DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 27, 2011 12:36 Re: KICIE u Smarti 2

hej Aniołku :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11 pisze: .................
Dwa lata temu moje zycie było wolne od miau... teraz jest zależne - wchodzę, piszę, angazuję się i... dostaje w dupę.

......

święte slowa marzenia..tylko że ja pamietam jeszcze "normalne życie sprzed miau" z lipca 2010.

i też nie wyrzucę tymczasów.....ba, mam nawet jakiś wewnętrzny lęk ze jak przestanę pomagać to Kropka znów pojdzie...i dlatego to się zrobil dla mnie przymus absolutny..
...ale odkąd są tymczasy, odtąd moje koty
(mogą je forumowicze nazywać rezydentami-z założenia rezydent to mniej niż mieszkaniec a dla mnie u mnie koty rządza i to sa MOJE KOTY z nie żadni rezydenci)
a wiec-moje koty gorzej jedzą,są mniej miziane a i na wizytę kontrolną weta zaprosić nie mam kasy bo pochlaniają mi ją tymczasy(a moje koty niemobilne i jak mam wozic 6 sztuk i mieć przy tym megahisterię,to wolę wezwać weta na wizyte domową tylko że wtedy bez kilku stów nie mam się nawet co wychylać...)
i wiem że to wcaler nie musi malkontentów i zlośliwców obchodzić . ale mnie obchodzi bardzo i boli bardzo-dla mnie jest to co najmniej tak samo ważne jak tymczasy,ich choroby i ich sprawy..jestem im to winna i nie mam prawa wobec nich tak się zachowywać..

..lada chwila przyjdzie pora siedzenia na tarasie a otoczenie tarasu sprzyja filozoficznym przemysleniom i wtedy na pewno ten problem jakoś będę musiała to rozwiązać..

a pisząc o wyjaśnieniach mialam na myśli np. to co Sz.Kocie tak ladnie napisałas na temat rozumienia na 2 sposoby tego samego zdania. :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lut 27, 2011 21:02 Re: KICIE u Smarti 2

Cześć Kociary ;) widzę, że humory już lepsze! i tak ma być ;) co u Bąbla i reszty ferajny?? :)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Nie lut 27, 2011 21:15 Re: KICIE u Smarti 2

Jus87 pisze:Cześć Kociary ;) widzę, że humory już lepsze! i tak ma być ;) co u Bąbla i reszty ferajny?? :)

no więc wyobraż sobie jus ze Babel mimo pgłoszeń nie miał ani jednego telefonu 8O

gdyby tak można przez internet przekazać charakter kota to domki bt się o niego biłyyy...
a tak...pozostaje mu jedynie czekać na swój wymarzony domek w towarzystwie charczącej czarowniczki Edisi :kotek:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie lut 27, 2011 21:30 Re: KICIE u Smarti 2

To faktycznie dziwne 8O 8O Bąbel jest takim super gościem, ale nie da się tego pokazać tak jak mówisz. Chociaż nie rozumiem bo całkiem przystojny z niego kocur ;)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Nie lut 27, 2011 22:05 Re: KICIE u Smarti 2

Witam Was ja Morisek (dawnej znany jako Brat vel Brad), w szczególności witam Ciebie Iwonko!:) :1luvu:
Obrazek

lubię wylegiwać się na swoim łóżeczku
Obrazek

Obrazek

to zalotne spojrzenie przesyłam do Ciebie Iwonko :1luvu:
Obrazek

tutaj widać jaki ze mnie miziak, bo ja KOCHAM się przytulać! :1luvu: no i przesiadywać na parapecie (oczywiście zaprowadziłem tam swoje porządki)
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lut 28, 2011 7:11 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Fotki przekraczające 640x640px zamieniłam na miniaturki. Proszę stosować się do regulaminowych ograniczeń.
Obrazek
Obrazek

MariolaK

Od: Śro wrz 29, 2010 21:45

Post » Nie lut 27, 2011 22:08 Re: KICIE u Smarti 2

zdjęcia z parapetu wkrótce :D
Obrazek
Obrazek

MariolaK

Od: Śro wrz 29, 2010 21:45

Post » Nie lut 27, 2011 22:08 Re: KICIE u Smarti 2

Przepiękny :1luvu: Widać, że Morisek znalazł swoje miejsce na świecie :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie lut 27, 2011 22:33 Re: KICIE u Smarti 2

bo Morisek to najsłodszy miziak świata!!!

Morisek to mój paluszkowy tymczasowy tymczas-jak tylko Mariolka go wzięła to od razu następnego dnia mogłam wziąć Mikę -Morunię i Lalunię..

serio-to wspaniały kot a jak widzę po legendarnym grzybie nie ma już ani śladu :D

smarti

Post » Nie lut 27, 2011 23:42 Re: KICIE u Smarti 2

sCo słychać u Fionki i Dev?i. Sa jakie postępy w oswajaniu Fionk czy nadal jest taka nieufna? i. Czy dostaje jeszcze jakies leki? Może sa jakies nowe foteczki? Mizianki dla koteczek
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie lut 27, 2011 23:44 Re: KICIE u Smarti 2

MariolaK :oops: zmniejsz zdjęcia na mniejsze np:640 na 480 bo mod wpadnie.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lut 28, 2011 2:07 Re: KICIE u Smarti 2

CatAngel :D łatwo powiedzieć trudniej zrobić. :oops:

Fionka bez zmian a raczej moze są zmiany ale bardzo powolne.ale już nie ucieka gdzie pieprz rośnie na widok ludzia i to jest wielki sukces.
Myślę że była dzikuskiem kiedyś.
Wygląda coraz ładniej ale o pogłaskaniu czy zbliżeniu się na mniej niż pół m.nawet nie ma co marzyć.Czasem kichnie.

Devi to miziak nieprzeciętny -jeszcze są strupki ale futerko pięknie odrasta.To b. słodka kicia.

W tygodniu wybieramy się na kontrolę i być może będą jakieś nowe zalecenia.

smarti

Post » Pon lut 28, 2011 12:10 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Liwia_ pisze:Nikt nie każe Ci rezygnować, od początku pisałam o formie Twojej działalności - możesz zawsze np albo zmienić zasady, zrezygnować ze "stawek", albo jakoś zalegalizować to, co robisz.

Liwio,
1. Zasady, jak to nazywasz "stawki", od dawna funkcjonują na forum jako "adopcje wirtualne". Jak zwał, tak zwał, reguły są dokładnie takie same i Smarti nie jest tutaj żadnym wyjątkiem.
2. Marzenia jest bardzo zaangażowana w kocie sprawy. Kiedy jej bardzo zależy, reaguje emocjonalnie, nie zawsze myśląc o dyplomacji, co wyraźnie widać w Jej postach. Można nie zgadzać się ze stylistyką niektórych wypowiedzi, ale autentyczne zaangażowanie warto szanować. Faktem jest, że przejrzyste rozliczenia są Jej zasługą.
3. Czy wszystkie DT powinny legalizować działalność? W jakim celu powinna to zrobić Smarti? Co to da kotom? Czy zwiększy możliwości ich ratowania? Dlaczego uważasz, że działalność Smarti jest nielegalna (bo legalizuje się to, co jest nielegalne)?

Ponieważ nie jest to Twój pierwszy post, w którym dopominasz się zalegalizowania DT Smarti, byłabym wdzięczna za odpowiedzi na pytania postawione w punkcie 3.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lut 28, 2011 12:22 Re: KICIE u Smarti 2

Erin pisze:Nie, to będzie darowizna 8)

Od darowizny też się odprowadza podatek 8)

vega013

Post » Pon lut 28, 2011 12:25 Re: KICIE u Smarti 2

vega013 pisze:
Erin pisze:Nie, to będzie darowizna 8)

Od darowizny też się odprowadza podatek 8)

Owszem - powyżej określonych kwot 8)

Cześć Słoneczka! :)
Co słychać?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lut 28, 2011 12:25 Re: KICIE u Smarti 2

Marzenia11 pisze:No i ja tez mogę powiedzieć, ze na moje konto wpływa kasa za usługi z nierządu - tylko trochę wstyd, ze się tak nisko cenię :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Stosujesz ceny promocyjne :ryk: :ryk: :ryk:

vega013

[poprzednia][następna]