Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kotalizator pisze:Zastanawiałam się nad tym co się stało i nie rozumiem.
Przedstawiam swoje poglądy, właśnie takie one są.
Piszę o porażce, bo byłam naiwna, łudząc się, że ten wątek, oprócz pomocy p. Izie, będzie miał jakąś wartość edukacyjną.
Tak jak pisałam wcześniej, nie mogłam przejść nad tym do porządku dziennego, bo straciłabym ochotę na wchodzenie na forum.
Na tym forum ludzie mają wiedzę, że koty się rozmnażają i że trzeba temu zapobiegać.
Nie wyobrażam sobie, że czytając forum można będzie odnieść wrażenie, że tego typu podejście (czyli karmienie bez sterylizacji) jest czymś akceptowalnym i akceptowanym przez dużą część użytkowników forum, bo w tej chwili można odnieść takie wrażenie, że większość się z tym zgadza, a ja się czepiam.
.
irazone pisze:ja to rozumiem tak- karmić tylko wtedy, gdy się sterylizuje. gdy się nie sterylizuje, to nie karmić, żeby prędzej zdechły i nowych miotów nie dawały.
to może te małe kociaki też zostawimy sobie?
albo trutkę na szczury im damy?
irazone pisze:ja to rozumiem tak- karmić tylko wtedy, gdy się sterylizuje. gdy się nie sterylizuje, to nie karmić, żeby prędzej zdechły i nowych miotów nie dawały.
to może te małe kociaki też zostawimy sobie?
albo trutkę na szczury im damy?
e-dita pisze:
...a Twoje slowa są niestety tylko zjadliwe...
Anja pisze:Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat
...nie przychodzenia na świat póki nie zapewnisz mi
domu i pana, który się mną zaopiekuje,
i prawa do życia tak długo,
jak długo będę fizycznie zdolny do cieszenia się życiem
...nie przychodzenia na świat póki moje ciało nie będzie cenne,
a człowiek nie przestanie go maltretować, ponieważ jest bezwartościowe i liczne
(oryginał znajduje się na stronie http://www.petconnectioninc.com/ ; tłumaczenie: ani)
Pamiętaj:
1. Kot to nie tylko przyjemność, ale przede wszystkim obowiązek
2. Staramy się pomagać kotom wolnożyjącym
3. Jesteśmy przeciwko pseudohodowlom i rozmnażaniu "niby rasowych" kotów
4. Jesteśmy za sterylizacją i przeciw bezmyślnemu rozmnażaniu
(autor: Falka)
agiis-s pisze:...
znaczy się jeśli będę dokarmiać dzikie koty w okolicy MUSZE im zapewnić cały pakiet ? muszę je sterylizować osobiście pomimo kompletnego braku miejsca i możliwości? Bo inaczej ktoś ma prawo mnie obrażać?
a może lepiej udać, że nie widzimy głodnych futer w okolicy?
...
kya pisze: A teraz zegnam zdecydowanie - nie mam ochoty wiecej tu zagladac . Amen
e-dita pisze:kya pisze: A teraz zegnam zdecydowanie - nie mam ochoty wiecej tu zagladac . Amen
Kya, obiecałaś......
Użytkownicy przeglądający ten dział: Caseyriple, puszatek i 30 gości