Nie otrzymałem karm Lara, to linia ekonomiczna. Pewnie i tak wiele lepsza od KK i Wiskacza
Mówię o Premiumie
Podałem linka własnie do premiuma
SEER
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aGula1810 pisze:
Bardzo ładny cytat i chwyt reklamowy, jednocześnie.
Firma postawiła na ilosć mięsa (pewnie pomysł niezły i przekonujacy musi być konkurencyjna, gdyż tak samo jak royal chce zdobywać klientów )
o samej karmie się jeszcze nie wypowiem bo nie próbowaliśmy , ale już zamówiłam.
aGula1810 pisze:Mój SYLWESTER jest kotem który zjada różnego rodzaju warzywa i owoce (choć to dziwne, mam doświadczenia że nie tylko mój kot lubuje się w zieleninie)
Jeśli w składzie Royala występują rosliny, zboża widocznie takie jest zapotrzebowanie.
Gdyby organizm kota przyjmował tylko samo mięso, nie byłoby to najzdrowsze posunięcie, gdyż do prawidłowego funkcjonowania potrzeba innych cennych składników.
aGula1810 pisze:Jeśli byłoby tak jak mowisz, koty nie chciałyby jeść tej karmy,
miałyby niedobory itp. a przecież tak nie jest.
aGula1810 pisze:Trzeba uwzględnić również fakt że,
mięso pod wpływem suszenia zmniejsza o co najmniej połowę swoją wagę.
Jeśli dalibyśmy kotu kilogram surowego mięsa, to ta sama ilość po wysuszeniu uległa by znacznej redukcji.
aGula1810 pisze:Skład jest dobierany tak by zapotrzebowanie dobowe na mięso jak i na inne równie cenne skladniki było zaspokajane i uzupełniane jak najlepiej.
(dietetykiem nie jestem ale polegam na wiedzy tych, którzy się na tym znają)
aGula1810 pisze:Wypróbowałam puszkę CARNY (firma jest ok ja po prostu nie preferuje takiego pożywienia)
tą która ma 95% mięsa, i dwa koty podziękowały.
(nie są przyzwyczajone do puszek, może to dlatego)
Jeśli chodzi o skład to mam dużo do życzenia, gdyż nie przekonuje mnie liczba 95% choć dobrze wygląda, jest to MIX, więc wszystko co moja wyobraźnia jest w stanie sobie wyobrazić pewnie znajduje się w tej puszce!!!!!!!!
(parówki to też mięso- a coś takiego jedzą ludzie)
kasia essen pisze:Czy producent napisał zawartosc miesa czy zzawartosc produktow pochodzenia zwierzecego?
kasia essen pisze:podałes ze zawiera 35% miesa,chcialabym zobaczyc gdzie to wyczytałes.To wszystko
bo ja wyczytałam tylko brak procentowej zawartosci miesa, albo sa produkty pochodzenia zwierzecego a to moga byc wszelkie odpadki
seer pisze:kasia essen pisze:podałes ze zawiera 35% miesa,chcialabym zobaczyc gdzie to wyczytałes.To wszystko
bo ja wyczytałam tylko brak procentowej zawartosci miesa, albo sa produkty pochodzenia zwierzecego a to moga byc wszelkie odpadki
Własnie pozwoliłem sobie zadzownić do firmy
PLanidis Sp z o.o.
Ul. Pionierów 39
PL 41-711 Ruda Śląska
Którzy są wymienieni na stronie
http://www.versele-laga.com/NUTRI/Nutri ... /index.jsp
Mają się dowiedzieć w firmie w Belgii jaki jest dokłądnie skłąd czystego mięsa.
Dokłądnie tego sobie zazyczyłem.
Nie białka, proterin, czy pochodzenia zwierzęcego.
Czystego mięsa.
SEER
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Zosia007 i 67 gości