Wariatkowo 5. Tacia s. 96 :) Szelma, Deli i Mamysza też :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 08, 2010 8:31 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

Hejka OKI i koteczki! Jak Mamyszka?? :D

Buziaki dla Taciuni!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon lis 08, 2010 13:44 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

kociczka39 pisze:Obrazek

Cześć Śliczna :1luvu:

tillibulek pisze:hej OKI :1luvu:

swietny transporterek, tylko zastanawiam sie jesli to otwarcie z gory tak bardzo sie rozklada, to zanim zdązysz wlozyc drugiego kota do srodka, to nie bedzie juz sladu po pierwszym :lol: :lol:

a z tymi fotkami wszystkich burych pannic, to niezlą zagwostke dziewczynom zrobilas, ja od razu widzialam roznice, ale ja kocham bure :mrgreen: :1luvu:

Bo bure jest piękne :1luvu:

A co do transporterka - raczej nie planuję pakować po dwa koty, mam jeszcze torbę. A w razie czego, to on się otwiera też normalnie od przodu, otwieranie od góry bardziej przy wyjmowaniu się przydaje. Aczkolwiek czas najwyższy, bo Delicję do torby to już ostatni raz spakowałam - ja jej upychałam łokciem uszy, a ona zadkiem wychodziła z drugiej strony :twisted: Na szczęście tuż za drzwiami się uspokoiła. Torba zdecydowanie zostaje dla kotów statecznych, bez żmij w rodowodzie - Taci i Szelmy :lol:

Niestety Zoo+ nadaje paczkę trzy dni, więc transporterek będzie pewnie dopiero jutro :roll:

margaretka2002 pisze:Wyczytalam, ze wiecej grosza, wiec czekam. ;)

W tym tempie, to zaraz będzie znów za mało, w sobotę wydałam u weta 3 stówki + transporter :?
A jeszcze mnie czeka w tym roku przynajmniej badanie krwi Mamyszy + szczepienie Taci. Właśnie dumam, czy jest sens przed tym szczepieniem odrobaczać :roll:
Ale przede wszystkim brak czasu mnie dobija :roll:

Mała Dzikuska pisze:Piękny wystrój łazienki. Te elementy dekoracyjne umieszczone pod sufitem podobają mi się szczególnie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Element dekoracyjny" mogę oddać, skoro tak się podoba :twisted: Zwłaszcza komuś doświadczonemu w oswajaniu :mrgreen:

Kociara82 pisze:noo, calkiem calkiem :) podobaja mi sie bardzo takie grzejniczki w lazienkach :)

a transporterek fajny :) wygodniejszy w uzyciu pewnie :)

Mam nadzieję, że wygodniejszy - ale opinie na forum ma takie, że wart jest swojej ceny i mam nadzieję, że się nie zawiodę :roll:
Grzejniczek też jest fajny, przynajmniej dopóki nie muszę go odkurzać :twisted:

kalair pisze:Hejka OKI i koteczki! Jak Mamyszka?? :D

Buziaki dla Taciuni!

Taciunia wycałowana :lol:

Mamyszka w porządku, przeklejam z jej wątasa relację z wizyty u weta :wink:

Z wiekiem to jest tak, że wet określił na 5 do 7. Do karty jednak wpisał 7, bo w takiej sytuacji, lepiej jak się ewentualny DS rozczaruje in minus :roll:
Podobno zmiany w pysku na pierwszy rzut oka wyglądają na plazmocytarne zapalenie dziąseł, na drugi i kolejny rzut oka już to nie jest takie oczywiste, ale trzeba będzie wykluczyć w przyszłości. Ponieważ przy stanach zapalnych u byłych :wink: dzikusów powinno się też wykluczyć białaczkę, więc idąc za ciosem zrobiłam od razu testy i, jak już Hanulka pisała, FIV/FELV oba ujemne :ok:
Od wczoraj dziewczyna na pokojach :lol:
To się niestety będzie wiązało ze spowolnieniem w oswajaniu, bo teraz ma olbrzymie możliwości, żeby mnie unikać - i skutecznie z nich korzysta :twisted:
Natomiast wbrew moim obawom nie zaszyła się w żadnej dziurze na kolejne 3 dni, tylko normalnie zwiedza mieszkanie :lol: Pierwsze 2-3 godzinki na lekko ugiętych nogach, później już na zupełnym luzie :lol:
Lekko pokichuje, ale węzły w porządku, gorączki nie ma, zapalenia spojówek nie ma, więc antybiotyku nie dostała, a tylko "wzmacniacze". Prawdopodobnie to bardziej stres poprzeprowadzkowy niż jakaś poważna infekcja.
Z dalszych zaleceń, to mamy się oswoić, odstresować, przestać kichać i zrobić badania krwi przed porządkami w paszczy. W sobotę badań już nie robiłam m.in. z powodów prozaicznych :roll: Zresztą wet też stwierdził, że wyniki będą bardziej wiarygodne, jak się kota trochę odstresuje i dojdzie do siebie.
Co jeszcze... w uszach tona brudu, ale bez pasażerów na gapę i ogólnie wygląda na to, że paszcza to jedyny problem :roll:

Kota się bezproblemowo pozwoliła zbadać, pobrać krew na testy itd.
Aczkolwiek szelki się baaardzo przydały przy wyjmowaniu z transporterka :mrgreen:

Delka też miała robione testy (z wynikiem łatwym do przewidzenia :wink: ) również ze względu na to, że ciągle ma stan zapalny dziąseł, który niestety nie ustąpił po wyleczeniu kataru (była taka nadzieja) i mimo podawania Orozyme. Ona z kolei miała też pobraną krew na ogólne badanie, bo skoro już kłuta była, to profilaktycznie krew warto było zbadać. Wyniki powinny być dziś, wet ma dzwonić :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon lis 08, 2010 14:08 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

OKI pisze:

Mała Dzikuska pisze:Piękny wystrój łazienki. Te elementy dekoracyjne umieszczone pod sufitem podobają mi się szczególnie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Element dekoracyjny" mogę oddać, skoro tak się podoba :twisted: Zwłaszcza komuś doświadczonemu w oswajaniu :mrgreen:

He,he... Dziękuję, postoję! Chyba nie mam ochoty drugi raz przechodzić tego "procesu oswajania". ( Dużej do koteczka, rzecz jasna. ) :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Pon lis 08, 2010 14:18 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

Mała Dzikuska pisze:
OKI pisze:

He,he... Dziękuję, postoję! Chyba nie mam ochoty drugi raz przechodzić tego "procesu oswajania". ( Dużej do koteczka, rzecz jasna. ) :mrgreen: :mrgreen:

To Duża ciągle Dzika? :twisted:

Bo moja Duża już oswojona i przyuczona - kupiła koteckowi nową miskę :ryk:
Obrazek

OKI

Post » Pon lis 08, 2010 14:20 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

Obrazek
Jakieś dziwne mi chodzi po domu :roll:

OKI

Post » Pon lis 08, 2010 14:23 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

Obrazek
Obrazek
Tak, łazi! ja też to widzę! :x

OKI

Post » Pon lis 08, 2010 14:23 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

OKI pisze:Obrazek

Kochanie, ale chyba się NIE BOISZ?? :D

A miska niezła! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lis 08, 2010 14:27 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

I jeszcze kilka fotek łazienkowych :lol:
Obrazek

Dzika Dzicz :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OKI

Post » Pon lis 08, 2010 14:28 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

OKI pisze:
Obrazek

Słyszałam o kocie w butach i kupowaniu kota w worku, ale o kocie w misce słyszę pierwszy raz! :1luvu:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Pon lis 08, 2010 14:28 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

Słodziaczek! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon lis 08, 2010 14:29 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

kalair pisze:

Kochanie, ale chyba się NIE BOISZ?? :D

A miska niezła! :mrgreen:

Oczywiście, że się nie boję :x Tylko COŚ mi po chałupie ŁAZI :x Z wrażenia musiałam przespać caaaałą niedzielę :roll:

OKI

Post » Pon lis 08, 2010 14:31 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

Mała Dzikuska pisze:
OKI pisze:
Obrazek

Słyszałam o kocie w butach i kupowaniu kota w worku, ale o kocie w misce słyszę pierwszy raz! :1luvu:

Wiadomo, że kotu w misce najlepiej na świecie :twisted:
Obrazek

OKI

Post » Pon lis 08, 2010 19:30 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

OKI pisze:

Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: buhaha,fotka miesiąca :piwa:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lis 08, 2010 19:30 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

ach jak ja bym się położyła na niej :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lis 08, 2010 19:32 Re: Wariatkowo 5. Tacia s. 75 :) Deli s. 76 :) Mamysza s. 80 :)

Mała Dzikuska pisze:
OKI pisze:
Obrazek

Łojciec....praćććć?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

[poprzednia][następna]