S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 21, 2009 19:53 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

iwona_35 pisze:Mała ,wysłałam Ci na konto ,pieniądze, od naszej kochanej Livy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dziekujemy bardzo, bardzo :mrgreen: :1luvu:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon gru 21, 2009 20:40 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

halbina pisze:Dziękuję za wsparcie dla tej pani, co się "nadpaliła"... niestety sezon pożarów się zaczął, spaliła się ze wszystkim jedna z nas... kociar...

viewtopic.php?f=1&t=105147

:cry:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon gru 21, 2009 21:32 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Nie każdy odwiedza wątek Dużej Mufinka-schroniskowego Staruszka-zatem skopiuję Jego zdjęcie

CoToMa pisze:Obrazek Mufineczek

Fajny,nie :mrgreen:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pon gru 21, 2009 21:47 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

ale slodki :1luvu: :1luvu:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Pon gru 21, 2009 21:54 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

witam

Betty dzisiaj przywiozła mi do pracy obiecaną pościel i coś ciepłego :1luvu:
Jojo także obiecała jutro dostarczyć coś niecoś ciepłego i fajnego
przy okazji zakupów w Tesco kupiłyśmy też z Mamą coś niecoś
dziewczyny ode mnie z pracy tez na jutro przyniosą coś niecoś
jak dobrze pójdzie to jutro wieczór albo środa podrzucę co trzeba pani w Miechowicach
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Pon gru 21, 2009 22:31 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Słuchajcie, pani nie ma szyb w oknach... a marzy o firankach na Święta... na moje konto parę osób obiecało wpłacić pieniądze, zostawiając mi decyzję na co przeznaczę te środki... propozycje są sprzed podania konta fundacji... myślałam, myślałam i wymyśliłam, żeby na szklarza dać... może być? czy ktoś z Bytomia lub okolic zna jakiegoś uczciwego szklarza? ile kosztują takie usługi? ile pani ma tych okien?... przecież palenie w piecu nie ma sensu, jak przez chałupę przelatuje ten straszny północny wiatr...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto gru 22, 2009 10:09 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

mam dla Pani komplet pościeli, ciepły polar ,2 ciepłe żakiety i 2 bluzki i torebeczkę :D
dzięki Karolla :1luvu: (koleżanka z pracy)
jak mogę to przekazać ?
Ewaa6 napisz proszę na pw gdzie pracujesz może się uda do ciebie :roll:

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

Post » Wto gru 22, 2009 10:49 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

halbina-nie mam pojecia jakie sa koszty szyb, i czy wogole da sie je wprawic-to chyba zalezy od tego czy ramy nie sa zniszczone.Musiałby fachowiec zobaczyć
ale ogolnie pomysł bardzo dobry mysle

....a w schronisku.....

wieczorem powstawiam nowe fotki

bo mamy 4 zezolów chłopaków-podrostków-wszyscy zaszczepieni i skłonni do wspołpracy, choc to były garazowe kociaki.Dwa juz wywalaja brzuch do głskania i mrucza od razu.

Jako pierwszy z tego miejsca przyszedł jeden kociak tydzien temu-terz zezowata czarna dziewuszka, ona juz po prostu jest mega miziakiem, a erociła 4 dni temu do schroniska
jej duzi niby mielija odebrac, ale dzis zadfzwonili,ze jej nie biorą :cry:
biedna, zasmakowała juz ddomu :(

:arrow: ten borys-czy tez Borsalina
okazła sie
kicią -o imieniu Figa-wystyerylizowana, ktorej Pani wykwezdzała za granice i oddała ja i psa do schroniska

:arrow: Dominik powinien miec na imie Wyjec Dwa- ło mamo, jak on sie wydziera :roll:

:arrow: wczoraj kolejni ,,ludzie,, oddali swoja kotkę 9 miesieczna, czarnulke do schroniska, bo niby od dawna maja alergię :(
I nic nie pomogło proszenie,zeby nie robili tego temu kotu na Świeta choć :(
biedna przerazona Kika szuka wiec nowego domu :(

:arrow: koteczka Rita-trafiła dzis na kociarnie, martwimy sie o nia, bo dopiero co zaskoczyła z jedzeniem, odblokowała sie ( to kicia po zmarłej) a tu znów kolejna zmiana.
siedzi przerazona w budce :(
ale klatki juz pełne znów, nie mogła w nieskonczonośc w niej siedziec :(

na kociarni bez zmian, te koty, ktore sa na antybiotyku sa w zdecydowanie juz dobrej formie

W wigile wybieram sie do kociastych z duuuza iloscia gotowanej rybki :wink: - a co
w koncu sa Świeta

dzwoniłam do adoptusiów z akcjii, ogolnie oki, tylko diuna na razie niesmiała, ale je i siusia, tylko wciaz mieszka w sofie :roll:

Mała1

Post » Wto gru 22, 2009 17:30 Re: NiekochaneXII-prosze na razie nie pisac

:arrow: Figa 650 / 09
od 20 12
tricat 21 12
jej pani wyjechała za granice :( , oddała ja i psa do schroniska.
kicia jest wysterylizowana i oczywiscie przerazona

Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

:arrow:Dominik - 647 / 09
od 20 12
tricat 21 12
znalzeiony na korytarzu.
Powinien miec na imie wyjec dwa-bo ciagle i głosno gada.
Przylepa, jeszcze z jajkami

Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

:arrow: Kika- 650 / 09
od 21 12
tricat 22 12
oddana przez ludzi 9 miesieczna kicia, ze wzgledu na alergię, dwa dni przed Swietami :(
Bardzo przerazona, nic nie je :(

Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

:arrow: w schronisku sa nowe cztery czarnuszki,podrostki, około 4 miesieczne- wyłapane z garażu, ale nie sa bardzo dzikawe
Sa niesamowite-maja takiego strita,ze co sie na nie patrze, to geba mi sie smieje
648 / 09,, 649 / 09,, 646 / 09 ,,644 / 09
szczepienia, 19, 21, 22 12

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

:arrow: Malusia 640 / 09
tricat 11 12
koteczka, ktora juz zaznała domu i wrociła po trzech dniach-na świeta do schroniska :(
Ale jest bardzo mozliwe,ze znalazła dzis dom :P , wysłałam po nia jedna rodzinę

Obrazek
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Mała1

Post » Wto gru 22, 2009 17:54 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Dzień dobry dziewczyny! :)
To smutne, że ludzie tak zostawiają zwierzaki na święta.

No, ale ja mam dosyć dobre wieści.
Pani Dyrektor mojej szkoły (gimnazjum + podstawówka) pozwoliła mi zrobić zbiórkę pieniędzy dla schroniska po przerwie świątecznej.
Mam zrobić (lub przynieść, nie ukrywam, że gdyby udało mi się dostać trochę ulotek informacyjnych, to bardzo ułatwiłoby mi to pracę) jakieś plakaty i ulotki.
No i tu pojawia się moja prośba: czy mogłybyście pomóc mi w zgromadzeniu danych o schronisku? Z tego co wiem, to liczby bardzo mocno przemawiają do ludzi.
Chodzi mi o coś w rodzaju ile kosztuje dzienne wyżywienie kota, sterylizacja, szczepienia, ile średnio szuka się domków dla kotów itp.
Myślę, że można by przy okazji poinformować ludzi o zaletach posiadania zwierzaka, obowiązkach i przywilejach, może o dt? A nuż któryś z katowickich kotów znajdzie dzięki temu dom...?
Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc. ;)

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Wto gru 22, 2009 19:18 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

biedne nowe kociaki :( i te są już dłużej też :wink: :(
ludziska opamiętajcie się :evil:

Ronnie trzymam kciuki za udana akcje w szkole :ok: super sprawa :1luvu:

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

Post » Wto gru 22, 2009 19:25 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ronni :D -super
bardzo fajny pomysł
tylko poczekaj, az sie wszystkiego dowiem, nie wiem jak to jest prawnie rozwiazane, czy mozliwa jest zbiorka pieniedzy na schronisko, czy tylko darów
Pomozemy Ci cos zdobyc z informacyjnych i plakatowych rzeczy oczywiscxie, ale po Świetach-oki? bo teraz mam urwanie głowy, w zasadzie do samego Nowego Roku
ale chyba przerwa w szkole wlasnie do NR trwa?nie? bo ja juz nie pamietam-ups

dzieki za inicjatywe :mrgreen:

Mała1

Post » Wto gru 22, 2009 19:56 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Tak, do 4. 01 konkretnie. :D
Myślę, że pieniądze można pozbierać i po postu złożyć jako datek, zawsze tak robiliśmy z dochodami z kiermaszów charytatywnych, choć ja również nie wiem, jak to jest prawnie uregulowane.
Pewnie wyjdzie coś około 300-800 zł (kiermasze zbierają nawet 1000 zł, ale zbiórki pewnie mniej, chociaż pewna nie jestem), bo to mała szkoła (no, ale zawsze coś, prawda?). ;)

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Wto gru 22, 2009 20:02 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Zróbcie datki na koty. Na zbiórke [pieniędzy musicie mieć zgode MSWiA :mrgreen:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Wto gru 22, 2009 21:05 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Z mojej praktyki (a jestem wiceprezesem jednej z katowickich fundacji pomagających dzieciakom) wynika, że spokojnie możecie zbierać kasę od ludzi w formie darowizny, dzięki temu unikniecie też płacenia popdatku od zebranej kwoty.
Pozdrowienia, M.
Obrazek

2em

Od: Śro gru 02, 2009 8:49

[poprzednia][następna]