Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 27, 2014 7:41 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Witam przed-weekendowo i przed-urlopowo :) i życzę miłego dnia

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Pt cze 27, 2014 7:47 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

kaja888 dziękuję i wzajemnie .
Napisz jak z kociakiem ,wszystko ok? dajecie radę ?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob cze 28, 2014 0:12 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

dobranoc .. bo zaraz dzień dobry

Tylko jak tu spać jak smarkateria się rozkokosiła :twisted:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 28, 2014 6:29 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

To już dzień dobry :D

Dorcia jak Ty podajesz ten dicoflor? Bo my się odrobaczyliśmy, wczoraj 3 dawka poszła, ale dalej to nie jest to co powinno być, rzadka, zielonkawa a śmierdzi jak zgnilizna :( A, że on ma przedłużaną sierść to ciągle cały tył do prania, on jest zestresowany, a ja podrapana jak cholera :?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob cze 28, 2014 6:56 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Po 3 krople do pysia ,codziennie .
Po odrobaczaniu ,jakiś czas brzuszek dochodzi do normy ,nie które kociaki w ogóle nie mają z tym problemu ale niestety tylko niektóre .
Czym karmisz ?
Moje niedługo dostaną drugą dawkę .
Na razie nie zmieniam żarełka ,chociaż już pucha była :wink: i wołowinka też ,ale nie spiesze się ,dzięki temu brzuszki są ok.

Poszłam spać przed 3 ,ze zmęczenia nie mogłam usnąć ,teraz juz gnam do kotów koleżanki ,potem do znajomej która też wyjechała .

Na budowie w Ursusie widziałam dwa kocie szkielety ,jeden miał sztywną nogę :cry: może uda mi się tam dotrzeć.

Tylko nie wiem po co bo już nie mam nic ,nawet mocy przerobowych :oops: :cry:

Miłego łikendowania .

niektórzy pewnie niedługo wyjadą na urlop :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 28, 2014 9:49 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

dorcia44 pisze:Po 3 krople do pysia ,codziennie .
Po odrobaczaniu ,jakiś czas brzuszek dochodzi do normy ,nie które kociaki w ogóle nie mają z tym problemu ale niestety tylko niektóre .
Czym karmisz ?
Moje niedługo dostaną drugą dawkę .
Na razie nie zmieniam żarełka ,chociaż już pucha była :wink: i wołowinka też ,ale nie spiesze się ,dzięki temu brzuszki są ok.

Mój dostał przez trzy dni ciutkę mniej niż 0,4 ml fenbenazolu i dzisiaj w kuwecie była jedna długa glista :roll: . Generalnie nie mogę mu kupy unormować, co jeden raz jest w miarę ładna to potem tak zrobi rzadko, że jest cały ofajdany. Na razie je głównie gerberki, conva i kurczaczka gotowanego, ale myślę, że dzisiaj otworzę puszkę pasztetu z royala dla bejbików, bo mam jedną. I zobaczymy jaki efekt będzie, aż się boję, ale rzadziej już chyba nie może zrobić :strach: Wołowinkę już też mam dla niego kupioną kawałeczek, ale na razie zamrożona :wink:

Dorcia prawdopodobnie 10- 11 lipca będę w Warszawie, bo mój TZ ma bilet na koncert Metaliki, tak sobie pomyślałam o jakimś spotkanku jakbyś miała chwilkę :piwa:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob cze 28, 2014 11:36 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

No tak 3 dniowe odrobaczanie ejst bardzo inwazyjne ,sama tak kiedyś odrobaczałam i przezywałam horror :strach:
Teraz daje Milbemax ,raz za dwa tyg. drugi raz.
Jest dobrze tolerowany przez kociaki tyle że drogi.,
Odstaw Gerbera ,zostaw na suchym i gotowanym ,jak się brzusio unormuje ,zaczniesz kombinować z innymi.
Jagódka zjadła dziś saszetki sensitiv rc. ale gamoń nie chciał ,on suche albo kurak gotowany.,
Popracujemy nad tym :wink:

miałam problemy ,podczas wyjazdu koleżanki przyszli robić balkony ,ocieplać budynek itp. Ona ma oszklony balkon ,przyszłam a tam ew. włam był :strach: :strach: :strach:
Tłumaczyli mi ze musieli wejść na balkon żeby zacząć prace ,ale nigdzie żadnego powiadomienia ,nic :evil:
Najgorsze że u niej na balkonie ogromne donice z kwiatami ,takie po kilkadziesiat kg :roll: buda dla kotów no i trzeba wszystko usunąć :strach:
Na szczęście reszta waleczności we mnie została i się udało ,ale część kręgosłupa został tam ,wśród tych kwiatów :placz:

Potem pojechałam ciemną nocą nakarmić dziczki balkonowe .
Tu ukłon w stronę Agnieszki nieforumowej która mnie zawiozła.

Usiadłam w fotelu i błogi spokój :1luvu:
chociaż tak z pół godzinki :oops:

AgaPap ,zapraszam do mojego syfu :oops: tylko kiedy i w jakich godzinach .
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 28, 2014 16:36 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Dorciu Szarak poki co ma luksus i mam nadzieję że tak zostanie :) jest taki kochany :)

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Sob cze 28, 2014 18:44 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Dorciu :1luvu: ,Ty cały czas w biegu niemal,jak tylko masz okazję odpocząć ,odpoczywaj ile sie da,zdrówko masz tylko jedno
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob cze 28, 2014 18:55 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Myszolandia pisze:Dorciu :1luvu: ,Ty cały czas w biegu niemal,jak tylko masz okazję odpocząć ,odpoczywaj ile sie da,zdrówko masz tylko jedno

już go nie mam ,więc niewiele do stracenia :mrgreen:

sforsowałam się z deczko ,to fakt ,ale takie jest życie .
Coś za coś .
Teraz chwilę odpoczywam .
Upajam się wręcz tą chwilą :lol:
Ciacho na kolanach ,Kleszcz na cycu ,czyli wszystko jak być powinno :wink: zmiana ,rudy już pognał przed siebie .

Burasia dziś bez kroplówki .
Postaram się dawać jej co drugi dzień ,co by mnie nie z nienawidziła ,inaczej nawet jeść jej nie dam :(

kaja888 i oby ten luksus miał już na zawsze :ok:

Kuba stwierdził że teraz u mnie zupełnie inne mieszkanie ,oczywiście od strony kuchni ,bo w pokoju :strach: niby nic ,tylko podłoga tz. wykładzina się porwała okrutnie :strach:
drzwi do kibelka też nie mamy ,wielu rzeczy brak ,ale co tam...

Mam coś poleconego na poczcie ,ale nie zdążyłam odebrać ,aż się boję..zawsze się boję :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 28, 2014 18:59 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Dorciu,a nie ma możliwości,zeby trochę chociaż syn Ci pomógł ? chociaz te najcięższe rzeczy żeby zrobił
Trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob cze 28, 2014 23:38 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Myszolandia pisze:Dorciu,a nie ma możliwości,zeby trochę chociaż syn Ci pomógł ? chociaz te najcięższe rzeczy żeby zrobił
Trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:

Gadzina pomaga ile zdoła ,ja z tych co sama :oops:
w dodatku że tak określę na fuchę za mnie nie pójdzie :wink:

za kciukasy dzięki ogromne :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 29, 2014 7:37 Re: Tytek kot nad koty i Ciastko z Jagodą zapraszają :)

Ja też trzymam kciukasy.Wszystkiego dobrego na dziś.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

[poprzednia][następna]