Siostrzyczka i Fuczek - już u siebie!!! :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 20, 2010 7:48 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

Słodkie buziaki dla maluszków :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Miłego poniedziałku Satyrki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon gru 20, 2010 9:42 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

Witaj Kasiu :1luvu:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon gru 20, 2010 9:47 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

Kropka czy ty wiesz co ty mówisz, miłego poniedziałku, to tak samo prawdopodobne jak uczciwy polityk :wink:

A na poważnie. Gluty zjadły kolację i położyły się spać, to kładę się i ja. Tak sobie leże i słychać charakterystyczne mrau pod drzwiami. Oczywiście najbardziej zdecydowany kot w domu, czyli Niuniolek chce do kociaków. Wpuszczam Bonuska, zanim ten się zdecydował że chce wejść to kociaki już sobie poszły. Więc łapię kociaki kładę się ponownie, kociaki krecą sięmiędzy Niuniolkiem a łóżkiem, a ten gad chce jednak chyba wyjść. To otwieram drzwi, i oczywiście Fuczek sobie wychodzi a Niuniol myśli i jednak stwierdza że zostaje. Łapie Fuczka, wracam, zamykam drzwi. Niuniol zaczyna myśleć dalej, wejść na łóżko czy nie wejść, kręci się jak g.... w przeręblu, wreszcie decyduje się na spanie w łóżku. Zajęcie optymalnej pozycji zajmuje mu dość mało czasu, niestety w przez ten czas maluchy się rozbudziły. Zaczynają szaleć, Fuczu dorywa szczątki piór na kijku (czyt. sam kijek) i zaczyna z nim szaleć. Oczywiście najlepiej szaleje się przy kaloryferze, robiąc hałas na pół Skierniewic. W końcu zapieram mu kijek i wrzucam pod łóżko, można iść spać, szkoda tylko że jest już prawie trzecia, a połóżyłem się do łóżka po północy :roll:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon gru 20, 2010 9:51 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

A tak właściwie, to czemu Gnojce są izolowane?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon gru 20, 2010 9:52 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

Nie zauważyłeś jeszcze, że kot zawsze jest nie po tej stronie drzwi? :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon gru 20, 2010 9:53 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

Gnojce są połowicznie izolowane, jak my jesteśmy w domu to sobie łażą, ale tak wolimy jeszcze mieć je na oku, jeszcze nie do końca są przyjęte przez pchłę i księżniczkę. Inna sprawa że nasza wetka ogólnie kazała izolować maluchy, żeby czegoś nie złapały puki nie szczepione, ale jakby miały coś złapać to już by złapały dawno.

Ewa zauważyłem, ale w przypadku Bonusika dochodzi jego zdecydowanie :ryk:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon gru 20, 2010 10:02 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

Jeśli latają z całym stadem pod Waszym nadzorem i do tej pory nic nie złapały, to i nie złapia. Ale zostawić je same też nie można bo nikt na całym świecie nie zgadnie co wymyśla, gdzie wlezą i w jaki sposób mogą sobie zrobić krzywdę. Ja też takie podrostki zgarniam na noc do jednego pokoju. Wiele to nie daje, ale chociaż słyszę jak sie tłuką i czy któryś nie płacze.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pon gru 20, 2010 10:04 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

Śliczne jek je nazwałaś "gluty"
Mój Franek na pierwszej w swoim życiu choince ćwiczył techniki wspinaczki :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon gru 20, 2010 10:23 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

i z ta izolacją niech tak zostanie - ja chcę się wyspać :mrgreen:

WarKotka

Post » Pon gru 20, 2010 10:37 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

Marta, jak Ty dzisiaj dotarłas do pracy? :!:
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pon gru 20, 2010 10:41 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

po 3 dniach opóźnień zaraz po zmianie rozkładów jazdy pociągów (czyli w ubiegłym tygodniu), mój pociąg przyjeżdża 5 min przed czasem 8O . Gorzej bedzie zapewnie z powrotem, ale to już osobna historia 8) A jakiś pociąg, chyba po wschodniej stronie Wawki utkną w zaspie 8O

WarKotka

Post » Pon gru 20, 2010 11:15 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

kiche_wilczyca pisze: mój pociąg przyjeżdża 5 min przed czasem 8O .

I co? Czeka te 5 minut na stacji ? Czy zawija ogon i jedzie?
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pon gru 20, 2010 11:20 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

jak ludzie wysiądą to jedzie, bo następna stacja to warszawa wschodnia (ja wysiadam na centralnym), jego ostatnia na tej trasie, to nie ma większego znaczzenia już czy przyjedzie o czasie czy wcześniej :)

WarKotka

Post » Pon gru 20, 2010 22:30 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

takie małe podsumowanie zrobię. Fuczki od 3 dni spędzają kilka godzin z pozostałymi kotami. Uważnie je poobserwowałam, jak sobie radzą, jak się zachowują. Siostrzyczka po początkowej olbrzymiej nieśmiałości już bawi się pełną parą, ale jak coś się dzieje, to jeszcze na wszelki wypadek się ewakuuje. Fuczek jest nie do zabicia. Niczego się nie boi, nikogo się nie boi, ten kociak w ogóle nie zna strachu. Jest kompletnie bezstresowy. I potrafi godzinami (dosłownie!!!) bawić się jednym papierkiem
Na dobranoc dzisiejsze szybkie fotki
Przebudzenie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Trzeba by się troszkę rozruszać, najlepiej przywalić siostrze w nochala....
Obrazek

...na co ona oddaje...
Obrazek

.....i natychmiast atakuje gryząc brata w policzek
Obrazek

Fuczek, nie przebierając w środkach, odpiera atak...
Obrazek

...ale Siostrzyczka jest waleczna i się nie poddaje
Obrazek

Remis...
Obrazek

Dobranoc 8)

WarKotka

Post » Wto gru 21, 2010 6:10 Re: Siostrzyczka i Fuczek - domek już na nie czeka :))))))))))))

Jakie cudne fotostory! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]