KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 27, 2012 7:35 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze:Musimy jakoś zdobywać pieniądze na te wszystkie rzeczy i jednym ze sposobów jest wystawianie bazarków na miau - jak do tej pory robi to tylko Dorotka , ja niestety odpadam bo nie mam czasu na to, ale mam całą masę rzeczy, które mozna by wystawić na tym bazarku, ale do tego są potrzebne osoby - więc moje pytanie czy jest ktoś chętny do robienia bazarków :?: :?: :?: jak coś mogę przekazać fanty bazarkowe.

Ja też mam sporo fajnych fantów, chętnie przekażę, jak tylko będą chętni do przeprowadzenia bazarków.
Aha, i mam jeszcze jedno miejsce na wstawienie puszki (kwiaciarnia) tylko puszki nie mam. Zrobię obchód tych miejsc, gdzie mam swoje puszki, wątpię, żeby gdzieś była już pełna, ale jak jest kryzys, to może pozbierać to co już jest?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt lip 27, 2012 8:01 Forum

Co do bazarkow to i tak w wiekszosci kupujemy tylko my i sympatycy kociochatkowi. Ja tez mam mase rzeczy ale glownie jakies drobiazgi lub ciuchy ktore wogole nie ida. Moge robic bazarki bo mam akurat taka mozliwość w pracy, ale to po 19 sierpnia bo od 3.08 wyjezdzam na wakacje
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lip 27, 2012 8:05 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Iwona11 pisze:
balbina38 pisze:czyli na wolnożyjące nie ma funduszu na sterylki? Rozdział 1 Pkt 1 podpunkt c. mówiący o wolnożyjących kotach,a potem pkt 2 tego samego rozdziału.
nie bardzo rozumiem.

W schronisku przeprowadzana będzie również sterylizacja kotów wolno żyjących, na następujących zasadach:
1. Osoba opiekująca się wolno żyjącymi kotami zgłosi do schroniska chęć poddania zabiegowi kota, w celu umówienia dogodnego terminu.
2. Kot zostanie dostarczony do schroniska przez opiekuna i odebrany po zabiegu przez opiekuna.
3. Terminy odbioru zwierząt ustala lekarz weterynarii.
4. Opiekun podpisze dokument zawierający:
a) imię i nazwisko,
b) adres zamieszkania,
c) nr telefonu kontaktowego,
d) nr dowodu osobistego,
e) adres gdzie kot przebywa
f) orientacyjna ilość dokarmianych kotów
g) oświadczenie, że kot nie posiada właściciela, jest zwierzęciem bezdomnym
h) opiekunem zgłaszającym kota do sterylizacji może być wyłącznie mieszkaniec Sosnowca, do zabiegów przeznaczane są wyłącznie koty bytujące na terenie miasta Sosnowca,
Zadania realizowane będą do wyczerpania środków finansowych.
Na realizację zadań w powyższym zakresie zabezpieczono kwoty: na dokarmianie 3.000,-zł, na sterylizację 5.000,-zł.

Od kiedy będzie przeprowadzana ta sterylizacja?Kuzynka ze Środuli dokarmia,a teraz jeszcze kotka jest w ciąży i przydałoby sie ją wysterylizować.
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pt lip 27, 2012 8:57 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Czy ktoś siędziś wybiera do jakiegoś weta (prócz CatAngelsów)?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lip 27, 2012 9:08 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

terenia1 pisze: w tej chwili nie pamiętam ile kosztuje 1 kg całego kurczaka (myślę max 8zł),

W realu od wczoraj do 1.08 jest kilo po 5.49zł

edit: Jak dam rade to kupie :) tylko musze czas znaleźć.
Ostatnio edytowano Pt lip 27, 2012 9:23 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 27, 2012 9:11 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Spróbuje zorganizować jakieś środki czystości, poszukam po domu bo na pewno coś tam jest w nadmiarze i jutro rano jak będę mieć dyżur to zostawię w Chatce ( m.in ręczniki papierowe, mydło (tylko nie wiem czy w płynie się znajdzie :? ) jakiś domestos, czy płyn do mycia podłóg i do mycia naczyń) Zobaczę co znajdę to przyniosę :)
Kasiekkasiek

Post » Pt lip 27, 2012 9:16 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kasiekkasiek pisze:Spróbuje zorganizować jakieś środki czystości, poszukam po domu bo na pewno coś tam jest w nadmiarze i jutro rano jak będę mieć dyżur to zostawię w Chatce ( m.in ręczniki papierowe, mydło (tylko nie wiem czy w płynie się znajdzie :? ) jakiś domestos, czy płyn do mycia podłóg i do mycia naczyń) Zobaczę co znajdę to przyniosę :)

Jakieś tam płyny róznego typu (do podłóg, ogólny) są, mydła zwykłe też - chodzi konkretnie o: płyn do naczyń, ręczniki papierowe - duuuuużo. No i solidne łopatki do żwirku, ewentualnie mocne worki na smieci

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lip 27, 2012 9:37 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara S pisze:
Kasiekkasiek pisze:Spróbuje zorganizować jakieś środki czystości, poszukam po domu bo na pewno coś tam jest w nadmiarze i jutro rano jak będę mieć dyżur to zostawię w Chatce ( m.in ręczniki papierowe, mydło (tylko nie wiem czy w płynie się znajdzie :? ) jakiś domestos, czy płyn do mycia podłóg i do mycia naczyń) Zobaczę co znajdę to przyniosę :)

Jakieś tam płyny róznego typu (do podłóg, ogólny) są, mydła zwykłe też - chodzi konkretnie o: płyn do naczyń, ręczniki papierowe - duuuuużo. No i solidne łopatki do żwirku, ewentualnie mocne worki na smieci

No tak worki na śmieci, tego chyba też mam trochę
Kasiekkasiek

Post » Pt lip 27, 2012 16:19 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

po dyżurze :
kociaste w miarę Ok. Najgorzej Łatek,ale Gosia była z nim u weta i okazało się,że ma zapalenie płuc. Łazienkowce szaleją,widać że się im poprawiło. Amelka zwiedza kociarnię, ale histeryzuje jak tylko zbliży się do niej jakiś kot,nawet na muchę dzisiaj nawarczała.
Misiek ze zdrowej zadekował się w szafie,rano obszukałam wszystkie kąty.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt lip 27, 2012 20:18 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Łatek faktycznie ma zapalenie płuc, wygląda to poważnie. Cały czas ma szeroko otwarty pyszczek i z trudem łapie oddech. Jutro do godziny 12-tej ma wziąć następny zastrzyk.
Amelka zakichana, ale do jedzenia wyszła. Wszystkie maluchy w dobrej formie, jedzą, szaleją, są niesamowite. Czarny mały dzikus zwiał mi za boksy :( Może jutro ktoś da radę go wyciągnąć. Małym dałam paszteciki Babycat od Skorpio. Został jeden + suche.
Dorotka - zostawiłam w witrynie kopertę dla Ciebie od Skorpio, składka + kasa za książkę.
Na zdrowej OK. Czy taki bardzo mały dziki kotek biało - pręgowany ma być luzem czy zwiał z woliery? A ten mały Józio, co to za jeden? W ogóle to same niespodzianki - myślałam, że już wszystkie zlokalizowałam a tu z szafy wyszedł duży piękny kocur, bardzo przymilny, a potem jeszcze odkryłam, że w koszyku przy drzwiach ukrywa się trikolorka.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt lip 27, 2012 20:25 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

ten mały Józio to Aria ze schroniska, a pręgowany maluch musiał faktycznie pitnąć z woliery. Z szafy wyszedł Misiek, a trikolorka to Misia, trafiły do nas niedawno z jednego domu po zmarłej właścicielce.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt lip 27, 2012 20:46 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Byliśmy na chwile. Przywieźliśmy płyn do podłogi :) worki, gąbki, ręczniki te mega, ściereczki dwie paczki(po 3szt w środku)
Czarny mały wyciągnięty za boksu :) Dziura zabita :)
Amelka wlazła do szafy jak wychodziliśmy.

No ja wchodzę na zdrową ma tam mały lata 8O :twisted: ale na mięso przybiegł szybciutko także już jest wolierze.

Łatek nie jadł nic od wczoraj od 11.00 rano :( Trzeba mu jak jest chwila dać do pyszczka troche papki. Dzisiaj mu dałam(małą łyżeczkę) usmarowałam mu mordkę więc coś tam zlizał. Prosze zwróci uwagę czy pije(miska dzisiaj prawie pełna jest)

Jutro rano na chwilke wpadniemy do Łatka na zastrzyk i później do schronisk jedziemy.

To chyba tyle :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 27, 2012 22:27 Forum

W niedziełe dotaszcze do chatki 24 200 g puszki dla maluszkow z animondy
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lip 27, 2012 23:05 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara na Twoją prośbę na fb przypominam Sandrę: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
Proszę o udostępnianie :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lip 27, 2012 23:15 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Jeśli chodzi o ten tydzień to brakuje dyżuru w sobotę wieczór.
Następny tydzień :(

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 30.07.-05.08.2012 r.
30.07. pon. rano brak wie. brak
31.07.wt. rano brak wie. brak
01.08. śr. rano Marta wie brak
02.08. czw.rano brak wie. brak
03.08. piat rano brak wie. Teresa
04.08. sob. brak wie. brak
05.08. niedz. rano brak wie.brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]