostatnio jak słyszy dzwonek a że ja nie otwieram tych drzwi dla gościa na dole i mówię do niej to nie do nas, to Sisi się nie chowa/np. z reklamami/. Skąd takie zmysły u tych naszych kotków, tu trzeba ich podziwiać. Sisi jest bardzo czystą i grzeczną koteczką ale miziać się jeszcze sama nie przyjdzie. Siada w pobliżu ale nie mogę jej pogłaskać. Dzisiaj spała na fotelu ja wzięłam ręcznik i ją złapałam to chciała uciec ale ją przytrzymałam i troszkę u mnie pobyła w łóżku. Jednak po chwili zwiała. :lol:
U mnie Pusia z kolei wita wszystkich gości i przebywa tak długo aż goście wyjdą, daje się głaskać, brać na ręce itp. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

To wypisz-wymaluj nasza sytuacja, Pani Jasiu :) Tylko Pani Pusia i nasza Mimi na tych samych falach nadają, a siostrzyczki swoją drogą też podobne :)

Mimeta

Post » Sob lut 02, 2013 20:18 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Dzięki Mimetko za info od Ewy. Cieszę się, że Effulka taka szczęśliwa.

My mamy teraz trochę kocich dramatów
viewtopic.php?f=13&t=150335&p=9591938#p9591938

Jak zwykle kilka kotów na wydaniu, ale to powoli staje się standardem. :)

olafen

Post » Sob lut 02, 2013 20:48 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

To faktycznie dramat :( A wiosna za pasem :roll:
Mam nadzieję, że Ewka niebawem sama pojawi się na forum i sama napisze o nowych przygodach Effi :)
Na pewno niczego małej nie brakuje :)

A nasze "LOLE" dwie niezadowolone (zwłaszcza starsza-Mimi), bo tak sobie smacznie spały, a ktoś ośmielił się włączyć światło i błyskać lampą po ślepkach :P
[url][URL=http://imageshack.us/photo/my-images/7/0000002o.jpg/]Obrazek[/url]

Uploaded with ImageShack.us[/url]

Mimeta

Post » Sob lut 02, 2013 20:51 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Śliczne :)

olafen

Post » Sob lut 02, 2013 20:53 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

A to moje tymczasy :)
Oruś :)
Obrazek

Oruś czyta książki :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sarcia :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu moja rezydentka Citka

Citka :)
Obrazek

Obrazek

olafen

Post » Sob lut 02, 2013 20:54 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen

Post » Sob lut 02, 2013 21:04 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Śliczne te czorty tymczasowe :) I Citunia-kluseczka też :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mimeta

Post » Pon lut 04, 2013 8:33 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Mimeta - kotunie śliczne. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Oli oczywiście też śliczne. :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Sob lut 09, 2013 22:05 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

śliczne kociaczki z Sary i Orusia no i reszta też piękne :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a u nas bez zmian ,byliśmy dzisiaj na szczepieniu Fifulka spokojna bała się wyjść a Felek ciekawski jak zawsze :D :D ważne że zdrowe :ok:
no i jak zwykle troche fotek moich pupilków :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

edyta7151

Od: Nie sty 29, 2012 9:57

Post » Nie lut 10, 2013 16:24 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Sliczne kotki. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Nie lut 10, 2013 17:20 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Śliczne kotki, ja nawet myślałam, że rok temu były mniej więcej o tej porze szczepione :)
Cieszę się, że o tym pamiętaliście. Biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia na działkach u mamy i przeżycia z panleukopenią - lepiej szczepić :)

olafen

[poprzednia][następna]