(2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 03, 2016 15:49 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Rno oprócz kroplówki wysmarowałam Mikę pastą na kłaki. Ogólnie była przerażona - oczy jak pięciozłotówki rybaki i uszy położone płasko na łebku.
Teraz trochę zjadła, karmy najgorszego sortu, ale zjadła.
Zaraz sobie ugotuję kurczaka z marchewką i mam nadzieje, zę zjemy razem.

U Nutki pojawiły się brązowe plamki w prawym oku - początkowo była jedna, teraz jest już kilka. Co to może być?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie kwi 03, 2016 20:57 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

gdzies , kiedys spotkałam się z plamkami w oczach ale oprócz fipa ( co Twojej koty nie dotyczy na 100 procent) nic mi się nie kojarzy. a! Madlen!! Jej Pani widziala zmiany w oczkach ,ktore poźniej, za chwilę nie były widoczne. Zapytaj Neski.

Marzena może coś Ci przynieść, kupić. Mów smialo. Napisz sms najlepiej.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon kwi 04, 2016 10:30 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

A Nutka ma zdrową wątrobę, trzustkę ... ?

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pon kwi 04, 2016 11:37 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

gatiko pisze:A Nutka ma zdrową wątrobę, trzustkę ... ?

To się okaże. Właśnie jedziemy na usg. Pół godziny przed wyjściem wymiotowala klaka.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon kwi 04, 2016 12:21 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Są zmiany stluszczeniowe w wątrobie któremoga Aczyc lipemie.

Marzenia11

Post » Pon kwi 04, 2016 12:57 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Plus trochę żółci zalega w pecherzyku i jest nieznaczny stan przewlekły zapalny w krezce.

Marzenia11

Post » Pt kwi 08, 2016 8:46 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

W końcu po dwóch tygodniach śimeciowego karmienia przyjechało jedzonko i Mika zjadła nawet sporą porcję z apetytem. źle znosi moje podróżowanie i krótkie bycie w domu oraz chorowanie kolejny weekend. Jest wystraszona i spłoszona. Problem z łapaniem do podania leków/kroplówek - ostatnio znów pół godziny biegania po pokoju. Dzisiaj miałam kryzys - zginanie się, łazenie po i za łózkiem z osłabieniem , kaszlem i kkatarem dało mi się we znaki. No ale się udało. A potem pałaszowały wszystkie cztery pieczony przez moją Mamę schab (wyjątkowo mało przyprawiony, łagodny i kkruchy - Mika aż cała drży ze szczęścia :wink: ).

Wet o wątrobie Nutusi powiedziała, ze usg jest bardzo dobre , bo się spodziewała gorszych rzeczy. Choruje wątroba i to w niedużym stopniu tzn takim, w który się sama zregeneruje. Zaleciła dietę i hepatiale.
Jedyne co jest nie fajne to, ze Nutka wymiotuje. A plamki w oku mam oniecznie pokazać okuliście - może to być nic , a może coś powaznego i nie można tego bagatelizować.

I tak sobie żyjemy... Fotki by się przydały, ku pamięci.. :wink:

Marzenia11

Post » Pt kwi 08, 2016 9:01 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Do pieczonego schabu moje też mają potężne ciągotki :lol: Jak coś chcę zjeść, to w kuchni i na stojąco, albo od razu brać drugie tyle w kawałeczkach dla futrzaków :ryk:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt kwi 08, 2016 15:37 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

dziś piekłam dla moich rodziców szynkę i mialam duuużo wielbicieli :ryk:

asia2

Post » Sob kwi 09, 2016 11:48 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Smakosze :mrgreen:

końcu doczłapałam się do weekendu. Moje mieszkanie jak po przejściu tajfunu, więc odpoczynkku wiele nie będzie. I w nocy znów mi się gardło zapaliło. Ale leniwie i spokojnie ogarnę wszystko. Mam na to dwa dni w końcu. :wink:
Nie wiem co zrobic, aby łapanie Miki trwało krócej niż pół godziny - niestety staje się to normą.
Zalegam jeszcze w łóżeczku z dwiema czarnymi, Mika uciekła, znów się boi Nutki i Notki.

Marzenia11

Post » Nie kwi 10, 2016 11:07 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Mogę sobie pomarzyć, że Nutka będzie jeść hepatiale. Zwiewała jak od kaktusa. No nic. Pozostaje mi dieta i czas, w którym, mam nadzieję, wątroba się zregeneruje.
Najpierw i tak muszę odwiedzić z nią okulistę, a potem dopiero badanie krwi i zabieg. Śmierdzi jej z yska masakrycznie, aż mi trudno wytrzymmac jak ziewa leżąc koło mnie.

Marzenia11

Post » Sob kwi 16, 2016 11:45 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Moje częste, mimo że nie na długo, wyjazdy odbijają się na kotach. Milenka przez jeden dzień załatwiła sobie brzuszek. Znów prawie cały jest łysy. DeeDee katarzy i nie chce cholerstwo przejść. Mikunia doświadczyła poranków bez leków i coraz trudniej i dłużej ją łapię , aby podać. Nutka ma kolejne nowe plamki w oku. Ma ich sporo , ale małych.
Pewnie nie wszystko jest związane ze strese m. Dodatkowo nawet jak jestem to mnie nie ma w domu dużo. Damy radę. Muszę pracować i oby było jak najwięcej zleceń.
Przez ostatni miesiąc z kawałkiem Mikunia ma krótkie przerwy w podawaniu leków. Wiem, ze nie regularne lecenie zmniejsza sporo jej szansę na dłuższe życie. Gryzę się tym. Nie powinna u mnie zostać, nie jeste w stanie stworzyć jej optymalnych warunków do spowalniania rozwoju choroby.. bo i kotów za dużo, i nerwów oich za dużo, i kasy za mało na urozmaicanie i kupowanie najwyższej jakości jedzenia... itd.
Mama słaba, ma zmienione leki i przez neurolog ni pulmunolog. Bardzo chcę, aby była z nami jeszcze długo.

Marzenia11

Post » Sob kwi 16, 2016 15:36 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Za Mamę kciuki ciepłe myśli.
Niestety, człowiek musi pracować i nic nie można poradzić.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 16, 2016 21:12 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Marzena oby mama odzyskala siłe po nowych lekach.

Mój rochu wylizal sie pod pachami po wizycie u wet, na szczepieniu. To nerwus , serwus. Pisze o ty abys miala swiadomośc, że te zachwowania nerwicowe kotów sa z innego wymiaru. Nie dasz rady, nie ogarniesz, nie pomozesz tak do konca. Po dwóch tygodniach przestał się lizac a to był stres rodzaju chwilowy, szybko przemijający i nie powtórzony.

asia2

Post » Sob kwi 16, 2016 21:35 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Milena to świetny barometr moich uczuć i sytuacji w stadzie. Często mnie nie dziwi, że się lize, umiem to przewidzieć. Ale życie mnie przerasta i mimo że wiem jak ona zareaguje to w żaden sposób nie mogę temu zapobiec.

Umarł starszy brat mojego Taty. Bardzo ciężko chorował i bardzo długo. (")(")(").

Marzenia11

[poprzednia][następna]