Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 15:56 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

Pozdrowienia dla wszystkich od jopop :D
Czuje się nieźle i oby tak dalej :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lis 24, 2011 17:57 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

dziewczyny, mam jeden (wlasciwie) zbedny transporterek, Trixie Gulliver 1 - nie nadaje sie na dzikiedzikie, bo 2 sztachelki z boku, tak na srodku, sa od gory oderwane - ale jakby je przykleic/przymocowac tasma? to dla kociat np by sie nadal?
ja w nim bez problemu wozilam moje koty
kratka plastikowa
o taki, tylko na zdjeciu jest 2: http://p.animalia.pl/img/produkty/duze/ ... iver_2.jpg

jesli sie Wam przyda, to ktos musialby po niego do mnie podjechac (Tarchomin)

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw lis 24, 2011 18:16 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

Przyda się na pewno :D

OKI

Post » Czw lis 24, 2011 19:26 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

OKI pisze:Przyda się na pewno :D

to ja czekam na kontakt na pw :D

Beata

Post » Czw lis 24, 2011 19:44 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

Dzięki!
Przyda się, tylko nie wiem kiedy i kto zdoła po niego podjechać.
Mam nadzieję, że nie spieszy Ci się bardzo z jego wydaniem i może spokojnie poczekać na odbiór? Bo trochę gonimy własny ogon...
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lis 24, 2011 19:45 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

Jagooda pisze:Tak jutro po południu.
Już dzisiaj mi się to śniło :lol:

Trzymam kciuki :ok:
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw lis 24, 2011 21:40 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

Za radą OKI zwracam się do was z pytaniem czy ktoś mógłby pomóc.

Zwróciła się do mnie z prośbą o pomoc pani z jednego z pobliskich sklepów. Chodzi o to, że bardzo się martwi o młode koty ze swojego podwórka. Jest tam ich 6, maja budkę wyłożoną kocami i są dokarmiane - ona z mężem i jeszcze inni mieszkańcy je karmią. Ale sa trzy problemy:
1. koty nie są kastrowane i sterylizowane, więc na wiosnę będzie ich znacznie, znacznie więcej...
2. nie wiadomo czy ta spontaniczna pomoc jest wystarczająca i czy koty przetrwają zimę
3. jeden z tych kotów ma zniekształconą łapkę i radzi sobie gorzej od pozostałych - nie wiadomo czy to wada wrodzona czy jako całkiem malutki uległ jakiemuś wypadkowi.
Czy któraś z was mogłaby zobaczyć te koty i pomóc mieszkańcom osiedla? Pani podała mi namiary do siebie i na pewno chętnie będzie współpracowała, ale jak to określiła jest amatorką i nie wie czy ich pomoc dla tych kotów jest prawidłowa, a na pewno nie jest wystarczająca. OKI mi napisała, że fundacja pomoże w sterylizacji i kastracji maluchów.
To jest Służew nad Dolinką, ul. Bacha. Jeśli możecie pomóc, to podałabym kontakt do kobiety. Nie wiem niestety kto jeszcze mógłby pomóc...
Ostatnio edytowano Pt lis 25, 2011 10:47 przez Selenga, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Pt lis 25, 2011 9:19 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

Aleba pisze:
Jagooda pisze:Tak jutro po południu.
Już dzisiaj mi się to śniło :lol:

Trzymam kciuki :ok:

Dzięki.
Trikolorka od półtorej godziny siedzi u nas na schodach, oby i po południu była, jest tak gruba że nie wykluczam, że jest w ciąży !!!!!!!!!!!!!!!
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt lis 25, 2011 11:12 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

Aleba pisze:Dzięki!
Przyda się, tylko nie wiem kiedy i kto zdoła po niego podjechać.
Mam nadzieję, że nie spieszy Ci się bardzo z jego wydaniem i może spokojnie poczekać na odbiór? Bo trochę gonimy własny ogon...

spoko, stoi pod biurkiem i sie kurzy, nic mu nie bedzie :wink:

Beata

Post » Pt lis 25, 2011 11:20 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

Selenga, gadałam z Szalonym Kotem - pomoże w miarę możliwości czasowych. Z nią się skontaktuj :)

OKI

Post » Pt lis 25, 2011 11:27 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

OKI pisze:Selenga, gadałam z Szalonym Kotem - pomoże w miarę możliwości czasowych. Z nią się skontaktuj :)

Wieczorami i nocami postać i połapać mogę, jak się dogada co do terminu w JoKocie przekazania klatek i zajęcia lecznicy, to łapać z Selengą mogę :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lis 25, 2011 11:28 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

Szalony Kot pisze:
OKI pisze:Selenga, gadałam z Szalonym Kotem - pomoże w miarę możliwości czasowych. Z nią się skontaktuj :)

Wieczorami i nocami postać i połapać mogę, jak się dogada co do terminu w JoKocie przekazania klatek i zajęcia lecznicy, to łapać z Selengą mogę :)

No to już się dogadujcie bez pośredników. Mnie możesz pomęczyć w razie co o dostarczenie sprzętu, jak będzie wolny :mrgreen:

OKI

Post » Pt lis 25, 2011 21:10 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

Witajcie. Ja już prawie na wolności, tzn. na razie u Babci. W związku z czym internet mam tylko jak któryś sąsiad Babci włączy swój router wifi i zapomni go zahasłować ;)

Trochę mnie przeraża to, co Ola pisze o kociakach, więc jako iż mój mózg jeszcze pracuje na zwolnionych obrotach - na razie udaję, że tego nie widziałam.

Trzymam kciuki za wszystkie łapanki, ja osobiście to się jeszcze dlugo nie wybiorę...

A, ze zgłoszonych rejonów jest Targowa - tam jest przynajmniej kilka MIŁYCH, niekastrowanych kotów, które mieszkająca tam pani sukcesywnie łapie i przenosi na inne podwórka :roll: samo ciachnięcie to najmniejszy problem - ale co dalej?

Może ktoś by się wybrał na rekonesans i porobił choć fotki? to by im można jakichś DT poszukać na FB...

kontakt przez Ewę, każdy z JOKOTa ma do niej numer jakby co.

pozdrawiam,

J.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt lis 25, 2011 22:11 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

Martwi mnie whiskas z boksu - po południu stwierdziłam, że podejrzanie pokłada się w klatce i na rękach :( Niby je, pije, podstawia się do głaskania, mruczy. Tylko że najczęściej leży zwinięty w kłębuszek. I jakoś dziwnie główkę trzyma i skręca ją na boki. Takie mam wrażenie, że albo to jakiś stan zapalny w uszach, albo jakieś neurologiczne nieprzyjemności.
Pewnie trzeba by z tym do lecznicy, tylko kiedy?
Ja chyba przestałam ogarniać tę kuwetę :?
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob lis 26, 2011 8:15 Re: Fundacja "JOKOT" - prośba o zwrot transporterów i klatek!!!

viewtopic.php?f=1&t=136169&p=8249610#p8249610
Przepraszam za wtręt. Prosze jednak zajrzyjcie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

[poprzednia][następna]