Georg-inia pisze:EDIT: Pisiokotek, a możesz zapytać o Kalinkę jeszcze? nr 19 ma, w szpitaliku jest, może cokolwiek Ci powiedzą...
p. Ania dzwoniła do mnie w poniedziałek wieczorem, mówi, że będzie w sobotę i zabiera Kalinkę, nawet jeśli nie będą chcieli jej wydać, to na własną odpowiedzialność. Prosto ze schronu pojedzie do Ewy... byle Kalinka dotrzymała do soboty...
Rozmawiałam z Iwonką przed chwilą, przyjmą Magdę z fanfarami
tzn. "oczywiście, zajmiemy się, ja też się cieszę, że kot idzie ze schroniska do domu".
Zadzwoniłam też do p. Joli w sprawie Kalinki. Wg niej kicia ma zapalenie oskrzeli, cztery dni dostawała jakiś antybiotyk, nie ma specjalnej poprawy, dzisiaj dr Kamila na prośbę p. Joli ma jej podać jakiś inny. Pani Jola mówi, że z apetytem nie jest u niej najgorzej, dokarmiała ją saszetkami, ładnie jadła. Tylko ta infekcja... która nie wyglada na sam katarek. Zapytałam, właściwie pro forma czy wyraziłaby zgodę na zabranie Kalinki do domu, gdyby osoba, która chce ją adoptować podjęła się leczenia. Usłyszałam, że jeśli jest to osoba, która będzie ją leczyć i nie będzie mieć pretensji do schroniska, że wydało chorego kota to oczywiście jak najbardziej. Wiadomo, że w domu dojdzie do siebie bez porównania szybiej.
Maniek, Moris, Lemur i szary kicio co siedział z nimi są teraz w pierwszym boksie. Pani Jola mówiła, że nie chciała już dłużej męczyć Maniusia siedzeniem w tej małej klateczce, a poza tym potrzebowała miejsca dla maluchów. Powiedziałam jej, że chcemy jakoś pomóc w podleczeniu panów M. Dowiedziałam się, że chłopaki dostały Felisvac'a, że u Moriska sierść zaczyna odrastać (nie oglądałam go dokładnie w ciągu ostatnich dwóch tygodni, to dobrze). Wg niej najważniejsze to wzmocnić je i odkarmić. Mam nadzieję, że CoolCaty będzie w weekend, może Ania coś wymyśli.
Szary kicuś czyli Koza

to kot cztero-pięcioletni, wykastrowany, najlepiej wg pani dr czułby się jako jedynak w domku wychodzącym.
Opowiedziałam jeszcze co słychać u Satynki i Falcora i telefon zrobił prrrrrrrrrrrrrrr czyli zakomunikował brak środków na karcie