Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 25, 2010 15:16 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Iweta pisze:
gosiakot pisze:
MIKUŚ pisze:

AKCJA "DACH" - ROZPOCZĘTA:

-> MIKUŚ 10 zł
-> Mar_tika 10 zł
-> Axa 12 zł
-> MaraS 10zł
-> Nowa82 20 zł
-> Gosiakot 30zł
-> Martynka ....

Mamy na razie 92 zł :)
Kto jeszcze pomoże..........

Wymiana dachu to koszt ok. 150 zł

Zrobiłam generealne przetrzepanie portfela , z którego wypadło 60 zł .Podam na imprezie kociej i po sprawie .
O ile pamiętam , to na początku ( parę stron temu ) była propozycja z Twojej strony Basiu aby na kociochatkowej imprezie urządzić zbiórkę na leki dla Tani ( mam nadzieję że nic nie pokęciłam) . W tej sytuacji ośmielam sie zaproponować aby powrócić do tego tematu i właśnie na ten cel zbierać pieniążki jutro - o ile sie zgodzicie.

UCZESTNICY IMPREZY !!! BARDZO PROSZĘ ZAOPATRZYĆ SIĘ W BILON PO 1 zł lub dla rozrzutnych po 2 ZŁOTE . Kibelek będzie płatny tak , jak się odgrażałam ja - p.o. Babcia Klozetowa -cena za odosobnienie + solidną porcję luksusowego papieru toaletowego 1 zł . Na krechę nie wpuszczam :ryk:
Jak mawiali starożytni -pecunia non olet.

! zł , 2 zł ? Ja znam takich co w ubiegłym roku wrzucali po stówie 8) :wink:

Ależ ja miałam na myśli tylko opłaty za kibelek :D Mam nadzieję że PRAWDZIWA zbiórka funduszy na Tanię będzie poza kibelkiem. happening z Babcią klozetowa w roli głównej uważam jedynie za dodatkowe, drobne źródło dochodów. A poza tym przecież ...każdy daje tyle na ile go stać , nie suma się liczy tylko pomoc :1luvu: .

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt cze 25, 2010 16:43 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

gosiakot pisze:
Iweta pisze:

Ależ ja miałam na myśli tylko opłaty za kibelek :D Mam nadzieję że PRAWDZIWA zbiórka funduszy na Tanię będzie poza kibelkiem. happening z Babcią klozetowa w roli głównej uważam jedynie za dodatkowe, drobne źródło dochodów. A poza tym przecież ...każdy daje tyle na ile go stać , nie suma się liczy tylko pomoc :1luvu: .

Alez ta stówa, to była właśnie opłata za kibelek :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt cze 25, 2010 16:48 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

No i potwierdzone :( RAMZES wraca w niedzielę rano
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt cze 25, 2010 17:20 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Iweta pisze:
gosiakot pisze:
Iweta pisze:

Alez ta stówa, to była właśnie opłata za kibelek :wink:

Nie wiedziałam :strach: wysiusiam się w domu :mrgreen: :ryk:

gosiakot

Post » Pt cze 25, 2010 18:33 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

No super dziewczyny .Swietnie przeprowadzona akcja :|
viewtopic.php?f=1&t=113289&start=0

Tylko może przypomnę że u nas w schronisku też umierają koty
http://www.nadziejanadom.org/?kociaki=6

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt cze 25, 2010 18:35 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Dorota Wojciechowska pisze:No i potwierdzone :( RAMZES wraca w niedzielę rano

I może to jeszcze zacytuję.Jakoś nie wiedze chetnych na tymczas .Rami bedzie musiał wrócić na kociarnię :evil: A tyle już przeszedł w swoim życiu

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt cze 25, 2010 19:02 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

a mnie jutro nie bedzie na imprezce :crying: :crying: :crying: :crying:
poprostu nie moge z powodow osobistych...niechce o nich pisac
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt cze 25, 2010 19:29 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

mar_tika pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:No i potwierdzone :( RAMZES wraca w niedzielę rano

I może to jeszcze zacytuję.Jakoś nie wiedze chetnych na tymczas .Rami bedzie musiał wrócić na kociarnię :evil: A tyle już przeszedł w swoim życiu

Trwają rozmowy z domkiem wychodzącym- znanym ci Marta z pierwszych rozmów.
Być może w niedzielę bez zbędnej tułaczki trafi tam :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt cze 25, 2010 19:57 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

z kontenera nici
te co sie dadza naprawić to naprawią a resztę mozna zbierać szczoteczką do zębów. No nic próbuje dalej :evil:
Marta a bedziesz jutro z Darią?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt cze 25, 2010 20:10 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Filomen pisze:z kontenera nici
te co sie dadza naprawić to naprawią a resztę mozna zbierać szczoteczką do zębów. No nic próbuje dalej :evil:

Od mojego męża też jeszcze nic nie wiem w sprawie kontenerów, ale chwilowo jest na rajdzie rowerowym, w poniedziałek go przycisnę :mrgreen:
kurcze zbyt dużo kotów potrzebujących na już pomocy, a nas zbyt mało, jeszcze to cholerne lato niedość że całą masa maluchów to i dorosłe tracą domy, niestety wszystkim nie pomożemy :( gdyby było choć troszkę więcej DT :(
Jeśli ktoś jeszcze nie ma adresu to proszę pisać, dziś dopiero teraz siadłam na tyłku, cały dzień latania :?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt cze 25, 2010 21:07 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

kurcze zbyt dużo kotów potrzebujących na już pomocy, a nas zbyt mało, jeszcze to cholerne lato niedość że całą masa maluchów to i dorosłe tracą domy, niestety wszystkim nie pomożemy

Tereniu, ja to już się nawet boję wchodzić na inne wątki. Gdzie nie spojrzeć na miau.pl wszędzie rozpaczliwe prośby o pomoc.Pól biedy jak o pieniądze . Gorzej że kotów jest taka ilość , że ręce opadają :cry: i po prostu nie ma już dla nich domów . W tej sytuacji wychodzi , że u nas w kraju coś jest GRUBO nie tak - bo np. Gminy MOGĄ organizować sterylizację bezdomnych zwierząt - mogą - to znaczy nie są zobowiązane , więc robią łaskę jak taką akcję zorganizują i nikt ich nie zmusi - co to w ogóle za przepis że coś "można" w tej dziedzinie ? albo jest obowiązek albo go nie ma - idiotyzm . A skutek jest taki, że spada to często na różne organizację opiekujące się zwierzętami, a te zwyczajnie nie mają pieniędzy w wystarczającej ilości żeby w znaczący sposób ten problem zmniejszyć. Z jednej strony każdy taki przypadek to trochę nieszczęść mniej na przyszłość , ale z drugiej strony , jak u nas nie zmieni się system prawny tak aby ktoś ponosił odpowiedzialność za populację zwierząt bezdomnych nie będzie znaczącej poprawy . Powinno się także bezwzględnie zakazać pseudohodowli i karać grzywnami wszystkich cwaniaczków, którzy zamiast się wziąć do roboty handlują biednym zwierzętami np. na targu w Będzinie :evil: :evil: :evil:

gosiakot

Post » Pt cze 25, 2010 21:40 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

gosiakot pisze:kurcze zbyt dużo kotów potrzebujących na już pomocy, a nas zbyt mało, jeszcze to cholerne lato niedość że całą masa maluchów to i dorosłe tracą domy, niestety wszystkim nie pomożemy

Tereniu, ja to już się nawet boję wchodzić na inne wątki. Gdzie nie spojrzeć na miau.pl wszędzie rozpaczliwe prośby o pomoc.Pól biedy jak o pieniądze . Gorzej że kotów jest taka ilość , że ręce opadają :cry: i po prostu nie ma już dla nich domów . W tej sytuacji wychodzi , że u nas w kraju coś jest GRUBO nie tak - bo np. Gminy MOGĄ organizować sterylizację bezdomnych zwierząt - mogą - to znaczy nie są zobowiązane , więc robią łaskę jak taką akcję zorganizują i nikt ich nie zmusi - co to w ogóle za przepis że coś "można" w tej dziedzinie ? albo jest obowiązek albo go nie ma - idiotyzm . A skutek jest taki, że spada to często na różne organizację opiekujące się zwierzętami, a te zwyczajnie nie mają pieniędzy w wystarczającej ilości żeby w znaczący sposób ten problem zmniejszyć. Z jednej strony każdy taki przypadek to trochę nieszczęść mniej na przyszłość , ale z drugiej strony , jak u nas nie zmieni się system prawny tak aby ktoś ponosił odpowiedzialność za populację zwierząt bezdomnych nie będzie znaczącej poprawy . Powinno się także bezwzględnie zakazać pseudohodowli i karać grzywnami wszystkich cwaniaczków, którzy zamiast się wziąć do roboty handlują biednym zwierzętami np. na targu w Będzinie :evil: :evil: :evil:

mowilam o tym tereni,bylam tydzien temu koszmar!!!
koty z kocim katarem w malutkich klatkach bez mozliwosci obrotu nawet,jeden kociak w malym koszyku wisial na drzewie.psy na zimnie przykryte workiem po ziemniakach
masakra tam byla i jest
biora zwierzeta z ulic pewnie i ze schronisk i sprzedaja za 100
w lato nawet wody tym zwierzetom nie podaja a w zime marzna
trzeba zglosic gdzies myslalam o toz
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt cze 25, 2010 22:10 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

Ehhh............tyle kociaków potrzebujących pomocy .............
A te w schronisku czekają na powolną śmierć..........

A jeszcze lepiej bo Rami wraca, Ja mam kotkę 3 letnią. Nie wiem co z Nią zrobić :roll: Ciotka umarła, dziś był pogrzeb i jej syn $&$^#*@)(@
BRAK SŁÓW............."syn" chce kotkę puścić na wolność!!!!!!!
Kotka była sterylizowana przez Nas w maju tego roku...........i co by tu zrobić........
Do schroniska? Na "wolność"? Może ktoś ma jakiś pomysł ???
MIKUŚ

Post » Pt cze 25, 2010 22:12 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

A Ja wciąż przypominam o jutrzejszej zbiórce na leczenie Tani :!: :!:
MIKUŚ

Post » Pt cze 25, 2010 22:24 Re: K.Chatka-26.06. kocio-chatkowa KOCIA IMPREZA przybywajcie...

No kotów jest zdecydowanie za wiele ale może kiedyś tak jak przez lata walczyłyście o wolontariat i w końcu się udało, może poprzez ciągłe naciski uda się zmienić podejście władz np. miasta do sterylizacji... takie tam moje marzenia

Kotka z Harcerskiej okazała się kocurem kastrowanym :ryk: - ja głupia nawet nie zajrzałam pod ogon bo skoro Teresa pisała, że kotka to uwierzyłam. Imię więc zostało zmienione na Sony.
Poza tym kot zdrowy i zadbany! (zresztą w czasie podróży można się przekonać na własne uszy ile ma sił). Ok. Półtoraroczny. Po wecie wrócił do spania w moim łóźku

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]