Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 02, 2012 8:26 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Bo Kocia Mafia nie istnieje już ;) Został jeden niedobitek, oraz Lidia z zewnątrz (Lidia nie bierze tymczasów)
Pod opieką Kociej Mafii jest 5 kociaków, ale chciałabym jeszcze wrzucić kociaki Hanelki pod naszą "opiekę", więc w sumie 7 kociaków + te cztery kociaki spod Polfy do odłapania.
Kocia Mafia Tarchomińska brzmi nieźle, tylko ja jestem taka kompletna noga na FB, że nawet wydarzenia nie umiem założyc :oops: zdjęcia i filmiki robić mogę, to nie jest problem.

Wczoraj Kocica nie przyszła - zostawiła kociaki i poszła w długą. Przydałaby się pomoc osoby, która może rano pojawić się na Polfie i sprawdzić, czy ona rano bywa :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw sie 02, 2012 8:58 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Ustalcie strukturę (kogo to będzie obejmować), nazwę, a ja już stronę założę.

Możesz też wyszukać zdjęcie profilowe - o proporcjach mniej więcej 1:1, by było czytelne nawet, gdy będzie maleńką ikonką na Fb.
A także zdjęcie na tło. Musi mieć proporcje mniej więcej 2,7:1 (np. 1140x425). Trzeba pamiętać, że fragment po lewej u dołu będzie zasłaniany przez zdjęcie profilowe.

Jak to wszystko będzie gotowe, to będę mógł robić stronę - na początek może być do oglądania i dyskutowania dla adminów, niepublikowana.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw sie 02, 2012 9:02 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Dobrze, poszukam przez weekend zdjęć w archiwum i podeślę.
Nie wiem co oznacza struktura, ale w sumie im więcej osób (VVu, Ada, Klauduska, Lidia) ma dostęp, to więcej będziemy wrzucać?
Ale ja tak jak mówię, do FB podchodze niestety jak do jeża :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw sie 02, 2012 9:41 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

tajdzi pisze:Dobrze, poszukam przez weekend zdjęć w archiwum i podeślę.
Nie wiem co oznacza struktura, ale w sumie im więcej osób (VVu, Ada, Klauduska, Lidia) ma dostęp, to więcej będziemy wrzucać?
Ale ja tak jak mówię, do FB podchodze niestety jak do jeża :(

To znaczy - kto/co będzie się kryło pod nazwą. :wink: Czy kilka domów tymczasowych? Czy DT (Twój) + łapacze.
To wszystko pod kątem informacji - którą trzeba napisać i którą można (warto) dać na stronie.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Pt sie 03, 2012 9:50 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Szukam osoby, która mogłaby połapać z rana.
Kocica wieczorami przestała przychodzić :(
Mam nadzieje, że się jeszcze nie rozpadła :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt sie 03, 2012 13:47 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

tajdzi pisze:Szukam osoby, która mogłaby połapać z rana.
Kocica wieczorami przestała przychodzić :(
Mam nadzieje, że się jeszcze nie rozpadła :(

Zacytuję sama siebie... może ktoś ma chwile czasu. Klatkę mam, nawet trzy w tej chwili ;) Puszkę też mogę dać. I kocyk. Tylko kwestia postania, żeby się złapała :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon sie 06, 2012 9:25 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Dziś wieczorem jadę z klatką, ale nie wiem czy coś zdziałam, bo Lidia w weekend zasadzała się i powiedziała, że kocica jest już chuda :(
Tak wiec wieczorem będę obserwować, jeżeli tak będzie, to łapanie zaczynamy za ok 2 mieś, lub jak przyprowadzi kociaki.
Do odłapania zostały kociaki (4 sztuki) w wieku ok 3 mieś. Myślałam, żeby je zacząć łapać za jakieś 2 tyg (niech jeszcze trochę podrosną), czy nie certolić się i łapać od razu?
Do tego będzie do złapania Pingwinka, która złapała się w zeszłym tygodniu, ale wypuściliśmy, bo miała wyciągnięte cycuszki - tu też będą kociaki.
Raz jeden widziałam czarną grubą beczkę, ale nie przyszła od tego czasu, wiec i tu znów będą kociaki.
I bury kocur czasami się pojawia, no i włochaty kocur.

Pos Mostem Grota do złapania Szara Kicia.
i na Faradaya kilka kotów, na terenie zakładów.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto sie 07, 2012 9:07 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Kicia nie przychodzi
kociaki siedzą już same, dorosłe im wyjadają to, co nałożę specjalnie dla nich. Więc niestety trzeba założyć, że mają już młodsze rodzeństwo
Przyszła trzecia kocica z wyciągniętym brzuszkiem i kocurek niebieski. Do odłapania będzie jeszcze koci staruszek z zepsutym oczkiem - chciałabym sprawdzić czy nic nie widzi na to oczko które ma kaprawe.

:( Studnia bez dna :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto sie 07, 2012 15:51 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Dzwoniła do mnie karmicielka z prośbą o pomoc, mówiła, że rozmawiała z dwoma fundacjami, które odmówiły pomocy.
Chodzi o ranną kocicę na cmentarzy Brudnowskim. Z racji pracy na łapankę z rana i w ciagu dnia mogę umawiać się w sobotę. Ale nieoceniona Carmen i Hania zgodziły się pomóc, za co bardzo serdecznie dziękuję! :1luvu: :1luvu:
Sprawa o tyle pilna, że kocica cierpi, więc jestem bardzo zobowiązana dziewczynom, które pomagają nawet tam, gdzie nie chcą pomóc zorganizowane fundacje :1luvu:
Trzymajcie proszę kciuki za złapanie kocicy.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro sie 08, 2012 9:22 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Carmen i jej dzielny TŻ złapali dziś rano kocicę, która jedzie właśnie do lecznicy :) :1luvu:
Tymczasem dziś wieczorem proszę o kciuki za pomyślną łapankę. Może złapie się ślepaczek?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro sie 08, 2012 10:14 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

tajdzi pisze:Carmen i jej dzielny TŻ złapali dziś rano kocicę, która jedzie właśnie do lecznicy :) :1luvu:
Tymczasem dziś wieczorem proszę o kciuki za pomyślną łapankę. Może złapie się ślepaczek?

Kciuki oczywiście zaciśnięte. :ok:

I brawa dla Carmen i TŻ-ta!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Śro sie 08, 2012 22:04 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Złapałam Niebieskiego kocurka. Ślepaczek wyjadł całą ścieżkę i olał klatkę.
Przyszła mamusia, już bez brzucha zdecydowanie, z nią musimy poczekać.

Tymczasem po powrocie do domu zastałam przerażone koty przy pudle od drukarki

Podchodzę, a tam coś syczy, drapie... :strach: , koty pod pachę i wrzucam do łazienki, lekko odchylam pudło.... a tam pająk wielkości pięści :strach:
Wpadłam w panikę. Wyleciałam z pokoju, trzaskając drzwiami, wpadłam na TŻ i nieskładnie wyjaśniłam co się dzieje
Poszedł sprawdzić - skrobie coś w pudle, wystają "odnóża" od czasu do czasu

Obdzwoniłam lecznice. Nikt nie wie jak to cholerstwo złapać.
Eko- patrol. Tak, przyjadą, tylko mam się uspokoić.

W trakcie jak rozmawiałam, "pająk" wyszedł na srodek pokoju. Okazało się, że to mały nietoperz z przebitą błonką w skrzydełku :(
ALE JAK ON WLECIAŁ? okno zabezpieczone, siatka ma drobne oczka :(
Jestem jeszcze w szoku
Teraz myślę, czy to nie koty uszkodziły mu tą błonkę :(
koty mam zaszczepione na wściekliznę, ale pokażę je u weta.

aaaaaaa
:(
Muszę ochłonąć :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro sie 08, 2012 22:22 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw sie 09, 2012 8:32 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Ależ masz przygody! :strach: Dobrze, że nie czytałem tego nocą. :wink:

Kocurek ładniejszy, ale pajączek biedniejszy. Czy ta błonka może mu się zrosnąć?
ObrazekObrazek

VVu

Post » Czw sie 09, 2012 8:46 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

za kocurka :ok:

nie wiem jakie fundacje Ci odmowiły ale to nie zawsze zorganizowane struktury a niektorzy zwyczajnie nie daja rady z przyczyn zdrowotnych
dwóm znajomym mi paniom prezesom fundacji wysiadł kregosłup od dzwigania ciezarow :(
tez pewnie moglyby sie poskarzyc ze nie ma znikad pomocy chocby w takiej sprawie jak przeniesienie dostawy zwirku
ja rok temu wysiadlam gdy prawie sama rozladowalam jeden samochod a one tak musza ciagle
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia][następna]