Jurand*Kot Niebieski*Białaczka* Jest dobrze

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 31, 2010 20:54 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

to przerzucę jeszcze z innego wątku i pokaże tu

gromadka na oknie

Obrazek

Obrazek

Łacia odpoczywa

Obrazek

Tosia- kotka po 3 operacjach oka -waga genetyczna, rzęsy rosły do środku

Obrazek

Obrazek

Boluś

Obrazek
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto sie 31, 2010 20:57 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

aga-zgaga pisze:a ta krolica to, ze tak powiem, umie korzystac z toalety? :wink:

pewnie i zakopuje jeszcze po sobie, serio :)

biega po mieszkaniu, a jak jej się zachce, to nie robi gdzie popadnie, tylko leci do kuwet lub do siebie

te zęby orka zupełnie jak u Bolunia

Anna Rylska

Post » Wto sie 31, 2010 20:59 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Anna Rylska pisze:
aga-zgaga pisze:a ta krolica to, ze tak powiem, umie korzystac z toalety? :wink:

pewnie i zakopuje jeszcze po sobie, serio :)

biega po mieszkaniu, a jak jej się zachce, to nie robi gdzie popadnie, tylko leci do kuwet lub do siebie

te zęby orka zupełnie jak u Bolunia

8O
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sie 31, 2010 21:01 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

no łaaaadnieee! :evil: U Ani Rylskiej koty popalają 8O :lol:
Obrazek
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 01, 2010 9:41 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Piękny widok, tyle szczęśliwych kotów obok siebie :1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r., Pikuś [*] 25.06.2025 r., Dizelek [*] 24.10.2025 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Śro wrz 01, 2010 19:51 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Pozwalam sobie na OT, ale sprawa warta jest poparcia :ok:

Konkurs na inicjatywę w Małopolsce. Koty proszą o głos!!! - może uda się wygrać część pieniędzy niezbędnych by zbudować przytulsko dla kotów Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116630

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro wrz 01, 2010 20:53 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Klikajcie dla kotów viewtopic.php?f=1&t=116630
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 02, 2010 11:51 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Zaklikaliśmy :)

Jutro rano Jurand będzie miał pobieraną krew do ponownego badania.Wet mówi, że jeśli przez najbliższe dni nic nie wyskoczy z jego zdrowiem, możemy od przyszłego tygodnia zacząć podawać interferon :? wcześniej jednak chce podać jeszcze zylexin, nie spodziewałam się , że to już :?

Kociak ogólnie jest zwierzakiem mało ruchliwym ale na chodzie, jest bardzo wybredny jeśli chodzi o jedzenie :( Recovery teraz jest dla niego blee, niedobre nie chce tego już jeść, za to na fazę na convalescenta w proszku i ostatnio saszetki sensitiviti zasmakowały.
Próbuje, szukam czegoś innego w zamian, co będzie mógł jeść i nie będzie z tym problemów z brzuchem, po kupowanie u weta karmy teraz, to zabójstwo jest :?

Samsonik niestety bardzo źle się czuje :(

:(

Anna Rylska

Post » Czw wrz 02, 2010 11:59 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

:arrow: :idea: pilnie poszukuje osoby z Wodzisławia Śląskiego w celu przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. :!: :!: :!:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw wrz 02, 2010 16:54 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Anna Rylska pisze:Zaklikaliśmy :)

Jutro rano Jurand będzie miał pobieraną krew do ponownego badania.Wet mówi, że jeśli przez najbliższe dni nic nie wyskoczy z jego zdrowiem, możemy od przyszłego tygodnia zacząć podawać interferon :? wcześniej jednak chce podać jeszcze zylexin, nie spodziewałam się , że to już :?
Kociak ogólnie jest zwierzakiem mało ruchliwym ale na chodzie, jest bardzo wybredny jeśli chodzi o jedzenie :( Recovery teraz jest dla niego blee, niedobre nie chce tego już jeść, za to na fazę na convalescenta w proszku i ostatnio saszetki sensitiviti zasmakowały.
Próbuje, szukam czegoś innego w zamian, co będzie mógł jeść i nie będzie z tym problemów z brzuchem, po kupowanie u weta karmy teraz, to zabójstwo jest :?

Samsonik niestety bardzo źle się czuje :(
:(

Przykro mi z powodu Samsonika :(
Jeśli chodzi o wybrednego Jurandzika, to moja Kitka mogłaby podać mu łapkę. Zawsze była dość wybredna, ale dawałyśmy radę. Teraz ma 15 lat i jest 5 miesięcy po operacji guza sutka. Została ocalona niemal cudem. Stan był zaawansowany, nie dawano mi nadziei. 2 wet-ów niezależnie skazało ją na eutanazję, a gdy nie mogłam się zdecydować przekonywali, że skazuję kota na niepotrzebne męki, bo i tak ma przed sobą może kilka tygodni życia w cierpieniu. Znalazłam jednak wspaniałą Panią wet. która zdecydowała się na operację. Teraz, a jak wspomniałam, minęło 5 m-cy Kiteczka czuje się dobrze, mimo, że nie bierze już żadnych leków. Jedyny problem to grymaszenie przy jedzeniu. To, co jednego dnia jest dobre, to następnego już bleee... ale to może moja wina, bo po operacji starałam się jej dogodzić, podsuwając różne smakołyki, a cwana Kitka wykombinowała, że jak będzie grymasić, to będę jej dostarczać coraz to nowe frykasy :twisted: . Martwię się tylko tym, że ona generalnie woli karmy marketowe od tych porządnych i zdrowych :? . Próbuję ją przekonać, ale z drugiej strony tak sobie myślę, że w jej wieku może dać spokój, zrezygnować ze zdrowego odżywiania i dawać to co jej smakuje :?:
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Czw wrz 02, 2010 19:33 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

ja już po prostu nie mam już siły, co jedne kot to lepszy, z poważniejszymi schorzeniami :(
z Samsonikiem to jedna wielka walka jest,nie dosyć, że bardzo kiepsko się czuje i wygląda, głownie śpi, leży, do jeszcze z jedzeniem tragicznie, nadal chudnie

nie lubię kotów niejadków, człowiek dwoi się i troi co tu zrobić, żeby zjadły,a jak zjedzą choć trochę, to cieszy się jak dziecko,a potem im zostaje to wybrzydzanie do końca już, a przy tulu bidach nie często może sobie pozwolić na rarytasy :(

magdalena99 zdrówka dla Twoich koteczków i Ciebie :1luvu:

Anna Rylska

Post » Czw wrz 02, 2010 19:36 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Anna Rylska

Post » Czw wrz 02, 2010 20:00 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Anna Rylska pisze:magdalena99 zdrówka dla Twoich koteczków i Ciebie :1luvu:

Aniu, moje kicie, odpukać, teraz czują się dobrze. Za to Tobie współczuję ciągłych zmagań z chorobami i innymi problemami.
Podziwiam, że dajesz radę i trzymam nieustające :ok: :ok: :ok:

Ps. znalazłam bazarek ze świetnymi myszkami! Polecam! Sama nabyłam kilka dla moich kotów!
viewtopic.php?f=20&t=111303
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Czw wrz 02, 2010 21:33 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

mały bazarek, zapraszamy

viewtopic.php?f=20&t=116685

Anna Rylska

Post » Pt wrz 03, 2010 9:12 Re: Jurand*Kot Niebieski*Walczy o życie*NieWidzi*Potrzebna pomoc

Witam
dziś ładniejsza pogoda, koty pakują się już na kaloryfery, a tu nic nie grzeje 8O

Dobra wiadomość jest taka, że udało się nam pobrać krew do badania białaczkowego. Był bardzo grzeczny. Wyniki od tygodnia do 2 tygodni, czekamy.
Od kilku dni jedno oczko Juranowe dziwnie zmętniało, nagle tak, zakraplaliśmy, a dziś u weta dowiaduje się, że kociak ma tam teraz wrzód- na rogówce 8O :( matko od czego to? :( to na tym ładnym zdrowszym oczku

Anna Rylska

[poprzednia][następna]