Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 11:01 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Próbowałam przestawić Garfielda z karmy wet sensitivity na bytówkę, ale sie nie da.
Rzyga dalej niż widzi.
Na weterynaryjnej tylko sie krztusi, tzn ma te wymioty rzekome.
Ale przybrał ładnie, nie ma już wcale kłujących kości i jest ogólnie sliczny.
Wizja karmy wet nie jest zbyt różowa finansowo, ale cóż robić.

Co u kotów??

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon lip 04, 2011 11:09 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Melduję się-ledwo żywa- po wczorajszym dniu na P. To chyba już zabawa nie na moje lata- mam zakwas na zakwasie :oops:
Alareipan za to podtruła się chyba domestosem. Nie wiem jak reszta bo jeszcze nie dały znaku życia :wink:

Do domu poszedł Silver , dorosła tricolorka, której nie zdążyłam przedstawić, ale wieczorem wrzucę zdjęcie i kilka kociąt. Sporo kotów zostanie lada chwila przerzuconych do Pokoju Adopcyjnego, w którym i tak już jest ciasnawo, ale takie "uroki" sezonu, że dorosłe koty mają wzięcie mniejsze niż zwykle w związku ze sporym wyborem maluchów :roll:

Pyłek wrócił na azyl drugi z rozwalonym okiem. Nie dość, że alergik, dzikawy (a raczej bardzo mocno wystraszony i do zsocjalizowania) to teraz jeszcze z zepsutym oczkiem :( Biedny jest bardzo!

Poza tym- jak zwykle- mamy kilku mocnych kandydatów do doleczenia w warunkach domowych. W obliczu totalnego zakocenia, sezonu zarówno urlopowego jak i kocięcego, aż trudno pytać, ale gdyby ktoś miał jakieś nadprogramowe pomieszczenie... polecamy się :roll: :twisted:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon lip 04, 2011 12:56 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

:roll: :(
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lip 04, 2011 14:19 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Pyłek to ten, co go głaskałam ryzykując pożarcie żywcem? :lol:
To on nie jest taki zły, tylko przestraszony...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lip 04, 2011 17:39 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Szalony Kocie, to nie Pyłek. Ty chyba Hrabiego głaskałaś. Pyłek, jak do tej pory w PA nie był.
Ja po wczorajszym dniu także obolała, ale to raczej ze względu na to, że wywinęłam pięknego orła na śliskiej posadzce i dopiero dziś odczuwam skutki - bolące mięśnie i kości pewnej czteroliterowej części ciała i ból w biodrze. Także u mnie też starość nie radość.
Ta namolna trikolorka poszła do naprawdę fajnego domu. :) I Ci ludzie na szczęście nie wzięli malucha!
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pon lip 04, 2011 19:35 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

A mnie tylko cztery litery nie bolą , bo wczoraj cały dzień na nich nie siedziałam :mrgreen: .
Jutro idę do fizjoterapeuty, bo mi w karku coś strzeliło :roll: . Ale ogólnie było tak :ok: .
Za Paluszki :piwa: ,żeby zdrowiały a ludzie nie żałowali kasy na pomoc dla nich :wink: .
Konto Alareipan i Jamkasicy świeci pustkami :cry: .
Pls o jakieś małe datki na koteczki ,dziewczyny już nie mają śmiałości prosić więc ja tak w ich imieniu :oops: .
W końcu jest po wypłacie :twisted: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon lip 04, 2011 19:46 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Dziewczyny-operacja Kulki wyznaczona na środę na 9-tą.
Koszt 200zł.
nie jestem pewna czy będę miała całą kwotę aby założyć-wyjaśni mi się jutro :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lip 04, 2011 19:48 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

MalgosiaZ pisze:Za Paluszki :piwa: ,żeby zdrowiały a ludzie nie żałowali kasy na pomoc dla nich :wink: .
Konto Alareipan i Jamkasicy świeci pustkami :cry: .
Pls o jakieś małe datki na koteczki ,dziewczyny już nie mają śmiałości prosić więc ja tak w ich imieniu :oops: .
W końcu jest po wypłacie :twisted: .

Ja wczoraj posłałam grosik na Paluszki na konto Jamkasicy :ok: :ok:

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Pon lip 04, 2011 20:17 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Małgosia, no to się dorobiłaś z tym karkiem :roll: Natalia, życzę zjawiskowego siniaka :twisted: Zdrowiejcie dziewczyny!
Avild, czy Ty chociaż jesteś cała i zdrowa? :)

Patkazal, kociaste pięknie dziękują!!
Mamy też 100 pln od Asi- z przeznaczeniem na paluszki-maluszki- również bardzo serdeczne dzięki!
Lanua, niezmiennie wdzięczne jesteśmy za pomoc bazarkową!
:1luvu:

O tym, że futrzaki (szczególnie chore :roll: ) to studnia bez dna- wiadomo nie od dziś, a nie dość, że studnia bez dna to i neverendig story ;) Ale każde uratowane- bezcenne :D Także Malgosia ma rację- o kasę prosić trudno :oops: , ale kocury nie zarobią na siebie same, a jak zywkle każdy grosz się dla nich liczy. Kto jeszcze może poratować?

Smarti, przelewam zatem do Ciebie 100 z funduszu- 70 pln od Ani K. i 30 od Patkizal.

(Zostaje u mnie- 20 plnów od Patrycji-zostawiam alarmowo i 100 plnów na maluchy od Asi).
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon lip 04, 2011 21:59 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Wojtuś PILNY! :!: :!:
Zaczął jeśc sam, ale nie wygląda zbyt ciekawie. I ma biedne oczka :?
Obrazek Obrazek

Adel PILNY :!: :!:
Obrazek

Rodzynka PILNA :!: :!:
Do wszystkich jej nieszczęść dołączył okropny glut :(
Obrazek

Sony wrócił z katarem na leczenie, ale już mu lepiej. Zmiany miejsca niespecjalnie mu pomagają. Jest o wiele mniej śmiały niż na początku pobyt w schronie.
Obrazek

Siostra
nadal dzielnie nosi kubraczek- lada dzień powinna paradować bez niego :)
Obrazek

Marker niezmiennie kot cudo. Nawet jak dostaje po łbie to pcha się do człowieka co sił ;)
Obrazek

Orion Glut powoli odchodzi w zapomnienie. Dzikość Oriona także. Ale na psa nasyczeć to fajna rzecz!
Obrazek Obrazek

Merlin Wreszcie wyszedł z klatki, ale najszczęśliwszy byłby mając człowieka tylko dla siebie. Pieszczoch nieziemski!
Obrazek

Miron Kocur zaraz po kwarantannie. Przefajny i z dużą głową :wink: ! cud, miód!
Obrazek

Dziki Taaaaaki dziki kocurek :lol: Robi się z niego fajny, zsocjalizowany kocurro.
Obrazek

Agonek niezmiennie tyje :roll: :wink: Cza snajwyższy na dom!
Obrazek

Kumpel ogromnie miło patrzeć jak doszedł do siebie. Piękny, miły, kontaktowy...
Obrazek

Babcia Bunia Królowa jest tylko jedna :twisted:
Obrazek Obrazek

i dla koneserów ;) :
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon lip 04, 2011 22:11 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

ALE ODJECHANE śliczności te kociaki, :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon lip 04, 2011 22:18 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

A Pyłek???
:evil:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lip 05, 2011 3:13 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Melduję, żem cala i zdrowa. Domestosa też się nawdychałam, ale kaloszki się przydały, bo byłam po pas mokra :) Potwierdzam, państwo, którzy wzięli tricolorkę super, oglądali kociaki, ale tri pokicała im po plecach i nie dała o sobie zapomnieć :D

Roboty faktycznie jest dużo, ale adopcje, zwłaszcza takie, dają ogromnie dużo radości. Postaram się od następnej razy siedzieć dłużej. Może prawko zdążę do tego czasu zrobić :roll:

Wspominałam Wam o niespodziewanym wyjeździe - nie będzie mnie od 7 do 17, ale po powrocie natychmiast się zamelduję.

Cały czas zastanawiam się nad Oskarkiem i Rodzyną. Ale nie wezmę ich, dopóki z rozjazdów nie wrócę, bo nie zostawię TŻeta z całą gromadą bez nadzoru, bo to się źle może skończyć :roll: Mam nadzieję, że doczekają całe i zdrowe.
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Wto lip 05, 2011 7:54 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

I tak jeszcze na temat żebraniny dla kociastych :P . Jeśli macie nadmiar jedzonka dla malutkich kociąt to bardzo prosimy :oops: .Każdą ilość przyjmiemy a one każdą ilość wciągną :D .Tego jest niestety całkowity brak :cry: .Duże czymś lepszym też nie pogardzą.
Małe maskotki po wyrośniętych dzieciach też chętnie. No i inne dobra materialne(po prostu szmaciaste).
I żeby nie było,że my tak tylko prosimy a same nic, to informuję wszem i wobec,że na każdy wypad do schronu dziewczyny ciągną za sobą toboły lepszego żarcia zakupionego za własną kasę.Chociaż raz w tygodniu kotki dostają lepszy obiad :D . Ale przez skromność :oops: nie chcą o tym pisać.
Także prosimy , prosimy i jeszcze raz prosimy i bardzo dziękujemy za wsparcie w każdej postaci :1luvu: .
Kochajmy Paluszki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto lip 05, 2011 9:05 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

magaaaa pisze:A Pyłek???
:evil:

Madzia, on w tym tygodniu nie był-delikatnie mówiąc- zbyt fotgeniczny :roll: Biedny jest bardzo z tym okiem.
A tak było tydzień temu:
http://fotosik.org/viewer.php?file=4269 ... 332725.jpg
Obrazek Obrazek

jamkasica

[poprzednia][następna]